Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

chroot

lurker
12 ноември 2021
785
1.117
Скопје
Колку се паметни, првин ја превземаа доставата од Македонски Пошти, па воведоа ДДВ, сега и испорака. Следно, бидејќи се стремиме кон ЕУ, 3 евра данок за секоја пратка додатно на тие 18% ДДВ.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.666
1.830
Не знам колку ги плаќаат од Али за испорака, но можно е да не е многу со овие цени на горивата, па ете сакаат да си надоместат па ставиле фиксно 2€ по пратка, но по мене ако има повеќе пратки да се наплати за сите заедно, не една по една.

Indigo44

read-only
3 февруари 2026
29
8
Нелегално е, Кинезите си зеле обврска бесплатно да ја достават пратката до врата, не може сега приватна пошта која е дел од ланецот на таа достава која Кинезите сами си ја одбрале за партнер на своја рака да си наплаќаат плус 2 евра за да ја достават, ако имаат некој проблем нека си го решат меѓу себе, ова веќе личи на рекет, изнуда од нашава пошта.

Indigo44

read-only
3 февруари 2026
29
8
Пријавете си до Алиекспрес, дефинитивно е нелегално, бараат доказ со скриншот дека приватнава пошта бара плус пари за поштарината/доставата на пратки кои се со бесплатна достава.

chroot

lurker
12 ноември 2021
785
1.117
Скопје
За жал излегува дека можат да си наплаќаат додатно за достава.

I completely understand that extra fees are an unwelcome surprise, but this does align with AliExpress policy. To keep you fully informed, AliExpress rules state that customs duties, local taxes, and courier handling fees are the buyer's responsibility. Because these charges are set directly by your local government and delivery services, the platform is unfortunately unable to cover them. We truly appreciate your understanding here!

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
542
468
Погледнете го атачментот 164762си пишува убаво поштарина и откуп како и вкупна цена што ја плаќа примачот при достава
Значи ова не е случајот како што е/беше со пратките кои идат преку Македонска пошта и после да се маткаме до железничка за да платиме ДДВ? Подолго време немам купувано од Али па затоа прашувам.

pepo123

hello world
8 април 2008
179
321
www.google.com
Им се може.. ќе си лапаат сега.

Можеби ако има масовно враќање како кога пробаа да праќаат слики од вирманчиња по вибер.. Иако и претпоставувам ке им се смачиме кајидае и на кинезиве. Секој месец нова глупост.
Бар да понудеа некаква опција за подигнување од магацин без трошоци за "поштарина"

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно