дел од картите ми се 115W другите се 130W месец и нешто тераја без проблем ама ова недела молексо ми изгоре а SATA не јавија проблем
Колку му доаѓа профит со риг од 6 карти?
дел од картите ми се 115W другите се 130W месец и нешто тераја без проблем ама ова недела молексо ми изгоре а SATA не јавија проблем
Треба да прерачунам, моментално ги терам на NHOS, ке ставам Simplemining коке сум слобден ако годам негде 70-80 Mh/s на KAWPOWКолку му доаѓа профит со риг од 6 карти?
само еден молекс ми беше кабел, две карти беа на него, од ко се стопи ги сменав за два SATA поединечноВо синџир ти се врзани или за секоја картица имаш посебен молекс од напојувањето?
... што самото по себе е незаконски освен ако не си регулиран како фирма ...
Така е крипто е направено за да се регулира без централно тело.И биткоин и етереум и монеро и многу други феноменални проекти се стартувани незаконски од нерегулирани лица и си ги сакаме такви да ни останат.
А вие со вашите регулатори да си креирате ваши блокчеинови и да си се регулирате до несвест, молам оставете не нас на раат.
И биткоин и етереум и монеро и многу други феноменални проекти се стартувани незаконски од нерегулирани лица и си ги сакаме такви да ни останат.
А вие со вашите регулатори да си креирате ваши блокчеинови и да си се регулирате до несвест, молам оставете не нас на раат.
само еден молекс ми беше кабел, две карти беа на него, од ко се стопи ги сменав за два SATA поединечно
Уууу драма! Plot twist!
Чиста коинциденција е шо е постиран артиклов на 1ви Април![]()
Што е муабетот со Dash и велешани? прашувам да знам дали сум сигурен пошто имам нешто ситно
Здраво дечки, дали некој има порачувано антмајнер од Cryptocurrency Mining Hardware Supplier bitmain.uk.com
Сакам да порачам но незнам како стоиме ние со државичката дали треба нешто да пријавам, да платам данок итн итн.. или е само едноставно купи и чекај.
Секој одговор би ми бил добредојден, благодарам
знам да, но сепак имам некои планови.Ако ти е за етериум не се купува сеа
дали може да ми кажеш како и каде се плаќа данокот и царината, дали пред или одкако ќе стаса тие ќе ми звонат?18% данок 5% царина + шпедиција и лежарина. А може и цигла да добиеш во пакет![]()
знам да, но сепак имам некои планови.
дали може да ми кажеш како и каде се плаќа данокот и царината, дали пред или одкако ќе стаса тие ќе ми звонат?
Прашувам за да не испадне да го вратат доколку не направам се како што треба
Ти благодарамКе ти стигне на царина, ќе ти се јават или пратат мејл за да им доставиш документи што како си платил, ако е над 800 евра ќе те прашаат дали сакаш пошта да ти е шпедитор или друга фирма ке си одбереш, и со нив во контакт кога ке стапиш ќе ти кажаш што се треба да платиш и колку изнесува. Според мене тотално неисплатно, а има и премногу ASIC фејк страници. Асици или нарачуваш директ од кина производител или воопшто не се замараш.
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
EXTERNAL HDD 2,5" 1TB USB3.0 INTENSO 6021560
5.330,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX1500 CUDY M1500-1 (1-Pack)
2.500,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO PWM PST CO 400-2500 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00316A
840,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден