Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Зошто да апгрејдувам конфигурација?

Што ја движи желбата за апгрејд / нов компјутер?

• Интернет рецензии и дискусии

Гласови: 12 17,6%
  • Убедување од пријатели

Гласови: 0 0,0%
  • Потрошувачки менталитет

Гласови: 10 14,7%
  • Да се има подобро од други

Гласови: 8 11,8%
  • Гејминг со максимални сетинзи

Гласови: 29 42,6%
  • Недоволно моќ за работа со модерни апликации

Гласови: 33 48,5%
  • Измината гаранција на деловите

Гласови: 3 4,4%
  • Новото изгледа подобро

Гласови: 14 20,6%
  • Не знам

Гласови: 5 7,4%

• Вкупно гласале
    68

smole

poweruser
18 април 2007
3.904
4.583
1, 3 и 4. Ова би важело кога би пробал да се носам со новитетите од IT индустријата, ама бидејќи ем чини мн кеш ем е беспредметно (многу брзо паѓа цената на харверот) а и не ми треба ништо побрзо од тоа во кoмпјутерот не уложувам.

Уложувам во фотографска опрема, AV опремата е на ред, тоа ми е задоволството. Компјутерот ми е алатка за работа и учење и тоа ќе остане.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.611
19.347
Ајде вака да ве прашам, ама искрено да одговорите, не се осеќате малку повеќе виновно ако потрошите добри пари да речиме 1000 и кусур евра за конфигурација?
Како женет човек со еден куп деца можам да ти одговорам. Виновен ако ги спискам сите пари на матична а не сум ги исполнил обврските спрема фамилијата. До пред година две од истите причини сеуште имав CRT и немав клима.
Откако им го направив ќеифот за клима и uber Sony Bravia од 42" добив зелено светло за купување, ама со усул, за мпои компјутерашки потреби. Зеленото светло се добива во договор а не со „силеџиско“ трошење и доминирање во фамилијата
Да скратам, потребите на фамилијата и трошоците се на прво место. Знаеш, малце е глупо да не ги одведеш децата на одмор зарати тоа што си купил Асус Сајбертут матична [/quote]

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Јас уживам кога ке ми се уклучи некоја игра на конфигурација стара 6 години па макар и со 22FPS, знаејки дека некој секоја година прави upgrade од вкупно 5000 Eвра, и јас ја палам играта.(јбг да не барам од моите) сега јес да е срање гејмплејот, ако ептен ми се игра ке отидам кај братучед ми за викенд и ке ја свртам за 1 ден на HD 6850 на 1280x1024, за мене апгрејд на пц е како да плаќаш за секс а може да излезеш надвор и да најдеш за безпари. xD.

Шала на страна, нов компјутер едниствено би купил ако стариот нечини или ако се погоди некоја машина со одличен price/performance или не би можел да ја завршам некоја работа, т.е. програмите што би ги работел почнале да кочат.

Пошто сум AMD funboy ке чекам да ги надминат интел па да земам процесор xD, мислам да отворам стедна книшка во некоја банка пошто многу пари ке заштедам додека да дојде тој ден.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.954
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Кај нас нема такви што трошат 5000 на секоја година, прашање е дали постои некој што има воопшто има толку вредна конфигурација а камоли такви абгрејди да прави секоја година. Дури ни на страна мислам дека нема такви случаи, сепак 5000 евра е превисока сума, да беа 2000 да разберам.

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Правиме муабет да купуваш High End компоненти, веднаш чим ке излезат 6 години по ред.

Karamba

Баниран/a
5 јуни 2012
155
138
Скопје
Затоа што мајка ми не може да игра покер и некои си bubbles на фејсбук на pentium 4 па морам да го отстапам другиот компјутер а јас да купам нов :D

Brutalic

hello world
7 септември 2012
197
94
Calgary, Alberta
www.vsnsolutions.net
Јас избрав само 6, Недоволно моќ за работа со модерни апликации - само кога ќе забележам дека се појавуваат проблеми, или пак доколку некој дел иде "капут", тогаш апгрејдувам. Иначе немам некоја си голема пасија за да го имам најновото или најбрзото. Не гејмувам, не дизајнирам, па можеби и затоа не ме интересира колку е брз компјутерот. :) До душа кога се под-соберат прашини внатрешно, го чистам, го одржувам, менувам термална маст, и тие работи, но за апгрејд, само кога ептен при-треба.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Причината е трипер комбинации.

Инаку се спомна лечење болест со купување хардвер, јас тоа го лечам 1 долар кинески глупости без никаква корист, а мора да се нарачаат.

defiler

hello world
12 декември 2009
120
56
На мене почна да ме нервира ова 3д то. секоја 1ипол мора да се фрла многу пари за нов компјутер.
Да, играм игри, ама за 3д треба појак компјутер и од гејмерските конфигурации .
16 гб рам..... јок брее ти треба 32 гб ....
И не само тоа другарите што се програмери можат да си земат лаптоп и да си работат покомотно а јас неможам :).
И кога ќе дојде лето.... 40 степени и кукиштето те мава 60 степени :)

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Јас користам ПЦ старо точно 10 години и некој месец...Поточно на времето беше топ конфигурација и чинеше брдо пари, а денес не вреди ништо..За све ми брка работа за што го користам...Едино не можам да глеам ХД, и за таа цел го користам лаптопот.
Да го менувам десктопот не планирам повеќе...Едино може кога ке цркне да го сменам со нов лаптоп, пошто ке си користам се што имам и сеа...маус тастатура, монитор...Другото ке го фрлам :))

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Докторе, ти бе компјутер купуваш како што комунистите во време на СФРЈ купуваа кола. Еднаш ја купуваш, па каква сака нека е твоја ќе е до гроба!

Инаку и јас се чувствувам како тебе само мојава конфигурација е 4 години стара и денес вреди многу малку во однос на некогаш. Ми брка работа и единсвтени апгрејди кои ги имам направено во последниве 2 години се SSD-ата...Подолго време ме јаде ѓавол за убав(27" - 30" S-IPS LCD) монитор, ама од слични причини како оние на FLEGMA го одложувам тоа луксузирање.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
летоска купив скап хардвер за да можам да видам што е тоа толку што лудуваат сите, после 2-3 дена решив да ги продадам пошто само прашина факаа и греота беа освен за сурфање за ништо друго не се користеше пц то, ги шитнав и си купив мотор кој си го ладев цело лето можеби зимиска ке земеме нешто средна класа скромно но да подржува се но отом потом имам поважни работи кој треба да ги направам

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно