Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за принтер 3во1 со квалитетен скенер

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Луѓе ќе отворам нова тема бидејќи е попрегледно што барам.
Значи потребен ми е нов принтер по можност 3 во 1. со скенер обавезно во боја.

Го гледав моделот Canon Pixma 3410 но мислам дека скенерот би ми бил слаб.

Anhoch PC Market Online - Canon InkJet Pixma G3410 MFP WIFi Refillable Ink Tank System

Ќе скенирам скици и потребно ми е да скенот испадне колку што е можно пореален.
Битно е да има поевтини бои( претходно имав Hp на кој една боја чинеше 2000 денари)

Дали да се оди со пигмент бои или инкџет бои?
Кои модели да се гледаат? Дали има нешто подобро од canon до таа цена?

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Имам одлично искуство со Epson L366. Боите му се ефтини и не се трошат брзо. Во анхоч овој баш го нема, ама барај принтер со CISS.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Во офис имаме epson wf2530- функционира перфектно и има ефтини бои

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
@Benedicta ако ти треба на ново до таа цена стрикно овој Anhoch PC Market Online - HP DeskJet 3785 Ink Advantage All-in-One Printer
Но јас би ти препорачак ако имаш намера да го користиш константно и да принташ бааги листови да си купиш некој со CISS систем т.е да подсобереш некој денар и да купиш нешто каде што нема да трошиш многу пари на бои.
Е сега имаш на реклама5 имаш половни до 5000 денари со CISS системи но ако имаш некој човек во анхоч или некој каваљер ќе се најде на форумов
Anhoch PC Market Online - Epson L3111 Inkjet w/ Eco Tank System (CISS) MFP
Овој би ги го препорачал и нема да имаш со мана купување на бои стално и да ти биде скапо па да испадне 1500 денари на бои да фрлаш.
Е сега како што наведов горе незам дали ќе го користиш бааги за принтање или онака регулар.

Benedicta

hello world
7 декември 2017
111
74
@Benedicta ако ти треба на ново до таа цена стрикно овој Anhoch PC Market Online - HP DeskJet 3785 Ink Advantage All-in-One Printer
Но јас би ти препорачак ако имаш намера да го користиш константно и да принташ бааги листови да си купиш некој со CISS систем т.е да подсобереш некој денар и да купиш нешто каде што нема да трошиш многу пари на бои.
Е сега имаш на реклама5 имаш половни до 5000 денари со CISS системи но ако имаш некој човек во анхоч или некој каваљер ќе се најде на форумов
Anhoch PC Market Online - Epson L3111 Inkjet w/ Eco Tank System (CISS) MFP
Овој би ги го препорачал и нема да имаш со мана купување на бои стално и да ти биде скапо па да испадне 1500 денари на бои да фрлаш.
Е сега како што наведов горе незам дали ќе го користиш бааги за принтање или онака регулар.
Не ми треба за кој знае колку ного. Ама ќе го користам континуирано за печатење документи. Месечно 100 листа ќе има сигурно. Јас овој го гледав Anhoch PC Market Online - HP DeskJet 3835 All-In-One Ink Advantage . Само незнам дали е добар? Ти тој ХПшто го препорачуваш, го имаш истиот?

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
@Benedicta не го немам јас него го има другарче кое исто како тебе нема печати повеќе од 100 листа и тоа ти е доволно затоа што не ни ти треба нешто поскапо ако не го користиш многу џабе само парите фрлени и на крај пак нема пари да му извадиш ако некогаш решиш да го продадеш, а јас ти ги предложив CISS системите како најдобар излез затоа што тие колку и да е користен ако работи како што треба држи цена затоа што поефтино е на тој начин да го полниш него да купуваш цело време бои.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
783
1.217
Вистина е дека подобро е ласерски принтер за ретко печатење?

krema

OG
24 јуни 2009
15.747
15.838
youtu.be
Барем сега ласерските принтери се со пристојна цена, кога излегоа на пазарот беа огин и пламен. :)

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Препорака за инкџет принтер до кај 70-80 евра? :)
Зошто мора да биде инкџет? Дали мора да биде во боја принтерот?

Вистина е дека подобро е ласерски принтер за ретко печатење?
Да ласерски е најдобра опција доколку ретко принташ, нема можност за запушување.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Wf-2630 има на пазар3 со ciss. Во канцеларија имам 2530 и сум немал никакви проблеми, за ништо не би го менувал од перспектива на aio office printer.

Испратено од Mi A2 Lite преку IT.mk форум апликација

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
@SiPy` Мора во боја, и ограничен ми е буџетот на толку пари
Ова ти е моја препорака, најпаметен избор кога станува збор за принтање во боја и со тој обем(околу 100-200 страни месечно). Овде имаш боја за 20.000 страни од самото купување, значи купуваш сега и немаш дополнителни трошоци. КЛИК

Другата опција како HP 3785 е евтина инвестиција, меѓутоа за 4-5 месеци ќе биде поскап и од горниот CISS кој ти го предложив. Според твојот обем на принтање, месечно ќе имаш дополнителни 1400-1500 денари за кертриџи.

Затоа дополнително размисли кој да одбереш, доколку имаш можност купи го и на рати, пак ќе ти излезе поевтин на крајот.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно