Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
Еве колку има поим и како се бори од петни жили :

Со ова се соочив кога имав проблем со Messenger.
Цела статија тука:

Samsung си има проблем со Андроидот кој не го заслужува тој супер-дупер хардвер.

Еве и јас не го можам фанатиците од Купертино заедно со нивниот факинг еко систем (и секташење) ама треба да и се погледне на вистината во очи.

Само ме чуди што овие од Samsung не го ископирале Dynamic Island пошто слепо ги следат трендовите од "оние" а не се способни да ги имплементираат на исправен начин.
Леле ова со таскер го правев на самсунг Ноте 4 пред 8 години. Да и дозволува секои 5 минути по 10 секунди да има пристап смрдената апликација до интернет за да стигаат нотификации а да ја убива другото време.

Значи хаос. Општ хаос. Како да немаат појма (или да се прават дека немаат), што значи да има и да смее една апликација да прави во бекграунд пред тоа да е малициозно.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Така и еден друг викаше на форумов па испадна не било ко што мислел он.
Слези малце од високото, сите сме тука инженери, ентузијасти и луѓе со пристап до јутуб.

Во ред е ако знаеш и имаш истражено, да споделиш, не да се курчиш тука eve ja znam vie ne znaete ja 20 telefoni smenav koi ste vie vrska nemate.

Кој како мислел и што, не е поврзано со мене и она што го тврдам.

Повли постирај демант и решена работа, лесно е, го имаш коментарот горе од мене како референца, истражи и демантирај ме па после ќе разговараме.

Изгледа сеуште си напет што проба да се правиш паметен на другата тема па сега сакаш да вратиш со иста мера, али како што реков разлика има во хипотези и факти.

Ти го гледаш како курчење јас како хејтање на BS ова е ит форум и не сакам да се пишуваат глупости - прават споредби на мид рејнџ чипови со ултра хај енд, или хејтање на функција која не се познава, и ставање во ист кош со тотално друга.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.103
2.342

Ова е општо за Андроид 13 кај Самсунг. Не е нормално колку простор зафаќа систем на С21+, моментално 52гб губам на system ствари. Прво мислев баг е па мастер ресет направив. Џабе.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Кој како мислел и што, не е поврзано со мене и она што го тврдам.

Повли постирај демант и решена работа, лесно е, го имаш коментарот горе од мене како референца, истражи и демантирај ме па после ќе разговараме.

Изгледа сеуште си напет што проба да се правиш паметен на другата тема па сега сакаш да вратиш со иста мера, али како што реков разлика има во хипотези и факти.

Ти го гледаш како курчење јас како хејтање на BS ова е ит форум и не сакам да се пишуваат глупости - прават споредби на мид рејнџ чипови со ултра хај енд, или хејтање на функција која не се познава, и ставање во ист кош со тотално друга.

Ти реков нешто за функционалноста ли? Ти преправив твое тврдење? Само онака си се смеев на тоа get better :) еве од сеа повеќе јутубери ќе глеам и ќе заследам повеќе твитерџии за да станам бетер :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ти реков нешто за функционалноста ли? Ти преправив твое тврдење? Само онака си се смеев на тоа get better :) еве од сеа повеќе јутубери ќе глеам и ќе заследам повеќе твитерџии за да станам бетер :)

Секако get better, последните неколку страни се шпекулации и претпоставки во добар дел од дискусијата.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Секако get better, последните неколку страни се шпекулации и претпоставки во добар дел од дискусијата.

Па и не се само тоа, РЛ покажува дека самсунг има проблеми и со батеријата и со софтверот, еве може претходно немав, сега имам 4 самсунзи дома и сите си патат од погоре изнесените раобти.
Инаку и С21 имаат некој таков свич Enhanced Processing што ја отклучува полната моќ на соцот, и со исклучен пак батеријата е срање. И во power saving не е поарна. И редовно ми го убива спотифај иако е ставен во невер кил.

На крај од денот, телефон од 1500 евра не треба да го чепкам за да ми извади цел ден батерија и тоа е тоа.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Издржи psyside, не се давај. Како договорени да се против самсунг.

Бог да чува, да не смееш да искритикуваш продукт што очигледно има тон проблеми :)))))
Секта изглеа вака.
Мислењето е автоматски споено:

ова сорос ли ве плаќа да зборите против самсунг?

Direk od rotschild sne plateni

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Па и не се само тоа, РЛ покажува дека самсунг има проблеми и со батеријата и со софтверот, еве може претходно немав, сега имам 4 самсунзи дома и сите си патат од погоре изнесените раобти.
Инаку и С21 имаат некој таков свич Enhanced Processing што ја отклучува полната моќ на соцот, и со исклучен пак батеријата е срање. И во power saving не е поарна. И редовно ми го убива спотифај иако е ставен во невер кил.

На крај од денот, телефон од 1500 евра не треба да го чепкам за да ми извади цел ден батерија и тоа е тоа.

Јас јасно спомнав дека последните 2-3 генерации има проблеми со батерија тоа не е шпекулација.

Бог да чува, да не смееш да искритикуваш продукт што очигледно има тон проблеми :)))))
Секта изглеа вака.

Кој е тој продукт?

Бтњ enhanced processing нема допирни точки со power saving

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Бтњ enhanced processing нема допирни точки со power saving

Е две страни на иста паричка се. Enchanced processing ја капира долната фрекфенција, power saving ја капира горната :)

Кој е тој продукт?
Било кој самсунг во моментов.

Не ме сфаќај погрешно. Не викам дека има подобар андроид телефон во моментов - нема. Жаомије се многу агресивни во убивање апликации и затоа им траат батериите, ама 90% од нотификациите ќе ти фалат и тоа од важни програми. И не се споредуваат со самсунг.
Ама, самсунг продава премиум приказна. И не може со премиум приказна и премиум цени да искача уште со телефони што не додржуваат батерија и ти ги убиваат процесите на сред песна. They need to get better, не ние :) ние само си ги кажуваме маките.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021

Ова е општо за Андроид 13 кај Самсунг. Не е нормално колку простор зафаќа систем на С21+, моментално 52гб губам на system ствари. Прво мислев баг е па мастер ресет направив. Џабе.
Оптимизација 0 за се. Слоганот на Самсунг.

Е две страни на иста паричка се. Enchanced processing ја капира долната фрекфенција, power saving ја капира горната :)

Не ме сфаќај погрешно. Не викам дека има подобар андроид телефон во моментов - нема. Жаомије се многу агресивни во убивање апликации и затоа им траат батериите, ама 90% од нотификациите ќе ти фалат и тоа од важни програми. И не се споредуваат со самсунг.
Ама, самсунг продава премиум приказна. И не може со премиум приказна и премиум цени да искача уште со телефони што не додржуваат батерија и ти ги убиваат процесите на сред песна. They need to get better, не ние :) ние само си ги кажуваме маките.

за ствар која ЈАС сум ја чачнал со таскер пред 8 години и работела (тогаш со рут) они не можат да се спастрат сами себе.

Не ја убивај!!! Дај и 10 секунди секои 5 минути. Толку селско решение ама работи. Или крај краева дај избор. Колку секунди на колку саати, и ајт. Ама да има. Или дај и да може да бекграундува кога е на полнач телефонот!!! Да може да синка само на полнач и на види. Леле какви препрости работи. А таму дремат и зимаат плати колку цел наш БДП и ние тука ќе им ги оправаме телефоните!!! Едноставно не го дупи у мозок корисникот човече.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Како тоа било кој? Кој тука користел 23U, за да може да тврди нешто за него? Не знам дали се разбираме јас коментирам специфични аспекти од дискусијата не реков дека нема проблеми на постари модели, 888/8G1 коментари беа за,

Shutter lag и ефектот на camera assistant (fast processing/shutter) сетинзите, кај 23U,

Light processing,

Споредба на перформанси/батерии на уреди со послаб процесор/ефикасност со S8G2, ништо друго не демантирам или викам дека не е вистина. Мора да сфатите дека само Ultra & Fold се премиум уреди на Samsung, се друго не спаѓа во таа категорија него се "буџет flagships" по новата стратегија и класификација од самите Samsung за жал.

