Chiller
user
Темава е за виндовс 11, не за 10! Имаш постари постови како да ја модификуваш 11ка да ти изгледа како сакаш дури и на ХР.Aha okej jas mislev na 10ka si pa ke pravis upgrade![]()
Темава е за виндовс 11, не за 10! Имаш постари постови како да ја модификуваш 11ка да ти изгледа како сакаш дури и на ХР.Aha okej jas mislev na 10ka si pa ke pravis upgrade![]()
Ај клик тука?Овие се луди или само мене ме банирале? Не можам да симнам исо за вин 11.
Јас од 7ца директ на 11ка..го обожавам хахахахаЕпа сеа префрли се на 11 и ќе го обожаваш. Problem solved.
Easy fixЕпа сеа префрли се на 11 и ќе го обожаваш. Problem solved.
Јас во моментов правам апдејт, со исо фајл.Да се инсталира опциониов апдејт "2023-10 Cumulative Update Preview for Windows 11 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5031455)" или да се чека 15 ноември за комплетен 23h2?
Јас работам и работи добро како што се очекува, секако зависи од конфигурацијата, едната конфигурација е Xeon 2690 v4 кој работи одлично, дури и подобро од Windows 7/10 пошто ми се чини дека мултитрединг е подобро решен овде. Другата конфигурација е low end laptop и таму секако работи доста лошо со доста багови, но тоа е исто како со било кој Виндоус.Ме интересира, дали некој врти 11ка со unsupported процесор?
И како работи 11 на таква конфигурација?
работи и на постари процесори Intel...Ме интересира, дали некој врти 11ка со unsupported процесор?
И како работи 11 на таква конфигурација?
ISO директ од микрософт^ISO-то колку што гледам е постар билд него она што го пуштија преку Win update кај мене:
OS build 22631.2506
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.22677.1000.0
Нормална инсталација кај мене со само драјвери инсталирани троши 6/15.9GB рам, што мислам дека е премногу. За CPU немам никаков проблем.Уствари за 11чево, дел од процесорите од 6та генерација кој не беа поддржани, сега има поддршка изгледа.. бидејќи не ми даде нотификација ,, unsupported cpu...)
Ама изгледа 11кава попара е со cpu/ram usage.. (windows 11 pro)
Имаш 2 начина како да го решиш преоптеретеност од процеси, најмалку со руфус да направиш инсталација или iso да направиш со Build software better, togetherУствари за 11чево, дел од процесорите од 6та генерација кој не беа поддржани, сега има поддршка изгледа.. бидејќи не ми даде нотификација ,, unsupported cpu...)
Ама изгледа 11кава попара е со cpu/ram usage.. (windows 11 pro)
Дали е rufus кредибитилен у смисла да не можи да ти направи проблем со инсталација на систем, јас го имам користено за 7ци и 10ка али незнам за 11ка дали е добар или најбоље да со toolot од микрософт?
Како уствари работи Ventoy, пример да сакаш 10ка и 11ка на едно USB?Rufus знае некогаш да работи, а и да не работи како што треба.
Јас лично користам Ventoy бидејќи со него можам да ставам повеќе .iso-а на едно USB стик.
Како уствари работи Ventoy, пример да сакаш 10ка и 11ка на едно USB?
Koпираш ISO на USB и тоа е тоа?
Драјвери , игри, програми и се што треба кај мене...Нормална инсталација кај мене со само драјвери инсталирани троши 6/15.9GB рам, што мислам дека е премногу. За CPU немам никаков проблем.
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден