TouchIT
lurker
- 9 јули 2018
- 901
- 643
Сигурно имаш доплатено за директна замена или производот бил во рекламен рок?Во Нептун ми дадоа нов во салонот. Го пробаа, видоа дека не работи и немаше проблем.
Сигурно имаш доплатено за директна замена или производот бил во рекламен рок?Во Нептун ми дадоа нов во салонот. Го пробаа, видоа дека не работи и немаше проблем.
Доплатив минимално затоа што немаше ист, само разлика во цената. Гаранцијата била таква, нема поправањее.Сигурно имаш доплатено за директна замена или производот бил во рекламен рок?
После година дена користење уред, во салон ти дадоа нов, без да одобри сервис?Во Нептун ми дадоа нов во салонот. Го пробаа, видоа дека не работи и немаше проблем.
Не беше после година туку после неколку месеци. Колку точно, не паметам. Знам само дека беше под гаранција.После година дена користење уред, во салон ти дадоа нов, без да одобри сервис?
Јас досега такво нешто немам видено...
Да се надевав на нов, тоа е мислам стандард кога правиш RMA преку Razer/Corsair/Zowie... било кои, ова е глувче од 7500 денари не е евтино, голем дел од таа цена е гаранцијата што ја имаш, како што реков првин пишав на Razer и одма ми понудија RMA, да го пратам кај нив и тогаш ти праќаат нов за замена со нивна платена испорака дури, мислам Анхоч ако сака може да ги си пратат назад и ќе им вратат нов самите Razer, за жал ми викаа дека немаат испорака до Македонија официјално па не сакав да се замарам со препраќања од Америка итнЧисто како информација, каква е таа проста замена на која си се надевал/а?
Чудно што побарале да го пратиш назад обично разер не се замараат со тоа, само треба да го исечеш кабелот и слика да им пратиш и праќаат нов, барем така беше.Да се надевав на нов, тоа е мислам стандард кога правиш RMA преку Razer/Corsair/Zowie... било кои, ова е глувче од 7500 денари не е евтино, голем дел од таа цена е гаранцијата што ја имаш, како што реков првин пишав на Razer и одма ми понудија RMA, да го пратам кај нив и тогаш ти праќаат нов за замена со нивна платена испорака дури, мислам Анхоч ако сака може да ги си пратат назад и ќе им вратат нов самите Razer, за жал ми викаа дека немаат испорака до Македонија официјално па не сакав да се замарам со препраќања од Америка итн
Имаат договор со одредени брендови за да прават директна замена на производ без да праќаат по сервиси, само расипаниот производ се враќа назад или иде у канта зависи од договорот. Ова важи до истек на гарантен рок не е битно дали е на прв или последен месец од гаранција, повеќе им се исплати да ти го заменат уредот отколку маката за сервис и прием и се пропратно што иде со тоа.После година дена користење уред, во салон ти дадоа нов, без да одобри сервис?
Јас досега такво нешто немам видено...
никад нисе десилоИмаат договор со одредени брендови за да прават директна замена на производ без да праќаат по сервиси, само расипаниот производ се враќа назад или иде у канта зависи од договорот. Ова важи до истек на гарантен рок не е битно дали е на прв или последен месец од гаранција, повеќе им се исплати да ти го заменат уредот отколку маката за сервис и прием и се пропратно што иде со тоа.
Најчесто ти даваат ист таков уред но доколку го немаат на залиха веќе или си побараш друг производ поради незадоволство од првиот можеш да земеш друг со или без доплата во зависност што ќе одбереш.
Реално така и треба да е, за многу западни фирми гаранцијата е свето нешто, на пример Spigen, иако читав дека некој од Анхоч купен Spigen имал проблем со гаранцијата, јас нарачав маска за S23+, околу 30$ сосе шипинг од Spigen страната, 2 години гаранција, 9-10 месеци почна да ми се одлепува малку, им пратив слика од оштетената футрола + кутијата и толку, ми пратија замена скрос беспари, после година истото се случи, околу 2 месеци останато на гаранција, пратив пак слика на Spigen поддршка, пак ми пратија скрос нова футрола, иста, скрос беспари, од сега пазам поише зошто ми нема вишем гаранција хахаха, ама секад ќе ги памтам поради ова, подобра поддршка немам видено, ти се исплати од нивна страна со скап шипинг да земеш само поради ова, Анхоч не знам како би постапиле но 2 пати по ред да ти ја сменат после скоро 2 години користење? никад, гаранциите се дел од цената на овие производи па треба да се почитуваат, како што спомна некој на али имаш одчични глувчиња за 50-60$ рамни со овие од 150$ на Razer, но се разбира ако ти се расипат било кога толку еПред неколку месеци имав позитивен случај:
Микро СД картца, од 128ГБ, стоеше по дома така некое време, на еден телефон проблем праеше, не се ре-форматираше ни на компјутер, па ја извадов и така ја подзаборавив.
Во еден момент, пребарувајќи нешто по дома, налетав на фискалната и гаранцијата од таа картица. Имаше преостанато останато уште година-две (од вкупно 5, за кингстон).
Ја лоцирав картицата и отидов со гаранцијата до анхоч (кутија се разбира немав, одамна фрлена била), ја погледнаа картицата и гаранцијата, и одма ми рекоја да си одберам друга нова. Старата ја ставија за фрлање.
Пошто во меѓувреме картиците поефтиниле, зедов друга 128 ГБ од повисока брзинска класа, но пак имаше уште пари за враќање, па ми рекоа да приземам уште нешто во висина на разликата во цената.
Зедов некои button cell батерии, колку да дополнам до сумата на изворната фискална.
Супер искуство.
TL, DR:
Појдов, дирекно ми заменија дефектен производ (во гарантен период) со нов.
Во ГТЦ, Скопје.
Да се надоврзам, во 2017 (сега проверив) имав проблем со SPIGEN футрола од Public, ја купив и вториот ден се распадна. Пишав на нивната поддршка и ме откачија дека даваат гаранција само на нарачки од нив, не од third party. Може е слично со Анхоч, јас после ова искуство ги баталив и немам купено футрола од нив.Реално така и треба да е, за многу западни фирми гаранцијата е свето нешто, на пример Spigen, иако читав дека некој од Анхоч купен Spigen имал проблем со гаранцијата, јас нарачав маска за S23+, околу 30$ сосе шипинг од Spigen страната, 2 години гаранција, 9-10 месеци почна да ми се одлепува малку, им пратив слика од оштетената футрола + кутијата и толку, ми пратија замена скрос беспари, после година истото се случи, околу 2 месеци останато на гаранција, пратив пак слика на Spigen поддршка, пак ми пратија скрос нова футрола, иста, скрос беспари, од сега пазам поише зошто ми нема вишем гаранција хахаха, ама секад ќе ги памтам поради ова, подобра поддршка немам видено, ти се исплати од нивна страна со скап шипинг да земеш само поради ова, Анхоч не знам како би постапиле но 2 пати по ред да ти ја сменат после скоро 2 години користење? никад, гаранциите се дел од цената на овие производи па треба да се почитуваат, како што спомна некој на али имаш одчични глувчиња за 50-60$ рамни со овие од 150$ на Razer, но се разбира ако ти се расипат било кога толку е
Тоа е... обично не почитуваат своја гаранција ако е од неовластени продавници за жал, Razer ми кажаа дека Anhoch не било овластена продавница но пак ќе дозволат RMA, ја само се надевам да ми се јават за глувчето зошто користам распаднато 10 годишно старо ѓубре се навикнав на убаво и сеа мачење е со ова, како да не купувам замена за неколку дена божемДа се надоврзам, во 2017 (сега проверив) имав проблем со SPIGEN футрола од Public, ја купив и вториот ден се распадна. Пишав на нивната поддршка и ме откачија дека даваат гаранција само на нарачки од нив, не од third party. Може е слично со Анхоч, јас после ова искуство ги баталив и немам купено футрола од нив.
Се јавив во сервис уште од понеделник било одобрено замена но немале мој број во тој салон па не ми се јавиле... како и да е задоволен со изходотТоа е... обично не почитуваат своја гаранција ако е од неовластени продавници за жал, Razer ми кажаа дека Anhoch не било овластена продавница но пак ќе дозволат RMA, ја само се надевам да ми се јават за глувчето зошто користам распаднато 10 годишно старо ѓубре се навикнав на убаво и сеа мачење е со ова, како да не купувам замена за неколку дена божем
Колку е подобра 5070 од 4070Супер? Мислам дека нема некој голем напредок кај оваа генерација.
Баш тоа, кога излезе 4070Супер беше рамо до рамо со 3090 што е најдобрата картичка од претходната генерација, со двојно помалку Врам секако.Околу 5-7% е подобра 5070 од 4070 Super. Единствен бенефит на RTX 5070 е Multi-frame generation на DLSS 4 што го поддржуваат само RTX 50 серија.
Доколку играш постари игри, како што знам RTX 50 серија не поддржува PhysX 32-bit и можно е да има проблеми на тие игри поради тоа.
Да се надевав на нов, тоа е мислам стандард кога правиш RMA преку Razer/Corsair/Zowie... било кои, ова е глувче од 7500 денари не е евтино, голем дел од таа цена е гаранцијата што ја имаш, како што реков првин пишав на Razer и одма ми понудија RMA, да го пратам кај нив и тогаш ти праќаат нов за замена со нивна платена испорака дури, мислам Анхоч ако сака може да ги си пратат назад и ќе им вратат нов самите Razer, за жал ми викаа дека немаат испорака до Македонија официјално па не сакав да се замарам со препраќања од Америка итн
Реално на крај ми излегоа во пресрет со замената, така да не се жалам, земав Superlight 2 наместо Razer овој пат со како 500 ден доплата така нешто врз оригиналната цена на 7300 што го платив Deathadder v3 pro и сум задоволен, сега што ќе прават со mouseот не знам, претпоставувам ќе пробаат да го RMAнат самитеова скрос не го разбирам
па која е поентата на гаранција кај нас? зашто анхоч не се тие што се замараат со RMA процесот?
www.instagram.com
Посебно мемето на крајот...Дали сум единствен што му е кринџ ова. Ау ептен лошо!
![]()
Branko Ognjanovski on Instagram: "И баба ти знае дека во Анхоч има сѐ за компјутери, гејминг и аудио."
2,698 likes, 20 comments - panika_mile on October 17, 2025: "И баба ти знае дека во Анхоч има сѐ за компјутери, гејминг и аудио.".www.instagram.com
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V4U, 2xMIC, USB-C Receiver, Black, BY-V4U
8.490,00 ден