Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

All About Blue Screen Of Death (BSOD)

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
Што мислиш да ја вратев графичката во амц , пошо има гаранција ?
Пред било што друго да правиш, избриши го сегашниот драјвер со DDU и инсталирај ја најновата верзија.

Целата поента е да се утврди дали проблемот е софтверски или хардверски. Ако е првото, од АМЦ ќе ти ја вратат картичката во иста состојба, па пак ќе ја имаш истата мака.

anonimen12

hello world
7 јуни 2012
372
44
во ред тогаш ај дајми линк од тие драјвери ево инфо за графичка

Атачменти

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    29,3 KB · Прегледи: 26

anonimen12

hello world
7 јуни 2012
372
44
а иначе од овие драјвери кој треби да го бришам

Атачменти

• fg.PNG
    fg.PNG
    72,4 KB · Прегледи: 16

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
а иначе од овие драјвери кој треби да го бришам
Ти пишав веќе - симни го програмот DDU, пушти го и кликни на копчето Clean and restart. Потоа инсталирај ја најновата верзија од драјверот и рестартирај го компјутерот. На крај, прави што и да си правел претходно за да ти се појави BSOD.

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Не често, ама се дешава еднаш во месецот да ми избаци BAD_POOL_HEADER! ме нервира страшно. Пробав тестирав хард од бед сектори и такви зезанции, и плочките рам ги тестирав со лајв усб, преку 4 часа, сите пассед беа, све си беше ок и уште не го најдов проблемот :( температури исто следев и оптеретував и свашта, и пак ќе се појави „лошиот горен базен“ :D хахх
screenshot-bad-pool-header-error.jpg

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
И мене ми дава рецимо у месецот 1-2 пати BSOD, скоро секогаш со различна порака за грешка...
Лаптопов е релативно нов, нема ни пола година, супер добра конфигурација, но мислам дека е до драјверите за Ви-фи и звук нешто..

HP 450 G3 model, Bang&Olufsen е (новата) компанија која соработува HP за звучни медиуми, па сумњам дека уште немаат скоцкано добри драјвери..
А и чудно ми е шо ногу често ми се дешава Ви-фи-то дома шо ми е да ме избаце, па да мора да правам On-Off за да ме конектира.. и тоа по неколку пати последователно така...

Некој со слични проблеми, на сличен лаптоп ?

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
Знае некој како може да се реши проблемот 0x00000069 кој се јавува при форматирање? Пробав со препораките од самиот блу скрин ама не бива пак го јавува и неможам да си го форматирам лаптопот.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.607
19.337
Знае некој како може да се реши проблемот 0x00000069 кој се јавува при форматирање? Пробав со препораките од самиот блу скрин ама не бива пак го јавува и неможам да си го форматирам лаптопот.
Симни Hirens Boot CD или нешто слично за испитување на SMART за да видиш дали има лоши сектори.
Ако се подесува, контролерот намести го на AHCI.

...
или исклучи secure boot

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
@Velix
Дали е оригинално Windows 10 ISO?
Па да, го симнав тогаш кога имаше долу икона на Windows 7 и 8 за абдејтирање на 10-ка и од тогаш ISO-то си го чувам во компјутер. Инаку за препораките што ги спомна погоре ќе пробам денес и ќе ти кажам дали сум го средил проблемот.

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
@FLEGMA
Пробав со Windows 8.1 и сега сака. Може да е нешто со ISO-то не знам. Како и да е ти благодарам многу! :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.607
19.337
@FLEGMA
Пробав со Windows 8.1 и сега сака. Може да е нешто со ISO-то не знам. Како и да е ти благодарам многу! :)
До драјверите на/во ISO-то е. Најди ново ISO и пак ако не сака ќе му направиш slipstream со драјвери од плочата односно со драјверите од страната на производителот.

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
До драјверите на/во ISO-то е. Најди ново ISO и пак ако не сака ќе му направиш slipstream со драјвери од плочата односно со драјверите од страната на производителот.
Другар дознав до што е проблемот. Направив bootable USB со друго програмче и сега бидна со истото ISO. Значи со WinToFlash не биваше го јавуваше тој блу скрин што го спомнав, а со Rufus бива. :)

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
Здраво!

Два пати во текот на овие два дена ми се појави блу скрин (на сликите можете да го видите кодот, пишува дека е до нов инсталиран софтвер или хардвер). Дали е можно проблемот да е Windows 10-ката или пак некој негов апдејт? Го инсталирав пред околу месец дена. A, кога станува збор за хардвер немам ништо ново инсталирано, се работи за лаптоп. Предложете идеи како да го решам проблемот. Поздрав и имајте убав ден!

1.PNG

2.PNG

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно