Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Lycamobile

Статус
Затворена за нови мислења.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
Ima dogovor, so samoto potpolnuvajne i registracija, i poradi toa e 5000min/sms,poradi zloupotreba, ama dogovorot nee 10 strani tuku e 2 lista so najosnovni pravni raboti nisto povejke....
I koga ke procitas ti pisuva deka premium broevi ne se dostapni/parking/donacii/jsp/skrateni broevi i slicno....
I potoa seto toa go prifajkas i na kraj se bunis deka ne raboti jsp/parking/i drugo...
Не се бунам, само викам дека нема. А каде во договирот пишува дека нема да ме известу аат за ништо? Или каде пишува дека нема да ме известат за роаминг партнер иако законски се обрзани тоа да го направат. И да не продолжувам.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
Картичката ја купив на трафика. Не знам за каков договор ми правиш муабет. Немам потпишано ништо со Лајка. Договорот или што и да е, ти е формулар за согласност за мигрирање на бројот најверојатно. Лајка не прави никакви договори! Функционираат како припејд. Нема основа за каков било договор.
Јас мојата на штанд у молл. Потпишав договор. И ти си потпишал ама онлајн кога си го регистрирал бројот автоматски си ги прифатил ооштите и посебните услови за користење на услугата.

18 август 2019
1.249
1.246
А каде во договирот пишува дека нема да ме известу аат за ништо?
Во договорот може да биде наведено дека ќе те известуваат за нешто. Не може да биде наведено дека нема да те известуваат (за тоа нешто). Бидејќи тоа во договорот го нема, немаат обврска да те известуваат.
Затоа ова твое очекување е нереално.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
Во договорот може да биде наведено дека ќе те известуваат за нешто. Не може да биде наведено дека нема да те известуваат (за тоа нешто). Бидејќи тоа во договорот го нема, немаат обврска да те известуваат.
Затоа ова твое очекување е нереално.

Законски мора да ме известат на пример кога влегувам во роаминг. Законски, значи нивните договори и услови за користење се невалидни и не се над законот. Ете зашто е реално моето очекување.
Инаку во договорот нема ни наведено ни ненаведено што ќе стига а што не. Очекувањето да стигне известување на пример за завршување на пакет, е некоја нормална работа што сум ја добивал на сите досега домашни и странски оператори.

18 август 2019
1.249
1.246
Законски мора да ме известат на пример кога влегувам во роаминг. Законски, значи нивните договори и услови за користење се невалидни и не се над законот. Ете зашто е реално моето очекување.
Инаку во договорот нема ни наведено ни ненаведено што ќе стига а што не. Очекувањето да стигне известување на пример за завршување на пакет, е некоја нормална работа што сум ја добивал на сите досега домашни и странски оператори.

Ако во некој закон пишува дека се должни да те известуваат за роаминг, тогаш тоа треба да го прават. Во спротивно го кршат законот и имаш право да бараш да ти ги вратат средствата што си ги потрошил заради роамингот. Ама должноста ја имаат само во оној дел на кој ги обврзува законот (не ми е познато дали навистина имаат законска обврска). Во договорот во тој случај не смеат да наведат дека нема да те известуваат (она што го бараш ти). Можат да наведат дека ќе те известуваат, ама и од тоа нема потреба (нели е законска обврска, тоа се подразбира и без договорот).
Не можеш да очекуваш во договорот (на пример) да биде наведено дека нема секој месец да те известуваат за состојбата на твојата сметка. Овој начин на правење договор е сосема апсурден.
Значи, се наведуваат преземените обврски, не се наведуваат непреземените.

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
Буразери, ако мислете дека можете да се натегате со буразер @marv сте се зајебале.
Неможам да ја тражам темата за Штетноста на 5G во која храбро и долго се бореше буразерот @Lokvan , ама на крај се просветли и свати дека попаметниот секогаш попушта.

Ts011

user
31 март 2020
1.446
1.105
Ако во некој закон пишува дека се должни да те известуваат за роаминг, тогаш тоа треба да го прават. Во спротивно го кршат законот и имаш право да бараш да ти ги вратат средствата што си ги потрошил заради роамингот. Ама должноста ја имаат само во оној дел на кој ги обврзува законот (не ми е познато дали навистина имаат законска обврска). Во договорот во тој случај не смеат да наведат дека нема да те известуваат (она што го бараш ти). Можат да наведат дека ќе те известуваат, ама и од тоа нема потреба (нели е законска обврска, тоа се подразбира и без договорот).
Не можеш да очекуваш во договорот (на пример) да биде наведено дека нема секој месец да те известуваат за состојбата на твојата сметка. Овој начин на правење договор е сосема апсурден.
Stasuva sms deka si vo roaming,i po koi ceni te tarifira.....
Zakonski samo za Balkan roaming se obvrzani ,se drugo nee nivna obvrska osvem na nacionalno nivo/odnosno na domasna mreza 294.04
Мислењето е автоматски споено:

Mozi si vo pravo.....
Буразери, ако мислете дека можете да се натегате со буразер @marv сте се зајебале.
Неможам да ја тражам темата за Штетноста на 5G во која храбро и долго се бореше буразерот @Lokvan , ама на крај се просветли и свати дека попаметниот секогаш попушта.
Mozi si vo pravo ....ama i ti si tezok ....

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
Мора да те известат дека си влегол од домашна мрежа, во роаминг. Кај мене не го сторија тоа ниту во Турција, ниту во Грција.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
Stasuva sms deka si vo roaming,i po koi ceni te tarifira.....
Zakonski samo za Balkan roaming se obvrzani ,se drugo nee nivna obvrska osvem na nacionalno nivo/odnosno na domasna mreza 294.04
Мислењето е автоматски споено:

Mozi si vo pravo.....

Mozi si vo pravo ....ama i ti si tezok ....
Не стигна кај мене, нит Турција, нит Грција. И не не важи само за Балкан, важи за било која земја во која ќе се најавиш на роаминг првпат после користење на домашна мрежа. И во Нигерија да отидам од МК треба да ме извести.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
Темата каде тресеа одредени ликови зелени за штетноста на 5Г. И што стана еве после 5 годији од темата, испоумревме. Него немаа докази па ги уќуткавме. Ако имаш да кажеш нешто кажи таму да те видиме.
Баш ми е мило и драго што си ми броел и пто си водел статистики околу со кој може а со кој не натегање. Со тебе сигурно никој не може.

Ts011

user
31 март 2020
1.446
1.105
Не стигна кај мене, нит Турција, нит Грција. И не не важи само за Балкан, важи за било која земја во која ќе се најавиш на роаминг првпат после користење на домашна мрежа. И во Нигерија да отидам од МК треба да ме извести.

Na vakvi sms mislese...??
Tebe te znaat deka se nerviras i ne ti prajkaat...

Атачменти

• IMG-b996b64704b5926a69602f0b786da713-V.png
    IMG-b996b64704b5926a69602f0b786da713-V.png
    182,4 KB · Прегледи: 26

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
Na vakvi sms mislese...??
Tebe te znaat deka se nerviras i ne ti prajkaat...
Е баш на такви, никад немам добиено слична порака од Лајка. Башка мора да е на Македонски и со пропишана содржина од АЕК.

Едит: ако ти и останатите од Лајка мислите дека ме нервирате гадно се лажете. Кога ќе ме поднервирате и малку ќе ве сменам. Толку. Дотогаш само ќе зборам што нечини.

Последна промена:

Ts011

user
31 март 2020
1.446
1.105
Е баш на такви, никад немам добиено слична порака од Лајка. Башка мора да е на Македонски и со пропишана содржина од АЕК.

Едит: ако ти и останатите од Лајка мислите дека ме нервирате гадно се лажете. Кога ќе ме поднервирате и малку ќе ве сменам. Толку. Дотогаш само ќе зборам што нечини.

Posleden post.!!!Odma menuvaj...ic ne se zamaraj cini ne cini .!
Ke zavrsis golema usluga,ke ima + korisnik na tvoeto mesto koj ke si bide zadovolen so toa sto go ima,nema da bara preku leb pogaca/ koj sto nema da ima ispadi kako tvoite koi 24/7 nemaat izlez...

• лол
Реакции: marv

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
Ke zavrsis golema usluga,ke ima + korisnik na tvoeto mesto koj ke si bide zadovolen so toa sto go ima,nema da bara preku leb pogaca/ koj sto nema da ima ispadi kako tvoite koi 24/7 nemaat izlez...
Не требаше да кажеш така. Сега заинат ќе остане.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
Ti i Lyca ke mi kazete jas sto da pravam :)
Не требаше да кажеш така. Сега заинат ќе остане.
Ne postoi za inaet, postoi samo interes. Dodeka e maliot za na ovoj osnovno-srednoskolski operator arno ke mu e, posle ke se menja. Ako izdrzat do togas, normalno. Nego sakas nekoj lajk, reakcija, gif-ce :)

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
  • лол
Реакции: marv
18 септември 2020
958
903
Македонија
Луѓе, не се возбудувајте толку и гледајте дека постојат некои работи кои што на некој му се потребни и тоа во итен случај. Паркинг на секој му е потребно и секако дека ќе си земе картичка од МНО оператор и ќе си паркира па и со кредит.
За луѓе што ќе живеат овде за да преживеат во оваа вукојебина и за деца доволен ви е Lycamobile, а на оној што му зависи работата да има интернет нон стоп ќе си земи од друг оператор. Сега повеќе бараат чаре надвор од државава да заработат и пак овде да се вратат или таму да си останат. Вие се фаќате за ситници низ цели страни за ова за она, ако ви одговара земајте ама бидете навикани на одредени проблеми ако имате.
Јас користам и а1 припејд и лајка, презадоволен сум од двата оператори, ама за во роаминг ако ми треба А1 секако се тука со пристојни цени.

Ts011

user
31 март 2020
1.446
1.105
Луѓе, не се возбудувајте толку и гледајте дека постојат некои работи кои што на некој му се потребни и тоа во итен случај. Паркинг на секој му е потребно и секако дека ќе си земе картичка од МНО оператор и ќе си паркира па и со кредит.
За луѓе што ќе живеат овде за да преживеат во оваа вукојебина и за деца доволен ви е Lycamobile, а на оној што му зависи работата да има интернет нон стоп ќе си земи од друг оператор. Сега повеќе бараат чаре надвор од државава да заработат и пак овде да се вратат или таму да си останат. Вие се фаќате за ситници низ цели страни за ова за она, ако ви одговара земајте ама бидете навикани на одредени проблеми ако имате.
Јас користам и а1 припејд и лајка, презадоволен сум од двата оператори, ама за во роаминг ако ми треба А1 секако се тука со пристојни цени.
Ete komentar/odgovor kako sto treba i dolikuva.....koj mu treba i mue povrzan telefonot so profilot na rabota ke si odi na MNO operator,koj patuva niz eu ke si razmeni 50gb od netSef za 5gb/vo roaming koj raboti vo +25drzavi, i ke nema problem....

DrMTR

senior
27 март 2014
7.967
8.507
Само што правев муабет. Немам никаков проблем.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Pa ne e bas 1 min. Dosega pola saat kolku jas znam, moze i porolgo da e.

Во Битола снема само 1минута моментално сум на Lyca :)
005a0e31eae46002ac5b3799b791b2da.jpg

Sent from my V2208 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи