filipvselena
poweruser
- 7 април 2007
- 2.934
- 193
Кои се овие Датаком? Ни страницата им работи ни ништо. Никакви информации, аматерски за почеток
Прашај го @Mao, поврзан е со нив
Eve jas da spodelam iskustvo, nie stavivme vo firma 10g paketot, se dvizi nakaj 5500- 6500mbps. Za priklucok ni dadoa sfp, no morase da kupime mrezna karta so vlez za sfp(opcionalno switch). Loso e samo sto ne davaat staticka ip za ovoj paket. Gi prasavme okolu pokrienost centar kisela voda i avtokomanda cair vizbegovo imalo moznost i nekoj delovi od aeordrom no deka nemozelo sekade 10g, idat so svoja mrezaКои се овие Датаком? Ни страницата им работи ни ништо. Никакви информации, аматерски за почеток
Која е цената за тој пакет? Неможам да најдам ни нивен контактEve jas da spodelam iskustvo, nie stavivme vo firma 10g paketot, se dvizi nakaj 5500- 6500mbps. Za priklucok ni dadoa sfp, no morase da kupime mrezna karta so vlez za sfp(opcionalno switch). Loso e samo sto ne davaat staticka ip za ovoj paket. Gi prasavme okolu pokrienost centar kisela voda i avtokomanda cair vizbegovo imalo moznost i nekoj delovi od aeordrom no deka nemozelo sekade 10g, idat so svoja mreza
Која е цената за тој пакет? Неможам да најдам ни нивен контакт
datacom.mk
Погледни ги достапните пакети:
![]()
За Нас - ДАТАКОМ ЈВ
За Нас Нашата визија е јасна: Datacom да биде симбол за интернет и телевизија од новото дигитално време со домашен печат, по светски стандарди – дигитални, брзи и иновативни. ДАТАКОМ За Нас Datacom како бренд официјално постои од 2019 година, но нашата приказна започна и порано – со визија и...datacom.mk
Најгоре на страницата имаш контакт тел и меил.
За 900 денари оптика без договор зависно која мрежа ја користат ако е стабилно полн погодок е.
Пишува дека немаат уп и довн лимит.
Јас им напишав, почекав некој ден и стигна инфо дека се развива мрежата низ Скопје.. ајде со среќа
Ценава за 10-ка за наш стандард е претерано скапо ама во споредба со пакетите во САД и некои места во Европа, тука се. 150-250 евра по месец.Погледни ги достапните пакети:
![]()
За Нас - ДАТАКОМ ЈВ
За Нас Нашата визија е јасна: Datacom да биде симбол за интернет и телевизија од новото дигитално време со домашен печат, по светски стандарди – дигитални, брзи и иновативни. ДАТАКОМ За Нас Datacom како бренд официјално постои од 2019 година, но нашата приказна започна и порано – со визија и...datacom.mk
Најгоре на страницата имаш контакт тел и меил.
Jas sum korisnik vo Przino 1godina, go koristam paketot 100/100, dosega prekin imalo samo ednas 10minuti. Brzinata sekogas e nad 200, nacekav reklama so flaer. Togas nemase tv, no sega gledam na sajtot imaat objaveno, da ja probam i tv pa ke pisam mislenje.
aj mene e marka witek so edna porta lanКаков модем даваат на користење?
Можда треба да отвориме посебна тема за дискусија за операторот.
Ценава за 10-ка за наш стандард е претерано скапо ама во споредба со пакетите во САД и некои места во Европа, тука се. 150-250 евра по месец.
Не видов пакет 1000-1000...
Немора да значи дека noname е лошо. Се зависи како скалираат и колку е вложено. Она што мене повеќе ме мисли е со каква динамика би се ширеле низ Скопје. Самиот процес на пуштање оптика и после носење кабел до згради трае. Треба одобренија, согласности и сл. Ние имаме тројца големи играчи Телеком,А1 и Телекабел кои ќе направат све за да им го попречат патот на овие. Затоа некако ми прави мерак што постои операторов и почнав да ги следам со активностите. Мислам дека им фали канал за комуникација Linkedin, Facebook и слично кај што ќе може да се прочита нешто околу нивната експанзија и сличноРеално, 10Гбпс не е стандарден пакет и не ни треба да биде лесно достапно за наш стандард или за билокој стандард. Не верувам дека во САД/Европа мнозинството имаат 10Г.
Според мене цениве се супер, само што не верувам во услугата што можат да ја пружат. Моментално можеби си функционираат добро, ама па колку корисници имаат? Шознам, ептен се ноу-нејм, ама за дома, може да се пробаат, ако не ги бива, ги мењаш и то е то.
200/200 оптички , Datacom без размислување би ставил, без договор се плус нови се и пополека работат што значи дека ако имаш големи проблеми нешто што е ептен ретко на оптика би раскинал за многу подобра понуда.Што би ставиле дечки, гледам за во кисела вода
Опции:
Телеком, 1500 ден. 300/300 оптички 2 години договор
А1, 840 ден. (со договор 2 години ) 1100 ден.(без договор) 200/20 коаксијален
Датаком, 900 ден. 200/200 без договор оптички.
А1 немаш јавно ИП, Незнам што квалитет имаат, не се оптика, али најевтини. Телеком најскапи, али и најстари на пазаров плус гејминг бустер.
Овие датаком личат ко добар bang for buck али непроверени.
Дајте ми памет![]()
Вчера праев муабет по телефон со Датаком (љубопитен бев) за Кисела Вода, и колку што разбрав, имале и промоција, односно од цените што им се на сајтот, крајната понуда е пониска за стотка или две.Што би ставиле дечки, гледам за во кисела вода
Опции:
Телеком, 1500 ден. 300/300 оптички 2 години договор
А1, 840 ден. (со договор 2 години ) 1100 ден.(без договор) 200/20 коаксијален
Датаком, 900 ден. 200/200 без договор оптички.
А1 немаш јавно ИП, Незнам што квалитет имаат, не се оптика, али најевтини. Телеком најскапи, али и најстари на пазаров плус гејминг бустер.
Овие датаком личат ко добар bang for buck али непроверени.
Дајте ми памет![]()
NB 2-SCREEN MONITOR 13.3" EXTRALINK S350, IPS FULLHD
21.850,00 ден
CPU INTEL i7-14700 max turbo 5,4GHz, 20 CORE, 33MB s.1700 TRAY
24.570,00 ден
CONVERTOR PCI-E TO IEEE 1394 FIREWIRE ESTILLO (1394AV 3+1 port)
1.370,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1031 ODIN 10W LED 400LM RECHARGEABLE BATTERY
720,00 ден
GAMING CHAIR NOBLECHAIRS HERO, BLACK/BLUE NBL-HRO-PU-BBL
32.990,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, BLACK, BHR08OMGL
1.680,00 ден