Што би бил проблемот според тебе?Јас мислам дека не е напојувањето проблем овде.
Матичната или лош рам.Што би бил проблемот според тебе?
А дали ПЦто е во соба кај што е ладно испод 18с ? Инаку и мене ми се случено истиот вашиот случај а тогаш напојувањето ми беше некои си ГлацијалТеч и го сменив Антек и немав проблем. А сега си направив целосен апгрејд вклучувајќи и напојувањето Корсаир 850W голд и супер ми е да не го урочамШто би бил проблемот според тебе?
@toshex Другар ти шо ке кажеш за конкретните два модела?Другари, што мислете за Thermaltake PSU со оглед на тоа даваат 5 години гаранција?
Овај модел има и RGBреални 500 вати.
https://www.anhoch.com/product/599873147/psu-600w-thermaltake-smart-rgb-80plus
https://www.anhoch.com/product/599873145/psu-650w-thermaltake-smart-bm2-80plus-bronze-semi-modular
Имате ли некој искуство со овие два модела?
@toshex Другар ти шо ке кажеш за конкретните два модела?
650 вати е оверкил за мојот ПЦ, ама барем бронзе. Тие поскапите не идат у обзир.
Јао бе људи. Мада не треба да кажам, ама ајде ќе кажам. Знам за тоа напојување, веќе се слушнав со човекот.Ова земи го и не гледај назад.![]()
Продадено - Продавам EVGA 650 GQ, 80+ GOLD
Ќе ве молам за проценка на PSU EVGA 650 GQ, 80+ GOLD со гаранција до 27.07.2023 во Нексио. Напојувањето си работи најнормално, користено е во компјутер исклучиво за гејмање и го менувам поради апгрејд. Доаѓа со оригиналната кутија, додатоци и кабли.forum.it.mk
Ова ти е боље, остај ти ергебе и други тракатанци.
Ова ти е боље, остај ти ергебе и други тракатанци.
Ова ти е боље, остај ти ергебе и други тракатанци
Аман бе и ти кусо да не си!Ова ти е боље, остај ти ергебе и други тракатанци.
Значи јас прашувам конкретно за двата модела шо ги постирав.
Бараше мислење и го доби!Аман бе и ти кусо да не си!
Ти не даваш мислење за тоа шо прашав, туку за друго. Патем очекувано е тоа од тебе. Ти пишеш ради реда, колку да пишеш нешто.Бараше мислење и го доби!
Друг пат тикви варени.
Overkill е за таа графичка? Од 650 вати немаш потреба од повеќе, освен ако не ти дојде добар дил, како мене по ми дојде.Погледнете го атачментот 114035
Искуство со напојувањево некој ? Мислење ? Предлог за напојување за 6700ХТ ?
Земи модуларно, поарно е за cable management. Плус овај модел на Corsair е најслаб. Би ти рекол ова оти е добро:Погледнете го атачментот 114035
Искуство со напојувањево некој ? Мислење ? Предлог за напојување за 6700ХТ ?
Абе добро ама уба графичка зема, добро напојување не е на одмет. Дип е веќе на АМ3 платформа иначе има за 12к до тука донесено од ЦУ 12400F со тро подобри перформанси, или 12600К за 18к до тука и ич да не му ја мисли следните 5-6 години.Мислам дека Николче не му се свиѓа идејата да дава повеќе од 5000 ден за напојување. Пошто има на ум и Ryzen 5600x за 13900 ден у ѓирафа.