Значи како било, овој одговор многу ми помогна и ми ги разјасни работите, фала ти. А на ПП акаунт ако имаш пример 20 долари не можеш само со тие од таа сметка да купиш нешто? Уште ова ме интересира, фала многу.Не ти треба картичка од PayPal за да купуваш, тоа што гледаш рекламите е од пред некој период каде и они сакаат да влезат на пазарот со кредитни картички, порано не постоеше такво нешто. Инаку нивната картичка не е наменета за наш пазар, односно неможе да ја имаш ти освен ако немаш пасош од некоја од државите каде што се нуди истата.
Во врска со второто, тебе секогаш ќе ти зима пари од картичката затоа што не важи опцијата да имаш пари на самиот акаунт затоа што со македонска картичка неможе да имаш пари на сметката на ПП туку е само обичен процесинг систем и секогаш ти влече од нејзе колку што треба.
Можиш и со тие што ги имаш на ПП да купиш што сакаш.Значи како било, овој одговор многу ми помогна и ми ги разјасни работите, фала ти. А на ПП акаунт ако имаш пример 20 долари не можеш само со тие од таа сметка да купиш нешто? Уште ова ме интересира, фала многу.
Не знам, затоа прашувам. Ако имаш 20$ на некоја freelancer страница или слично не можеш да ги повлечеш преку пејпал и да купиш со нив нешто од нет наместо да ги извадиш од тука? Не знам зошто не би можело ова ама сепак почетник сум.Од каде $20? На македонски Пејпал не можеш да имаш пари
А доколку се овозможи целосно користење на ПП во Македонија ќе биде возможна и оваа функција така?Не. За тоа служи Пејонир, на пр. Пејпал е САМО за плаќање.
Прашај го @goranzoranДали некоj знае да се извадат cash од paypal(знам дека неможе во мк).
И да се добие виртуелна debit card од paypal
Да, ако фриленсер страницата соработува со ПејпалА доколку се овозможи целосно користење на ПП во Македонија ќе биде возможна и оваа функција така?
Да, ако фриленсер страницата соработува со Пејпал
Фала ви многу дечки на помошта!Со наш акаунт поврзан на наша картичка не е можно да се примаат пари и не може да имаш салдо со некоја сума.
Исто така не можете да ставите пари од вашата сметка во банка на сметката на ПејПал па така да го извриште плаќањето.
Доколку некоја трансакција за купување ја откажете и ви ги вратат парите тогаш исто не стојат на сметката на ПејПал туку се враќаат на сметката од банка.
Во нашиот случај ПејПал е само процесор на трансакциите и ништо повеќе.
Мислам дека само бугарски paypal може да има и debit card..Фала ви многу дечки на помошта!
направи нов акаунт ама никој не ти гарантира дека пејонир ќе може пак да го врзеш.Имам PayPal акаунт неколку месеци, се регистрирав со моја адреса, но Бугарија како држава. Никогаш не сум поврзал македонска сметка и кај Nationality уште ми стои Bulgaria.
Ги поврзав сметките од Пејонир и нормално си примав/праќав пари некој период.
Денес добив нешто повеќе од $500 (една трансакција). Сега проверив, имам дневен лимит од $500. Само тој го дава моментално во акаунтов.
И сега добив меил од Пејпал:
You have received 1,800 EUR or equivalent in total payments to your PayPal account.
Ми бараат информации за сметката, proof of identity итн.
Разгледував по темиве на форумов и на некои им успеало со македонски сметки и македонска адреса да го верифицираат акаунтот.
Кои ми се опциите? Да оставам да го блокираат акаунтот и да направам нов со други сметки од Пејонир на друго име? Читав исто дека некои со извадена сметка од Бугарија успеале да го верифицираат. Ама што друго ми треба, бугарски пасош?
Ако го потврдам со картичка, ќе се реши ова или треба картичка + ИД, адреса и останатите начини на верификација?
Screenshot
Имам ~29 дена додека акунтот не ми стане restricted. До тогаш претпоставувам ќе можам да продолжам со примање/повлекување пари.
Имам PayPal акаунт неколку месеци, се регистрирав со моја адреса, но Бугарија како држава. Никогаш не сум поврзал македонска сметка и кај Nationality уште ми стои Bulgaria.
Денес добив нешто повеќе од $500 (една трансакција). Сега проверив, имам дневен лимит од $500. Само тој го дава моментално во акаунтов.
You have received 1,800 EUR or equivalent in total payments to your PayPal account.
Разгледував по темиве на форумов и на некои им успеало со македонски сметки и македонска адреса да го верифицираат акаунтот.
Кои ми се опциите? Да оставам да го блокираат акаунтот и да направам нов со други сметки од Пејонир на друго име? Читав исто дека некои со извадена сметка од Бугарија успеале да го верифицираат. Ама што друго ми треба, бугарски пасош?
Ако го потврдам со картичка, ќе се реши ова или треба картичка + ИД, адреса и останатите начини на верификација?
Screenshot
Имам ~29 дена додека акунтот не ми стане restricted. До тогаш претпоставувам ќе можам да продолжам со примање/повлекување пари.
Имам PayPal акаунт неколку месеци, се регистрирав со моја адреса, но Бугарија како држава. Никогаш не сум поврзал македонска сметка и кај Nationality уште ми стои Bulgaria.
Screenshot
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден