Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со робот правосмукалка

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Некој искуство со робот правосмукалка Xiaomi S40?
Ја имам S40+, добра е. Месец дена ја имам, не долго, ама брка работа. 40 квадрати во 30-40 минути ги врви (спора е кога врви во тесно како под маса и столици). Батерија држи скоро саат време, и тоа на максимум турбо ја рановам.

За парите брка работа. Не ја користам за џогирање, немам пробано ама мислам дека не вреди оти нема опции за да се чисти и полни сама од базата.

Како за редовно дневно чистење супер е, бери влакна и трошки итн. Пак убо е рачно да исчистиш одвреме навреме нормално, ама друго е дневно да помини секој ден. Плус сега на лето без теписи лета по ламинатот.

danen_

read-only
26 јануари 2026
13
15
Огромна препорака за Xiaomi X20 Pro робот правосмукалката. Ја имам веќе некое време и сакав да оформам комплетно мислење пред да пишам препорака.

Погледнете го атачментот 152777

Правосмукалката прави се сама и јас имам обврска само мали таскови за одржување (допуна на чиста вода, празнење на садот со валкана вода, периодично чистење на четката од влакна итн.).

Сите овие maintenance таскови ми одзимаат максимум неколку минути во денот а правосмукалката смука и џогира СЕКОЈ ДЕН. Никогаш не ми било волку чисто. Кога чистев со обична правосмукалка тоа ми одзимаше саати.

Вреди секој денар за заштедата на време а работата си ја врши перфектно. Има силна вшмукувачка моќ, одлични џогери, одлична базна станица итн.

Заменски вреќички за прав за базната станица има на ТЕМУ за фракција од цената на оригинални, како и сите други заменски ситници (четки, џогери итн).

Што друго да додадам? Повеќето ствари ко играчки и препреки ги препознава одлично, алгоритмот на чистење и е супер, сензорите за мапирање си вршат работа перфектно, детектира килими како што треба, појачува вшмукувачка моќ на килими (прво џогира/смука тврди подови па потоа се враќа на килимот), нема проблем со дебели килими (се качува без проблем)...

Значи 10/10 се што сакав од робот правосмукалка и за кое зборев дека чекам да биде достапно го има во моделов и е достапен кај нас за океј цена.

Како што гледам од сѐ што имаше напишано си доста задоволен од оваа робот правосмукалка. Какво ти е мислењето и после скоро година дена поминато? Сѐ има ли нешто сменето?

Јас имам околу 100 квадрати за чистење и конечно дојде време да пресечам и да си земам робот правосмукалка. Гледам на Ананас има попуст и се мислам меѓу Xiaomi Robot Vacuum X20 Pro и Xiaomi Роботска Правосмукалка X20+ ама од тоа што гледам изгледа ќе биде X20 Pro верзијата.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно