Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Roblox Robux

yane19

hello world
29 јуни 2020
52
34
За претстојниве празници/распуст „ми се појави итна потреба“ :) да купам robux.
Гледам има некои сајтови што нудат robux по пола цени од официјалните.
Дали некој успешно користел алтернативни (поповолни) канали за купување на robux, освен тие што се понудени во играта?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.209
16.360
Не ми изгледа логично да бараш Робукс по други канали освен официјалните. Што ти значи поповони? Зарем и тука постои сива економија?

yane19

hello world
29 јуни 2020
52
34
Не ми изгледа логично да бараш Робукс по други канали освен официјалните.
Да ти кажам право и мене не ми изгледа, ама гледам во темата за Netflix, де аргентински сметки, де турски, па си викам да не има нешто слично и тука.

Еве на пример го најдов ова Cheap ROBUX for Sale | Buy Roblox ROBUX | PlayerAuctions
Никогаш не сум го користел овој сајт и не знам колку е легитимен, а нудат поевтини цени од официјалните.

Има некој тука искуство со playerauctions.com?

goce03

user
20 јануари 2015
1.600
3.212
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Да ти кажам право и мене не ми изгледа, ама гледам во темата за Netflix, де аргентински сметки, де турски, па си викам да не има нешто слично и тука.

Еве на пример го најдов ова Cheap ROBUX for Sale | Buy Roblox ROBUX | PlayerAuctions
Никогаш не сум го користел овој сајт и не знам колку е легитимен, а нудат поевтини цени од официјалните.

Гуглај другар, иако не можеш 100% да се потпреш на reviews, најчесто ти даваат доста јасна слика било која web продавница.
Ова се првите неколу резулати на goоgle а на reviews.io или ова на trustpilot.com или quora.

Со тоа што успеав да читнам за 5 минути, сајтов можеби не е 100% скам ама е далеку од проверена и сигурна продавница.
За мене ако нема опција за Pay-Pal одма ми е red flag.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Негледам логика во ова затоа што колку што знам Robux не се паѓаат или гриндаат со играње. Само можеш да ги купиш.

Ако некој нуди повеќе робукс од роблокс за исти пари каде е логиката? БТВ „финтите“ со нетфликс немаат врска со ова. Пак купуваш директно од нетфликс акаунт со впн, не од некоја трета страна.

Ilija Milcinoski

hello world
14 декември 2014
148
48
Ilija Milcinoski's setup  
OS
Windows 10 Pro
Гуглај другар, иако не можеш 100% да се потпреш на reviews, најчесто ти даваат доста јасна слика било која web продавница.
Ова се првите неколу резулати на goоgle а на reviews.io или ова на trustpilot.com или quora.

Со тоа што успеав да читнам за 5 минути, сајтов можеби не е 100% скам ама е далеку од проверена и сигурна продавница.
За мене ако нема опција за Pay-Pal одма ми е red flag
Не купувајте од втори или трети лица само на официјална Roblox страница
Тоа што Гоце го кажува е точно

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.640
6.914
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Јас имам и продавано и купувано од тој сајт. Самиот сајт е легитимен и има доста мерки за превенција од измами и слично, доста безбедносни механизми итн.. Но сепак сајтот е само посредник, а продавачите се приватни лица кои може да те зезнат.

А во случајов на Roblox и самиот продавач те предупредува дека може трети фактори да влијаат на успешноста на трансакцијата:
There is a possibility that you will get a ban for one day if that happens, it is very likely that the Robux will still receive them, but if for some reason they are canceled by roblox, I cannot guarantee a refund

Ilija Milcinoski

hello world
14 декември 2014
148
48
Ilija Milcinoski's setup  
OS
Windows 10 Pro
Јас имам и продавано и купувано од тој сајт. Самиот сајт е легитимен и има доста мерки за превенција од измами и слично, доста безбедносни механизми итн.. Но сепак сајтот е само посредник, а продавачите се приватни лица кои може да те зезнат.

А во случајов на Roblox и самиот продавач те предупредува дека може трети фактори да влијаат на успешноста на трансакцијата:
Имам слушнато некој да го измамат со продавање на бесплатно Roblox ама тие се ти земаат и корисничко име и лозинка така да премногу треба да се внимава на кој му се доверува за одредена трансакција.

yane19

hello world
29 јуни 2020
52
34
Да не ја оставам темава без завршница...
Успеав да купам, малку е комплициран процесот за регистрирање на playerauctions.com, ама нели се работи за онлајн плаќање па разбирливо е.
Откако ми ги префрлија robux-ите добив 1-2 дена бан на играта ама по неколку дена најнормално си легнаа во играта.
Функционира, ама не би го правел друг пат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно