Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

update на CMS

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.800
33.933
roka.mk
имам едно питање...значи се работи за цмс кој го имаат неколку клиенти (Сопствен cms).Е сеа имам направено еден апдејт на истата верзија(нешто графички измени и некои безбедносни закрпи) се на се се некои си 3 .php фајлови кои треба да бидат на неколку различни локации.Прашањето ми е како тој апдејт да го направам да биде достапен за клиентите и наједноставно да можат да си го надградат.

BTW системот нема опција за апдејт (али дефинитивно е тоа следното на што ќе работам,пошто со проблемов сеа се сретнувам и сватив дека е и тоа како потребен...).

Поздрав.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.807
5.517
Да речеме еден зип или рар фајл, со креирана фолдер структура во него како што ти треба според цмс-от и фајловите точно у кој што фолдер треба да бидат. И при распакуванје они само да стегнат overwrite all.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.800
33.933
roka.mk
Фала марв,така направив,рекоа дека го средиле.Али дефиитивно ќе убацам апдејт опција преку која ќе си прави апдејт секој посевно,фајловите закачени кај мене на сервер и од таму ќе се симнуваат...

фала уште еднаш.

mihajlo

read-only
2 март 2010
10
6
Скопје
siljanoski.com
Фала марв,така направив,рекоа дека го средиле.Али дефиитивно ќе убацам апдејт опција преку која ќе си прави апдејт секој посевно,фајловите закачени кај мене на сервер и од таму ќе се симнуваат...

фала уште еднаш.

Да, ова ти е најпаметно. Само може и да ги категоризираш Updаte-ите како important - што ке им се симнуваат и инсталираат при page load (најчесто security patch-ови) и recommended - каде што корисниците би добиле некаква нотификација што им се препорачува од твоја страна. :)

Јас вака мислам :)

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно