Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

превод на усб на тв

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
Зошто кога ќе пуштам филм на усб не го чита преводот? се работи за самсунг телевизори лед стандардните од 15-20 000ден. Во каков формаг треба да биде прецодот? пробано е на два тњлевизора не сака.и пардон за непрегледност и грешки во пишување од моб,сум

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Зошто кога ќе пуштам филм на усб не го чита преводот? се работи за самсунг телевизори лед стандардните од 15-20 000ден. Во каков формаг треба да биде прецодот? пробано е на два тњлевизора не сака.и пардон за непрегледност и грешки во пишување од моб,сум

Преводот и филмот да имаат исто име на пример филмот се вика The.Big.Lebowski.1998.HDRip.XviD.AC3.YeeP и на преводот го копираш The.Big.Lebowski.1998.HDRip.XviD.AC3.YeeP.sub (додаваш само .sub) и да бидат во ист фолдер

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
Мислам дека е провувано ова,ама ќе пробам пак. У мѓувреме нека каже друг некој ако му текне нешто.дали има врска кирилицата
?
Преводот и филмот да имаат исто име на пример филмот се вика The.Big.Lebowski.1998.HDRip.XviD.AC3.YeeP и на преводот го копираш The.Big.Lebowski.1998.HDRip.XviD.AC3.YeeP.sub (додаваш само .sub) и да бидат во ист фолдер

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Во иста папка да се филмот и преводот, а преводот гледај да е со наставка .srt
Види и на даљинското на некое дугме како Subtitles или слично да не треба да го уклучиш дополнително.

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Исто и јас имав проблем, т.е. не го покажуваше преводот. Не знам што Самсунг е точно, ама воопшто не ги ни гледаше .sub и .srt како фајлови. Кога ќе си идам кај моите ќе видам дали има некое копче на даљинското, воопшто не ми текна да проверам такво нешто.

Shutter

hello world
29 декември 2010
350
121
Скопје
Можно е да прави проблеми со кирилицата, барем кај мене на двд-то имаше проблем кога пуштав филмови од усб. Ми вадеше некои чудни знаци, но со латиница си работеше беспрекорно.

Даре

read-only
20 јули 2011
5
0
Јас досега не сум имал таков проблем, барем не на Самсунг, преводот, да, треба да има исто име како и филмот, но и немора бидејќи има опција самиот да наместиш превод, барем кај мене, а за кирилицата смени енкодинг во утф8

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
Problem Solved....у ист фолдер со исто име со додавка .sub......а за кирилично писмо има опција за преводи и се бира таму...фала на сите

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно