Повели линк. Имаш и други типови таму можеш да побараш. Релативно ефтин шипинг имаат.Дечки почетник сум во однос на модификување на тастатури. Планирам да земам hotswappable, па ме интересираше од каде би можел да нарачам свичеви? Конкретно сум заинтересиран за Gateron Yellow.
Фала тиПовели линк. Имаш и други типови таму можеш да побараш. Релативно ефтин шипинг имаат.
Za first time build e predobar samo zemi si i krytox oil za ponatamu olesnuva premnogu vo lubricationFirst time builder, pred nekoja nedela mi stignaa site delovi pa da spodelam nekolku sliki od procesot i rezultatot
Mislam deka nikogas poveke nema da mozam da se vratam na prebuilt tastaturi.
- GMK67 kit (crn i bel)
- MMD Princess switches (ednata e so Linear 45g, drugata so Tactile 48g)
- Triple tape mod na dvete keebs
- Site keys i stabilizers se racno lubed so Krytox205g0
Mx keys mini e isto samo bluetooth samo golemata e so 2.4.za site tie raboti samo malku teshko vo makedonija da ja najdesh A4 tech FBX51CДа не отварам засебна тема, да се пробам тука.
У потрага сум по нова тастатура, али под услов да ги има следниве работи:
- 75% големина
- ултра слим сизор свичеви
- 2.4гхз конекција
- не-вградени батерии (2хААА или шо било)
Опционално т.е. скроз небитно ама зашо да не
- F row дугмиња
- беклајт
- ерго лејаут мада ова реално нема шанса да има ваква комбинација хаха but a man can dream
Моментално сум на Logitech K380, се е супер мн ми се свиѓа тастатурава, ептен убав тактилен линеарен фил, добар травел, дури и на кругчињата се навикнав, ама тоа шо е блутут ме убива...лагови после будење, проблеми со конекција, не работи у биос...
Ја глеав MX Keys Mini и скоро се има, осим шо е интерна батерија.
Некако не сум фан на вградени батерии, да супер шо има 5 месеца батерија без беклајт (к380 еднаш мењам батерии на 2 години...) ама мме од кај да знам колку ќе држи векот.
Bi mozhel so na glorious case za tastatura ama malku skapa opcija i vo mk nema za full size samo vo anhoch ima za 75% najeftina i dobra opcija ako mozesh nekako da najdesh vo pakovanja od nekoj tastaturi shto e plastichniot cover kje ti vrshi rabota i kje ti bide skoro besplatno ili besplatnoЗдраво, каде би можел да најдам локално торбичка или нешто за покривање на тастатура (full size).
Потребна ми е за против прашина, колку и да ја чистам или оддржувам пак истото се случува.
И мене ми излегуваат веќе подолго време на Instagram, ама не сум се решил да нарачам сѐ уште.Некој нарачувал или слушнал било што позитивно за странава?
![]()
iD GAMING | Custom Mouse Mats - Personalise & Design Your Own
Create your very own custom mouse mat with Idgaming. Choose from a range of sizes and designs, or create your own! All mats are made from high quality materials and are affordable too!www.idgaming.co.uk
Имаат добри custom made падови, кабли итн па би сакал нешто да им нарачам. Имаат reviews со слики од муштерии, и мене ми делуваат на ок. Anyone ?
Na kvalitet ne se nekoe chudo kako steelseries benq ili artisan padovi ama se dobri za cenata dizajnite im se predobri i kvalitetot na printot e dobar no samo kje si pochekash taka povekje za dostava.Samo sekogash so vaka mali kompanii ima rizik da napravat utka mene da mi se padnalo okej kvalitet dobar print i se a na drug polosh print ili greshka vo printНекој нарачувал или слушнал било што позитивно за странава?
![]()
iD GAMING | Custom Mouse Mats - Personalise & Design Your Own
Create your very own custom mouse mat with Idgaming. Choose from a range of sizes and designs, or create your own! All mats are made from high quality materials and are affordable too!www.idgaming.co.uk
Имаат добри custom made падови, кабли итн па би сакал нешто да им нарачам. Имаат reviews со слики од муштерии, и мене ми делуваат на ок. Anyone ?
Corsair K70 lux rgb - 3500 зачувана со фабричко пакување.Препорака за механичка тастатура до 4500мкд .
Мислам отворен сум и за половна сочувана .
Нај реално за @StalkeR Освен убави зборови нема што да се каже секогаш бил тука да помогне и не гледа да зафркне друг член од форумот.Инаку само сега ти останува да влезеш по длабоко во светот на механички тастатури да и ставиш лубрикант да ја подмачкаш и да се преродишСакам пред сите да пишам благодарност до членот @StalkeR .
Од него купив механичка половна тастатура која прва ми е воопшто у живот од каде прејдувам од мембрана тастатури.
Се погоди супер,супер цена ми скоцка,ми стигна брзо,завршивме работа важно .
Сакам да речам одличен избор е тастатурата шо ја понуди и избрав на крај . Одлично искуство.
Добро искуство со членот оверал.
Фала @StalkeR ,требаше кај Даце ама нема везе .
Следна втора се мислам на Red dragon Fizz
Кога ја суредував конфигурацијата екстремно ми помогна морав да пишам пофалбиЈа уште чекам да купам нешто од него, да осетам дел од еуфоријата!
Штета што не продава дрон.Ја уште чекам да купам нешто од него, да осетам дел од еуфоријата!
https://www.amazon.com/ASUS-ROG-Three-Layer-Hot-Swappable-PBT/dp/B0CLF3WYGCНекој да не знае од каде можам да порачам Asus Azoth White со Snow Switches?
Најверојатно ќе нарачам. Во сетек не ми даваат одговор дали ќе ја донесат. А и ако донесат ќе биде Ред Свич најверојатно.И ако нарачаш, раскажи како си прошол...