Последна серија од вистински премиум S класа се S10/S10 plus. S20, S21, S22, S23 не се тоа.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
Како тоа било кој? Кој тука користел 23U, за да може да тврди нешто за него? Не знам дали се разбираме јас коментирам специфични аспекти од дискусијата не реков дека нема проблеми на постари модели, 888/8G1 коментари беа за,

Shutter lag и ефектот на camera assistant (fast processing/shutter) сетинзите, кај 23U,

Light processing,

Споредба на перформанси/батерии на уреди со послаб процесор/ефикасност со S8G2, ништо друго не демантирам или викам дека не е вистина. Мора да сфатите дека само Ultra & Fold се премиум уреди на Samsung, се друго не спаѓа во таа категорија него се "буџет flagships" по новата стратегија и класификација од самите Samsung за жал.

Последна серија од вистински премиум S класа се S10/S10 plus. S20, S21, S22, S23 не се тоа.
Каква врска има уџет флегшип или флегшип или а категорија со ова што зборуваме за батерија?

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Кој тука користел 23U, за да може да тврди нешто за него?

Па ни ти не си инженер во квалком а тврдиш дека знаеш како работи лајт процесинг во самсунг :)

До сега самсунг има лош трак рекорд за оправање батерии и други гомца, па си префрливме. Згора на тоа има индикации дека не се многу сменети работите со оглед на тоа што барабар се на тестови со 14ПМ а има поголема батерија од него :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Оптимизација 0 за се. Слоганот на Самсунг.

за ствар која ЈАС сум ја чачнал со таскер пред 8 години и работела (тогаш со рут) они не можат да се спастрат сами себе.

Не ја убивај!!! Дај и 10 секунди секои 5 минути. Толку селско решение ама работи. Или крај краева дај избор. Колку секунди на колку саати, и ајт. Ама да има. Или дај и да може да бекграундува кога е на полнач телефонот!!! Да може да синка само на полнач и на види. Леле какви препрости работи. А таму дремат и зимаат плати колку цел наш БДП и ние тука ќе им ги оправаме телефоните!!! Едноставно не го дупи у мозок корисникот човече.

Хехе

Screenshot_2023_0207_170330.jpg

Каква врска има уџет флегшип или флегшип или а категорија со ова што зборуваме за батерија?

Прочитај уште еднаш што напишав.

Па ни ти не си инженер во квалком а тврдиш дека знаеш како работи лајт процесинг во самсунг :)

До сега самсунг има лош трак рекорд за оправање батерии и други гомца, па си префрливме. Згора на тоа има индикации дека не се многу сменети работите со оглед на тоа што барабар се на тестови со 14ПМ а има поголема батерија од него :)

Зошто да сум кога веќе знаеме како работи? Намалува пик клокови, и скоро ништо друго, пак е 120HZ, пак е исто светол дисплеј, пак не кине апликации.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.103
2.342
Хехе

Погледнете го атачментот 122132

Прочитај уште еднаш што напишав.

Зошто да сум кога веќе знаеме како работи? Намалува пик клокови, и скоро ништо друго, пак е 120HZ, пак е исто светол дисплеј, пак не кине апликации.
xsuOqt7l.jpg

Copium.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.269
2.705
Олку гигабајти и шитдоунс не зафаќа. И после шаоми ги пунел телефоните со блоут.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

GoranMak

hello world
13 февруари 2020
257
245
Кај мене на С21 ФЕ систем партицијата зафаќа 27ГБ, не знам зошто тебе ти е скоро двојно повеќе Screenshot_20230207_181042_My Files.jpg

Едит, веројатно тоа ти е вкупно аппс плус ОС. Како што кажаа погоре

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.103
2.342
Пријателе а апликациите да дадеш пермисии да видиме колку ти користат? :)
Не ја гледам поентата во тоа освен ако не сакаш и листа од сите апликации колку простор фаќаат па да пресметаш колку од тоа се мои апликации колку од телефонот.

Пример Фејсбук е 617мб, Самсунг Интернет е 426, Гугл пораки се 279 итн и се апликации кои не можам да ги избришам затоа што се bloat.

@GoranMak

Затоа што во Apps крие и системски апликации кои не може да се избришат :)

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно