Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со еден пц

Ackio

read-only
22 јануари 2009
25
0
Значи вака пц-то се пусте и работи одреден временски период се додека сам не се ресетира но после ресетиранјето не мозе да го најде хдд и го исклуцувам преку powe off на копче па го наога хдд и се подина win истото се повторува нонстоп.
дали некој можи да ми даде совет сто да му направам на пц.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.870
34.154
roka.mk
Многу нејасна реченица али ќе се обидам да ти одговора според она што го сватив...Значи проблемот е можен во ремот или во самиот хард.пробај да бутираш од цд ако успешно се подогне...рестартирај влези во биос врати бутирање од хдд.И ако има повеќе рам плочки пробај да извадиш една...и се така додека не ја најдеш плочката која ти прави проблем.Ако сите плочки се ОК ондак идемо даље

m3nka

hello world
15 септември 2008
132
5
Јас имав ваков проблем.Се ресетираше сам и немаше слика на екран.Го исклучував и пак го вклучував и се додека не се исклучи. Си сменив напојување и сега е ок. Барем мене ми беше до напојувањето, пробај смени напојување и види дали ќе се рестартира.

Ackio

read-only
22 јануари 2009
25
0
Абе брат се е во ред
и меморија све,се беше ок на пц кога еден ден се ресетира и од тогаш не крена глава

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.870
34.154
roka.mk
ама БЕА океј тоа е минато време...со самата работа на компјутеро се случуваат проблеми пробај така или како што ти кажа m3nka напојувањето има шансии до него да е...не држи напон.

Zeratul

hello world
30 ноември 2008
242
29
Или, смени ја 'гранката' која ти го напојува хард дискот... Можеш истото да го направиш и со IDЕ (ЅАТА) кабелот, да не губи конекција, и на плочата и на хард дискот.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно