Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Одлука не се носи пред да се испитаат сите варијабли. Прво се анализира капацитет на царина и пошта. И што таа одлука значи за нив. Па потоа се контактираат големи продавачи како Али, Тему и сл. Откако ќе се наредат коцките потоа се носи одлука за да оди глатко. Кај нас прво се носи одлука да се збираат повеќе пари. А потоа ќе му ја мислиме што и како.

Јас сум сигурен дека како што Тему се услогласил, контактирано е официјално и со Али. Но претпоставувам или нешто закочило, или пак треба време. Но што е со ибеј и многу други пратки од странство. Барање на фактура и извод за секое привезоче или пенкало е бесмислено.
Да си ми здрав и жив
Тоа така се прави во ДРЖАВИ и со сериозни институции
Го заборави само задоволството и квалитетната услуга на граѓаните, затоа што тоа треба да е првата задача на еден државен апарат. Тој за тоа и постои
Кај нас задоволство одамна нема, има само горчина од секојдневната мизерија и малтретирање
А тие не се ни заморуваат со потребите и услугата на граѓаните, само со авантите и тендерите.
Инаку Тему е опасен играч. Тие се многу побрзи од Алиекспрес и се борат за свое место на пазарот, и се веројатно подготвени и на жртви за да грабнат поголем дел од колачот.
Алиекспрес е огромен инертен гигант и апанзас фикс идеите на нашите патетични министерчиња што им текнале наутро во клозет не им значат ништо. Колкав е бизнисот на Алиекспрес во срм? Мизерија во однос на нивниот вкупен бизнис
Ништо чудно да им рекле - фак оф....
И не згрешиле.
Вакви промени како што рече ти се најавуваат барем пола година однапред, а не ми се сонило, и ајдеее....
А граѓаните? Нив кој ги ...

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Му стига некому нешто? Имам една од 6 декември ми стои на царина.
Сите пратки се во царина има застој при Македонија, и кај мене имам испорачано со тракинг код скап продукт,се е на царина и не ги доставуваат пратките.

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
www.balkan77.com
Dajte da reagirame negde, da digame strajk.
Кажи на Мицко дали сака да лапне милионче.
Е тогаш ќе биде заинтересиран и ќе реагира.

Скопје го направи централна за странци,ја сака и обожава ЕУ.

А зајко се крие, со потпишан куфер од тешки милиони евра само што го смени името.

Искрено не личи Северна, и кога се регистрирам некаде за нарачка ја барам Македонија,но ја нема, мораш со С буквата.

JonnerBraun

read-only
15 февруари 2025
22
12
Бев во пошта прошла недела, од Декември кубуреле со работници, дали поради празници, дали од хир. Пратките од декември навака само се трупаат на царина, никој не ги отвора. Нема систем, не знаат што ќе прават, најверојатно ќе е се по старо затоа што пошта нема капацитет, а вработените или не се појавуваат или напуштаат работа.

Riku

lurker
27 ноември 2021
573
252
Бев во пошта прошла недела, од Декември кубуреле со работници, дали поради празници, дали од хир. Пратките од декември навака само се трупаат на царина, никој не ги отвора. Нема систем, не знаат што ќе прават, најверојатно ќе е се по старо затоа што пошта нема капацитет, а вработените или не се појавуваат или напуштаат работа.
Trebase pausal da napravat za pratkite pod 22 evra da napravat standard uste 2 evra i odas vo posta na uplatnica 2 evra i si zimas pratka i aj u kulac.

denko55

hello world
8 ноември 2025
50
51
Баш затоа и ви кажувам, пишувајте до медиуми и надлежни институции. Што побрзо го направиме овој проблем јавен, толку побрзо ќе добијат наредба од горе што да прават.

15 септември 2012
1.157
1.299
Одлука не се носи пред да се испитаат сите варијабли. Прво се анализира капацитет на царина и пошта. И што таа одлука значи за нив. Па потоа се контактираат големи продавачи како Али, Тему и сл. Откако ќе се наредат коцките потоа се носи одлука за да оди глатко. Кај нас прво се носи одлука да се збираат повеќе пари. А потоа ќе му ја мислиме што и како.

Јас сум сигурен дека како што Тему се услогласил, контактирано е официјално и со Али. Но претпоставувам или нешто закочило, или пак треба време. Но што е со ибеј и многу други пратки од странство. Барање на фактура и извод за секое привезоче или пенкало е бесмислено.
Тоа е новото нормално.
Или пак старото ненормално.
Се се прави наопаку во државава.

Ене ги, направија два моста над Вардар. Пат до мостовите нема. Засега, џабе фрлени пари за мостовите.
Насадија камери над улиците. Глумат страшила во поле, не функционираат. Закони ќе измислуваат за да почнат да функционираат камерите.
Купија софтвер за управување со семафорите во градов. Ќе мерел навики на возачите првите 6 месеци, па ќе ја оптимизирал работата и ќе воспоставел зелен бран. Не функционира. Џандари уште прават хаос по раскрсниците. Не биле квалитетно поврзани семафорите со софтверот.
Да набројувам уште?

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
www.balkan77.com
Тоа е новото нормално.
Или пак старото ненормално.
Се се прави наопаку во државава.

Ене ги, направија два моста над Вардар. Пат до мостовите нема. Засега, џабе фрлени пари за мостовите.
Насадија камери над улиците. Глумат страшила во поле, не функционираат. Закони ќе измислуваат за да почнат да функционираат камерите.
Купија софтвер за управување со семафорите во градов. Ќе мерел навики на возачите првите 6 месеци, па ќе ја оптимизирал работата и ќе воспоставел зелен бран. Не функционира. Џандари уште прават хаос по раскрсниците. Не биле квалитетно поврзани семафорите со софтверот.
Да набројувам уште?
Тоа само не е,дали знаеш колку работи има скриено.

Да ти ги објавам јавно.
Се краде и работен сташ,тие што работеле пред 5-10 години немаат никаков сташ ,сите кои работеле и на државно се крадело сташ ,одмор итн.

Мене не ми го платија одморот што ме следуваше,ни пак платата што требаше да ја земам изработено за цел месец 30к , едноставно не ти гајле за тебе,ми пушти 3000илјади денари за изработен цел месец и одмор што ме следуваше и тоа пред 3 години, бидејќи дадов отказ.

Треба да се среди системот на функционирање,и одморот да го плаќаат на друга фирма која може после да ти го исплати или да седи каде имаш работен сташ и од таму да ти го исплатат.
Некој паметен треба да ги врзе сите работи до работа.

AliExpress ништо не ти е крив, продавачот ми праќа видео и слика кога праќа нешто,јас го чекам пакетот 1-2 месеци и на крај од пакет некој во мк си го отворил и си го земал.
Продавачот ми прати и видео како е запакувано со дата и се.
Дојде кај моите раце таа пратка отворена и некој ставил стара маска од телефон.

Корупција се краде на диво.

15 септември 2012
1.157
1.299
Тоа само не е,дали знаеш колку работи има скриено.

Се краде и работен сташ,тие што работеле пред 5-10 години немаат никаков сташ ,сите кои работеле и на државно се крадело сташ ,одмор итн.
стаж, Ж не Ш
Треба да се среди системот на функционирање,и одморот да го плаќаат на друга фирма која може после да ти го исплати или да седи каде имаш работен сташ и од таму да ти го исплатат.
стаж, Ж не Ш
Некој паметен треба да ги врзе сите работи до работа.
Некој паметен ги врзал сите работи. Функционираат како се замислени според законите. АМА, ние сме попаметни и сакаме по свое. Така некој го јаде стапот порано или покасно.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
А, што ти е тоа „срм“!? Социјалистичка Република Македонија!?
Ајде после објасни го NMK. North MaKedonija? Ова големиот ум на нашиот владетел што нѐ доведе до ова дереџе не го научил во гимназија. Туку мислам дека се гази од смеење додека го чита ова зашто знае дека значи Nema MaKedonija...

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Уште правите нарачки од али? Не е изгор скапо станато веќе таму?
Не? Барем не повеќе од алтернативите, последни работи земав DAC за 25 евра сосе шипинг, bluetooth 6.0 адаптер за 6 евра, држач за графичка беше 2 евра, moondrop bluetooth слушалки за 30 по квалитетни од повеќето што се продаваат со слични цени кај нас, футрола за слушалки други 3 евра, што му фали, и има многу боље избор на добри квалитетни брендови на пример ugreen што на сите други страни што вршат достави за тие цени не постојат

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино
Не? Барем не повеќе од алтернативите, последни работи земав DAC за 25 евра сосе шипинг, bluetooth 6.0 адаптер за 6 евра, држач за графичка беше 2 евра, moondrop bluetooth слушалки за 30 по квалитетни од повеќето што се продаваат со слични цени кај нас, футрола за слушалки други 3 евра, што му фали, и има многу боље избор на добри квалитетни брендови на пример ugreen што на сите други страни што вршат достави за тие цени не постојат
Ова го купив за 130 денари пред некој месец.
1769546929946.png

110 денари, во мај минатата година.
1769546999340.png

55 денари во август 2025.
1769547040139.png

Да не набројувам уште ама нема како да е џабе, изгор е станато али.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Уште правите нарачки од али? Не е изгор скапо станато веќе таму?
Јас генерално купувам поскапи работи 100€+ од проверени брендови кои се тука некаде со цените, па не ми менува многу. За нешто нонаме шкарт ефтинарија тука е Тему.

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
113
127
Ова го купив за 130 денари пред некој месец.
Погледнете го атачментот 158098

110 денари, во мај минатата година.
Погледнете го атачментот 158099

55 денари во август 2025.
Погледнете го атачментот 158100

Да не набројувам уште ама нема како да е џабе, изгор е станато али.
Теба само да побараш, потрошив не повеќе од 15 секунди да го најдам.

Атачменти

• Opera Snapshot_2026-01-27_221659_www.aliexpress.com.png
    Opera Snapshot_2026-01-27_221659_www.aliexpress.com.png
    195,4 KB · Прегледи: 38

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
14T Pro .. јас пишав обичен 14.
Небитно, тоа беа примери. Генерално сите работи се поскапени.
Реално да, но пак за овие работи нема алтернатива, или од нашиве локални страни некои шкарт верзии на продуктот ќе земеш (на пример bluetooth 6.0 адаптер не најдов кога барав, ама затоа и ден денес во anhoch продаваа bluetooth 2.0 или 3.0) или на Temu некое невидено ѓубре, од кинескиве страни Ali никогаш ме нема разочарано, на исто ниво како ebay/amazon овие денови би ги ставил, затоа би ми било штета ако не се среди ова со ДДВ срањево со нив... зависи што ти треба

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
За Алиекспрес имате шорткат во нотификации панелот да си ставете што прави скриншот на екранот и го бара производот на Али, доста корисна опција. Еве пример за тоа
Ова е оригинална маска за телефонот пронајдена на овој начин, преку скриншот од Ми сторот за официјална маска, а не рандом нонаме маска.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно