Јас имав лаптоп со i370M и SSD, немав проблем со 20 таба на хром. Проблемот ќе исчезне ако ставиш SSD, се разбира ако имаш и брз интермецАјде екипo мaлку пoмoш. Имaм Dell Inspiron N5010 сo i3 380M 2.53ghz, 4GB DDR3, Radeon HD5650, 500GB HDD и инстaлирaн Win8.1.
Имaм пoтребa oд oтвaрaње нa пoвеќе тaбoви вo Хрoм (20+), a сегa зa тoa чекaм 5-10мин зa дa се oтвoрaт сите кaкo штo требa.
Прaшaњетo ми е дaли aкo стaвaм ССД oвoј прoблем ќе ми биде знaчителнo зaбрзaн?![]()
Еднаш бев прашал и сега пак ќе повторам
сакам да си го убрзам мојот антиквитет од 2004г. кој е на сата1
е сега прашање е дали да барам некое ептен евтино ССД или да си земам добар хард диск од 1ТБ?
Како го направи вака сите 4 јадра да ти ги покажува на win 8.1 ? Кај мене само едно даваПратиш ли во task manager што се случува при отварањето? Јас би рекол дека и процесорот се гуши малце во случајов, поготово ако се работи за тешки страни полни со мултимедија и сл. А како што веќе ти кажаа погоре 4GB рам е веќе кнап за Chrome со толку многу табови.
Еве кај мене што се случува при отварање на 20 таба, YT, форуми, разно разни страни итн. , нема SSD.
Погледнете го атачментот 31656
SSD е добредојдено како и да е поготово ако дискот ти врти на 5400 rpm., само што во случајов најверојатно друг е проблемот. Стави прво уште 4GB рам, ако не сега во блиска иднина како и да е ќе ти притребаат.
Десен клик на графата и избери change graph to logical processorsКако го направи вака сите 4 јадра да ти ги покажува на win 8.1 ? Кај мене само едно дава![]()
Еднаш бев прашал и сега пак ќе повторам
сакам да си го убрзам мојот антиквитет од 2004г. кој е на сата1
е сега прашање е дали да барам некое ептен евтино ССД или да си земам добар хард диск од 1ТБ?
Земи PCI κонтρолеρ аκо имаш намеρа да ставаш дисκ во тој κомпјутеρ.@RagingDemon зборуваме за сата1 интерфејс не заборавај
тоа и јас се мислам бидејки постоечкиот хард диск исто од 2004 е ептен бавен веќеЗеми PCI κонтρолеρ аκо имаш намеρа да ставаш дисκ во тој κомпјутеρ.
По мое мислење, во таа κонфигуρација за нов живот се става бρз HDD и толκу.
Нормално дека го зедов и тоа во предвид. Сата 1 технички подржува 150 мегабајти во секунда. Стави го кој сакаш хард диск, ма буквално кој сакаш и стави ССД пример Самсунг ЕВО и ти гарантирам дека ССДто ќе биде побрзо од хард дискот без разлика кој е.@RagingDemon зборуваме за сата1 интерфејс не заборавај
То бе хакер! То!Не ја гледам поентава да става SSD на компјутер стар 10 години, сата 1 нема подршка за ahci значи ке добие перформанси како HDD на сата 2![]()
Не ја гледам поентава да става SSD на компјутер стар 10 години, сата 1 нема подршка за ahci значи ке добие перформанси како HDD на сата 2![]()
Во пракса (за таа намена) тоа е битно.мислев и за future proof, да не мора да купува ССД во иднина. Ако гледаме така Уште помалку пак нема поента да става 1 или 2 тера хард диск пошо единствен бенефит на таа конфигурација ќе му биде само поголем простор
знам ама нема да имам многу фајде од ССД бидејки како што реков таа машина ја користам само за гледање на ХД музички клиповиНормално дека го зедов и тоа во предвид. Сата 1 технички подржува 150 мегабајти во секунда. Стави го кој сакаш хард диск, ма буквално кој сакаш и стави ССД пример Самсунг ЕВО и ти гарантирам дека ССДто ќе биде побрзо од хард дискот без разлика кој е.
Ни јасзнам ама нема да имам многу фајде од ССД бидејки како што реков таа машина ја користам само за гледање на ХД музички клипови
@Dark HaCkeR windows7 работи на него многу убаво уште од кога излезе, има 3 ГБ рам така да не гледам тука некој проблем
Едно ме плаши само
дали ќе препознае хард диск од 2тера ако се решам да земам
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 1m Gray Secomp, 21.99.0101-200
60,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5060 EAGLE MAX OC 8GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5060EAGLEMAX OC-8GD
27.550,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK HEALTHY ACUPRESSION MAT BLACK 65X40
770,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден