Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Тренирање на AI за генерирање на слики

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Здраво,

Се надевам дека има некој искусен на форумов да сподели искуство со тренирање на AI за генерирање на слики, поконкретно карактери.

Работам на еден проект и имам графички изглед на главниот протагонист, и сакам да имам можност да креирам разни слики со истиов лик во различни конотации. На пример, карактерот седи на столица во училница, или седи на клупа во парк, и при сите тие генерации ликот да му остане ист, само средината да се менува.

Ова што го пишувам и барам звучи многу лаички, ама факт е дека немам многу искуство со AI и не ги знам соодветните термини.

Доколку има некој искуство со вакви ситуации, нека даде некоја насока и guidance.

Благодарам однапред :)

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
Здраво,

Се надевам дека има некој искусен на форумов да сподели искуство со тренирање на AI за генерирање на слики, поконкретно карактери.

Работам на еден проект и имам графички изглед на главниот протагонист, и сакам да имам можност да креирам разни слики со истиов лик во различни конотации. На пример, карактерот седи на столица во училница, или седи на клупа во парк, и при сите тие генерации ликот да му остане ист, само средината да се менува.

Ова што го пишувам и барам звучи многу лаички, ама факт е дека немам многу искуство со AI и не ги знам соодветните термини.

Доколку има некој искуство со вакви ситуации, нека даде некоја насока и guidance.

Благодарам однапред :)
Прво што ми текнува, @Nikola100 доста си има играно (и уште си игра) со генерирање слики со AI.
Се разбира, имаше и други, ама ете, најчесто Николче постираше такви сличина, па прв на него ми текна...

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.130
1.530
Скопје
И јас немам директно искуство, но мислам дека ќе можеш да го упоребиш ComfyUI со некој готов workflow/preset.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.282
5.254
Скопје
hackitfree.github.io
И јас немам директно искуство, но мислам дека ќе можеш да го упоребиш ComfyUI со некој готов workflow/preset.
Така е - ќе си симнеш Комфи - ќе си прочиташ упатства

Последна промена:

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Фала на коментарите. Го инсталирам моментално, и ќе се обидам да направам нешто.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Да се вратам на темава, не успеав да се снајдам а и искрено немам време, имам други обврски на кои што морам да се посветам. Доколку има некој на форумов што би можел да ми помогне да го остварам тоа што го сакам, спремен сум да си платам. Можете да ме контактирате во инбокс.

Vard

read-only
23 мај 2024
27
29
Да се вратам на темава, не успеав да се снајдам а и искрено немам време, имам други обврски на кои што морам да се посветам. Доколку има некој на форумов што би можел да ми помогне да го остварам тоа што го сакам, спремен сум да си платам. Можете да ме контактирате во инбокс.
Ona sto ti treba e LoRA. Ne e bash lesno lokalno da se napravi ke treba dosta videa da izgledas da naucis kako se pravi, ako nemas nvidia 16+ gb graficka ne ni probuvaj.
Bi ti napravil jas no mnogu poeftino ke pomines da si najdes nekoj na civitai. Za 40-50 dolari ke ti napravi. Se sto treba e da mu pratis 10-15 sliki od likot na karakterot sto ti treba.
Zemas edna high res slika so likot na tvojot karakter, ja stavas vo nekoj od online generatorite za img2vid i pisuvas prompt karakterot da se zavrti za 360 stepeni, vaka mozes da napravis sliki od sekoj agol. Slikite mora da se high res. Mu gi prakjas i za 5-6 saati imas LoRA so likot sto go imas zamisleno.

Top kreatorite mislam deka i samo edna slika ke ti pobaraat drugoto samite si go pravat. Dokolku imas odreden outfit zamislen mozes i toa da mu go pratis ako ne ke ti napravi nekoj random sto ke mu go opises.

Creators (Flux) Leaderboard | Civitai - ova ti e za realisticen stil

Ako ti treba za nekoj drug stil ili za video ke si pobaras tamu.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Ona sto ti treba e LoRA. Ne e bash lesno lokalno da se napravi ke treba dosta videa da izgledas da naucis kako se pravi, ako nemas nvidia 16+ gb graficka ne ni probuvaj.
Bi ti napravil jas no mnogu poeftino ke pomines da si najdes nekoj na civitai. Za 40-50 dolari ke ti napravi. Se sto treba e da mu pratis 10-15 sliki od likot na karakterot sto ti treba.
Zemas edna high res slika so likot na tvojot karakter, ja stavas vo nekoj od online generatorite za img2vid i pisuvas prompt karakterot da se zavrti za 360 stepeni, vaka mozes da napravis sliki od sekoj agol. Slikite mora da se high res. Mu gi prakjas i za 5-6 saati imas LoRA so likot sto go imas zamisleno.

Top kreatorite mislam deka i samo edna slika ke ti pobaraat drugoto samite si go pravat. Dokolku imas odreden outfit zamislen mozes i toa da mu go pratis ako ne ke ti napravi nekoj random sto ke mu go opises.

Creators (Flux) Leaderboard | Civitai - ova ti e za realisticen stil

Ako ti treba za nekoj drug stil ili za video ke si pobaras tamu.
Blagodaram mnogu za odgovorot ova mnogu mi pomogna. Konrektno, potreben mi e cartoonish style na likot. Ke go razgledam sajtot sto mi go prati i kje pobaram nekoj da mi pomogne.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв