Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

VIA Post - Општа дискусија

sataniskov

read-only
25 јули 2024
5
0
Тотал изгледа... Значи надпишале малце од реална вредност, што е реткост искрено, обично пишуваат намалена. Ај да се надеваме дека и други пратки вака ке поминат.
Да обично им нагласам да пишат помала и секогаш го прават тоа и сами а ова баш пошо ми рече проверив, внатре беа две кутии во посебни кеси сма не пишува ништо нема вредности. Имам и друга за стасување со RR поголема веедност е од 22 евра па ќе видиме

25 ноември 2014
1.532
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Мојата од царин се пребаци во статус GORANMAGACIN.
Еве ја чекам една недела од кај горан.
Не ми се јавиле да платам ништо сеа за сеа.
Не знам како работи ова дали уопште може да ја добијат у магацин ако неам платено.
Или може ќе ме тераат да платам пред да ми ја достават, врска неам.

Нез дали да им вртам да се распрашувам.

sataniskov

read-only
25 јули 2024
5
0
Денес стигна друга пратка, платена 45$ на пскетот пишува 20.5 еур. Најверојатно ќе биде исто како преку македонска пошта пва со царинењето. Мислам дека и ако мешто надминува 1кг го отвараат сигурно од искуство до сега

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Мојата од царин се пребаци во статус GORANMAGACIN.
Еве ја чекам една недела од кај горан.
Не ми се јавиле да платам ништо сеа за сеа.
Не знам како работи ова дали уопште може да ја добијат у магацин ако неам платено.
Или може ќе ме тераат да платам пред да ми ја достават, врска неам.

Нез дали да им вртам да се распрашувам.
ако се појави царина за неколку дена се јавуваат од викторија шпед, 500 ден услуга +царина и даноик, бараат уплата и фактура/скриншот. Подобро е кога поминува без ништо но не е многу скапо, истите трошоци во пошта се 300+ден +царина и данок. Во пошта почесто се прогледува низ прсти а тука секоја поголема ќе се царини.

Chiller

user
8 март 2012
1.548
1.157
Скопје Аеродром
Не ми е јасно од каде Викторија шпед е посредник постои повеќе од 25 години оваа шпедиција ама сепак има и други шпедиции, многу сомнително во секој случај како е добиена оваа екслузива ако некој знае нека објасни.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Не ми е јасно од каде Викторија шпед е посредник постои повеќе од 25 години оваа шпедиција ама сепак има и други шпедиции, многу сомнително во секој случај како е добиена оваа екслузива ако некој знае нека објасни.
НЕ мора со нив, најди си шпедитер ти ако сакаш тарифи се од 3300-3800 ден+ царина и данок. Како ги избрале не знам но цената е прифатлива, спремаат 10 страни документација, се наплаќа и во пошта 330-370 ден трошоци + уплатница 80-100 ден значи горе доле исто доаѓа.

Chiller

user
8 март 2012
1.548
1.157
Скопје Аеродром
НЕ мора со нив, најди си шпедитер ти ако сакаш тарифи се од 3300-3800 ден+ царина и данок. Како ги избрале не знам но цената е прифатлива, спремаат 10 страни документација, се наплаќа и во пошта 330-370 ден трошоци + уплатница 80-100 ден значи горе доле исто доаѓа.
Викаш НЕ мора со нив, а во рок од неколку дена се јавуваат истите? Од каде им информација дека има пристигнато нешто за царинење?

Ова искача ко гробарите што дремат позади болници па трчаат по умрениот...

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Викаш НЕ мора со нив, а во рок од неколку дена се јавуваат истите? Од каде им информација дека има пристигнато нешто за царинење?

Ова искача ко гробарите што дремат позади болници па трчаат по умрениот...
кога ќе се јават можеш да им кажеш дека сам ќе си најдеш шпедитер, ќе направи документација шпедитерот ќе ја однесеш на царина па ќе одиш да си ја подигнеш од вијапост, или можеш да ја вратиш, нит ги знам нит ги правдам ти кажувам шо може да се направи ти одлучи се, или тужи ја шпедицијата и алиекспрес или не нарачувај повеќе.....

Chiller

user
8 март 2012
1.548
1.157
Скопје Аеродром
кога ќе се јават можеш да им кажеш дека сам ќе си најдеш шпедитер, ќе направи документација шпедитерот ќе ја однесеш на царина па ќе одиш да си ја подигнеш од вијапост, или можеш да ја вратиш, нит ги знам нит ги правдам ти кажувам шо може да се направи ти одлучи се, или тужи ја шпедицијата и алиекспрес или не нарачувај повеќе.....
Само што нарачав од Banggood па ќе видам дали ќе оди преку виа, миа и уште викторија на врат да ми се качува. :D

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Само што нарачав од Banggood па ќе видам дали ќе оди преку виа, миа и уште викторија на врат да ми се качува. :D
Мислам не одат со маџарите тие, ако одат со маџарите иста ќе биде процедурата. Државата вика мора данок на 40 еур, подобро да се палти данок и 500 ден на некој отколку данок и 3500 ден на друг, иначе фини културни и доста спремни за соработка се во оваа шпедиција, за 1 пратка имаа спремно документација на вистинска вредност а јас сум ја купи со 50% попуст па пробаа да ургираат на царина ама царина не прифати.
Мислењето е автоматски споено:

А кој ги плаќа овие пошти приватниве што ни ги носат пратките?
али експрес ги плаќа маџарите, маџарите плаќаат тука, дали джавна пошта или приватна тие плаќаат, мислам дека 80 ден добива мак пошта или приватна од рр пратка

Chiller

user
8 март 2012
1.548
1.157
Скопје Аеродром
Мислам не одат со маџарите тие, ако одат со маџарите иста ќе биде процедурата. Државата вика мора данок на 40 еур, подобро да се палти данок и 500 ден на некој отколку данок и 3500 ден на друг, иначе фини културни и доста спремни за соработка се во оваа шпедиција, за 1 пратка имаа спремно документација на вистинска вредност а јас сум ја купи со 50% попуст па пробаа да ургираат на царина ама царина не прифати.

али експрес ги плаќа маџарите, маџарите плаќаат тука, дали джавна пошта или приватна тие плаќаат, мислам дека 80 ден добива мак пошта или приватна од рр пратка
Сеуште немам добиено такинг број, ама нарачката е од Хонг Конг, така да би требало да не е со канао следење, туку HK на крај да е што беше екстремно брза пошта, дури имаше случаеви кога за 7 дена беше во пошта пратката.

1722105125212.png

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
со СГ пошта 2015 сум нарачал во понеделник касно 10 пм, испорачано за неколку часа и во петок подигнато, тоа ми е рекорд, порано ХК стигаа од 8-12 дена редовно, ама тогаш не стоеа пратките по 2 месеци во наша пошта, рамковните тогаш одеа на работа и работеа, сега не одат

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Прво искуство со Via и за чудо позитивно. Поштата во Битола нема моментално поштар за мојот реон така да "GG".

Погледнете го атачментот 139038
Кој тракинг е овај за следење?
Односно на кој начин следите пратка доколку е во Виа пост или во ЕЛС?

Chiller

user
8 март 2012
1.548
1.157
Скопје Аеродром

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
ако се појави царина за неколку дена се јавуваат од викторија шпед, 500 ден услуга +царина и даноик, бараат уплата и фактура/скриншот. Подобро е кога поминува без ништо но не е многу скапо, истите трошоци во пошта се 300+ден +царина и данок. Во пошта почесто се прогледува низ прсти а тука секоја поголема ќе се царини.
Во пошта беше помалку, но и ова е на граница на прифатливоста. Важно не го направиле како за брзите сервиси, тоа ќе беше катастрофа.
Благодарам за инфото

Имам една забелешка. Ова е ит.мк форум или ит.рс?
Не се Маџари на Мк, никогаш не биле. Унгарци се
Да го чуваме нашиот јазик, ред е

Baltatzar

hello world
21 декември 2014
91
50
Скопје
Baltatzar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 7800X3D, NZXT T120 RGB
Motherboard
Gigabyte B650 GAMING X AX
Storage
SAMSUNG 980 PRO SSD 1TB PCIe 4.0 NVMe
PSU
CoolerMaster MWE Gold 750 80 Plus Gold
RAM
Kingston HyperX Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR5-6000 CL36 EXPO Whit
Video card
SAPPHIRE Radeon Pure RX 7800 XT 16GB 256bit GAMING OC
Case
be quiet! Pure Base 500 DX White
Mouse
Glorious Model O Wireless
Keyboard
Keychron K8 Pro
Audio
beyerdynamic DT 770 PRO 80 ohm +FiiO KA11 DAC
Monitor
Gigaybyte G27Q Gaming Monitor 2k 144hz 1ms
OS
Win 11
Во пошта беше помалку, но и ова е на граница на прифатливоста. Важно не го направиле како за брзите сервиси, тоа ќе беше катастрофа.
Благодарам за инфото

Тие сами се викаат Маџари, така да нема ништо врска ова со нашиот јазик. Самата пошта се вика маџарпост..

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Тие сами се викаат Маџари, така да нема ништо врска ова со нашиот јазик. Самата пошта се вика маџарпос
Извини но мислам дека поголема глупост не сум слушнал.....
Зошто тогаш ние имаме демек наш јазик, нема потреба од него... Ти на кој јазик зборуваш, Маџарски?
Како се вика таа земја на Македонски? Маџарска?
Бог да чува
А секој ден од секаде само јадење лајна за идентитетот, од сите страни

Baltatzar

hello world
21 декември 2014
91
50
Скопје
Baltatzar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 7800X3D, NZXT T120 RGB
Motherboard
Gigabyte B650 GAMING X AX
Storage
SAMSUNG 980 PRO SSD 1TB PCIe 4.0 NVMe
PSU
CoolerMaster MWE Gold 750 80 Plus Gold
RAM
Kingston HyperX Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR5-6000 CL36 EXPO Whit
Video card
SAPPHIRE Radeon Pure RX 7800 XT 16GB 256bit GAMING OC
Case
be quiet! Pure Base 500 DX White
Mouse
Glorious Model O Wireless
Keyboard
Keychron K8 Pro
Audio
beyerdynamic DT 770 PRO 80 ohm +FiiO KA11 DAC
Monitor
Gigaybyte G27Q Gaming Monitor 2k 144hz 1ms
OS
Win 11
Извини но мислам дека поголема глупост не сум слушнал.....
Зошто тогаш ние имаме демек наш јазик, нема потреба од него... Ти на кој јазик зборуваш, Маџарски?
Како се вика таа земја на Македонски? Маџарска?
Бог да чува
А секој ден од секаде само јадење лајна за идентитетот, од сите страни
Многу напнат ти бе.. аууу

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Само да прашам, што значи “вистинската вредност“, ме буни малку? Ако си ја купил со попуст тогаш тоа е вистинската вредност на пратката. Од каде ја вадат таа “вистинска вредност“ дали знаеш? И дали е ова за Алиекспрес пратка или нешто друго?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
имаат каталози и интернет, за царинска постапка законски е да се царини на вистинската вредност + данок на тоа и патните трошоци, и роба на поклон се царини на вистинската вредност, така е во цел свет. Ако ти даде некој поклон на уред од 10 000 еур ќе се царини како реално купен

Благодарам за инфото

Благодарам за инфото

за повишена температура парацетамол 3 пати на ден.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
Ви работи ли тракингот на VIA Post, или и тие почна да блокираат неподобни?
Празна страна покажува кај мене.
Него ако е тоа бројчето во линкот што го пушти вистинско, тргни го. Пошто ако не си забележал, ги има сите лични податоци на тракингот - име и презиме, телефонски број и адреса. Ќе ти најдеме и матичен број, па на роденден ќе почнеме да ти идеме.

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
113
127
Празна страна покажува кај мене.
Него ако е тоа бројчето во линкот што го пушти вистинско, тргни го. Пошто ако не си забележал, ги има сите лични податоци на тракингот - име и презиме, телефонски број и адреса. Ќе ти најдеме и матичен број, па на роденден ќе почнеме да ти идеме.
Благодарам за предупредувањето, бројчето не е вистинско.
И кај мене празна страна, на претходните пратки работеше.
П.С. За роденден нема проблем добредојдени сте, само треба и подароци да купувате.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно