Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    723

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
462
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Може и прекувремено го плаќаат поштарот дека работи и во саботи, а ти к***ц од пратка.

Според мене треба да го пријавиш на мејл, лоша навика им е ова. Мене вака ми се случи 2-3 пати, после пријавата престана да прави вака мојот.

stefano

hello world
8 декември 2016
180
260
Каква е ситуацијата со AliExpress Standard shipping но со тракинг кодови
ECSC00AAMK0000хххх
Претходно сите беа со RRxxxxxxHU и ги добивав за 20тина дена.
Ова со новиот код им е нов начин на означување или поинаков тип на пратка? Дали некој има искуство со оваа ознака?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.555
3.011
ECSC00AAMK0000хххх
Ова со новиот код им е нов начин на означување или поинаков тип на пратка? Дали некој има искуство со оваа ознака?

Да има искуства.
Еве, читни овдеки:
Aliexpress

CBB_6

BBC
9 декември 2016
366
1.143
ECSC00AAMK0000хххх

Имам печес пратки со унгарски ECSC и ги превзема Еко Логистик за доставва кај нас. Релативно брзо стигнаа, ќе видиме тука во ЕЛС колку време ќе ги хендлаат..
Screenshot_20240919_225744_Chrome~2.jpg

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Штом се работи за ЕЛС, типувам 2-3 недели достава до дома, или да си ја земете.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
642
624
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
ECSC00AAMK00011348 праткеве идат преку ЕЛС и истите можат да се следат на нивната страна ама откако ќе ја превземат они пратката.
На нинџата ми дава статус „Received by local delivery company“, што значи тогаш треба да се појави на ЕЛС или утредента.
За 12 дена е стигната кај нив, и сега е со статус „се подготвува, јавено на курир за прием“, денојве можда ќе ми ја донесат пратката.

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11
ECSC00AAMK00011348 праткеве идат преку ЕЛС и истите можат да се следат на нивната страна ама откако ќе ја превземат они пратката.
На нинџата ми дава статус „Received by local delivery company“, што значи тогаш треба да се појави на ЕЛС или утредента.
За 12 дена е стигната кај нив, и сега е со статус „се подготвува, јавено на курир за прием“, денојве можда ќе ми ја донесат пратката.
ако линкот е во стил на виапост тракингот(смени бројче на крај) пушти колку да имаме за пример да си следиме и другите, приметив последните неколку исто ми се пуштени со cainiao(ист тип на број)

edit: нвм, си открив сам благодарение на горниот скриншот

customer.els.mk/track/бројчетука

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Како е ова ОФИЦИЈАЛНА вест!?
Е официјална вест а тоа што не оди на ниедна телевизија е друга работа.Денес подигнав пратка од ЕУ купена пред десетина дена и кога ја прашав благајничката во Пошта 2 дали е точна веста дека купишта пратки стојат непроцесуирани ми одговори потврдно и причина е што немаат доволно луѓе да ги распоредат а постојано пристихнувале одеднаш цели шлепери од Будимпешта.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.405
5.559
Е официјална вест а тоа што не оди на ниедна телевизија е друга работа.
За да е официјална, треба да има некој официјален претставник од пошта што ќе даде изјава. Директор, раководител, службеник за односи со јавност или било кој друг што е овластен да го каже официјалниот став на институцијата.

Тука имаме два рандом лика кои прават рекла-казала муабети. Тоа не значи дека не може да се точни муабетите, само не се официјални. Не можеш да се повикаш на нив при поднесување жалба напр. или да го утврдиш како точно и вистинито, дури и ако е точно и вистинито.

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.778
Во другите вести: Амазон.де крши рекорди во Хрватска а ваљда и во Словенија (имаат локална дистрибуција изгледа и таму и таму). Нарачуваш во недела, во вторник на пладне стигнува, најдоцна до крај на неделата. Некаков хибриден модел на достава, наплаќаат локален ДДВ место германски, даваат попусти за доставата, излегува поскапо од Аљи или Тему, секако е поквалитетна робата ама па доставата е СТРУ-ЈА. Не знам како е во Бугарија или Грција (па Макар и на Пост рестант) да се нарача…

15 септември 2012
1.164
1.300
Лаже. А и не е крив што лаже (крив е што им верува), го изл`жале истите што со месеци не распоредувале пратки. Пратките се само преместени од пошта 2 во локалните доставни пошти, ама не и до крајните корисници...

Кај се сега да коментираат овие што тврдеа дека во Унгарија е застојот со пратките од чичко им Али?

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
115
129
Во другите вести: Амазон.де крши рекорди во Хрватска а ваљда и во Словенија (имаат локална дистрибуција изгледа и таму и таму). Нарачуваш во недела, во вторник на пладне стигнува, најдоцна до крај на неделата. Некаков хибриден модел на достава, наплаќаат локален ДДВ место германски, даваат попусти за доставата, излегува поскапо од Аљи или Тему, секако е поквалитетна робата ама па доставата е СТРУ-ЈА. Не знам како е во Бугарија или Грција (па Макар и на Пост рестант) да се нарача…
Имам еднаш поодамна порачано од Sports Direct UK до Софија, стигна за мислам една недела со ДХЛ доставено до адреса, шипингот беше десетина евра, без други трошоци. Е шоферот кој ги зема от таму имал проблем на нашата граница, брендирана роба, 3-4 пара патики и неколку маици стоеле во кутии во кабината од камионот па царинарникот барал документи, па сакал да наплаќа царина, на крај поминал без плаќање.
Скоро разговарав со пријател македонец кој работи во Словенија, кажа дека неколку луѓе од МК редовно порачуваат на негова адреса во Словенија а тој им ги препраќа со камиони до тука. Во Словениа од Али стигале за една до две недели, можеби е локална или дистрибуција од ЕУ.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.646
1.814
Лаже. А и не е крив што лаже (крив е што им верува), го изл`жале истите што со месеци не распоредувале пратки. Пратките се само преместени од пошта 2 во локалните доставни пошти, ама не и до крајните корисници...

Кај се сега да коментираат овие што тврдеа дека во Унгарија е застојот со пратките од чичко им Али?
Можам да потврдам промена на статусот на пратките од Јули, сите UB пратки кои беа заглавени, една пристигна во вторникот, другите денес добија статус во пошта.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.033
1.845
Скопје

ја еве можам да кажам дека мене ми седеа едно 10 пратки во карпош месец дена од кога ги префрлија од главна пошта .. ама се тоа си стои на тракинг ко инфо, од кога влегоа во влезно/излезна до испорака .. со се месецот што си дремеа во карпош

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
115
129
Се гледа, тргна работата, вчера добив една за само 116 дена, замисли ја донесе поштарот а нема ни 4 месеци. 1.png
Мислењето е автоматски споено:

Се гледа, тргна работата, вчера добив една за само 116 дена, замисли ја донесе поштарот а нема ни 4 месеци. 1.png

Едит. Форумот нешто „зеза“ првиот пат ми даде грешка, вториот пат помина и сега има две споени мислења.
Имам проблем и со најавувањето 3-4 пати ме враќа назад.

Последна промена:
25 ноември 2014
1.543
1.981
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Тотално неоснована шпекулација ми е дека пратките од НЛ и другиве шо стигаат брзо доаѓаат у други помали вреќи и побрзо ги процесираат. Овие со каинао доаѓаат у вреќа колку камион и им треба сто години да ги процесираат.

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026
Затоа што едните се R пратки а другите U, се што е регистриран (R) транспорт се следи од почеток до крај и мора да биде процесиран веднаш штом влезе во државата. За истиот има приемници потпишани на аеродром, па во главна пошта па на царина. За U (unregistered/неригстриран) на никој не му е гајле, ако стигне стигне, истиот оди по најспори и сиви канали некогаш за транспорт, во вреќите не се знае што има и никој не задолжен да прави приемници за тие пратки, тоа значи дека кога следите У пратки е само среќа што некоја држава инвестирала во авоматизирана лента со баркод скенери и кога од една вреќа се претоварала во друга за да оди до следна држава вие сте добиле update инаку по ниту еден основ не мораат да стават никаков update.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Затоа што едните се R пратки а другите U, се што е регистриран (R) транспорт се следи од почеток до крај и мора да биде процесиран веднаш штом влезе во државата. За истиот има приемници потпишани на аеродром, па во главна пошта па на царина. За U (unregistered/неригстриран) на никој не му е гајле, ако стигне стигне, истиот оди по најспори и сиви канали некогаш за транспорт, во вреќите не се знае што има и никој не задолжен да прави приемници за тие пратки, тоа значи дека кога следите У пратки е само среќа што некоја држава инвестирала во авоматизирана лента со баркод скенери и кога од една вреќа се претоварала во друга за да оди до следна држава вие сте добиле update инаку по ниту еден основ не мораат да стават никаков update.

Имам од Јуни R пратки што стигнаа во сепрември. Кога правиш тракинг последно е чекирано во Унгарија и таму стои. Тие U каснат, тоа знаеме ама работава е што каснат R со завршеток HU

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно