Не сум кадарен да ти дадам 100% точен одговор (барем не сеуште), но мислам дека би можело да помине.Едно може глупо прашање
Дали Пијониров би прошол како US картичка ?
Пример имам акаунт на пс плус во УСА дали би можел да платам суб со неа или е картичкава врзана со самата адреса на профилот и billing address би била македонска ?
Фала ти за оваНе сум кадарен да ти дадам 100% точен одговор (барем не сеуште), но мислам дека би можело да помине.
Покопав малку да ти најдам одговор, и имало некој со ист проблем како тебе: https://www.reddit.com/r/PS4/comments/bb86g3 View: https://www.reddit.com/r/PS4/comments/bb86g3/questions_regarding_the_store_and_ps/
Кај мене тоа Business profile стои Under Review веќе неколку години lolЗдраво,
Имам проблем со Payoneer па доколку имал некој сличен проблем нека ми пише за да ми помогне..
Претходните два месеца имав прилив на средства од еден клинет на сметката на Payoneer и се си беше ок,профилиот ми е верификуван успешно,имам картичка,ги повлеков парите и ок помина се.
Овој месец требаше да ми пристигнат пари од друг клиент но ми стигна маил дека клиентот сака да ми плати пари на сметка но не може да се изврши трансакцијата затоа што треба да го верифицирам Businees profile..
Пополнив таму тоа што бараа за верификација но читам по интернет дека кај некои стоело under review за бизнис профилот и по 10 месеци..
Дали тоа значи дека нема да имам пристап до сите пари што во иднина треба да ми пристигаат на сметка додека не ми се верифицира бизнис профилот и немам искуство баш со Payoneer и ме интересира за што служи тој Бизнис профил ?
Никаде не сум аплицирал за таква опција да имам..
И зашто првите трансакции поминаа ок а сега за оваа ми бараат верификација на Business profile..
Фала однапред,
Поздрав
Пробано ова, не може за жал.Едно може глупо прашање
Дали Пијониров би прошол како US картичка ?
Пример имам акаунт на пс плус во УСА дали би можел да платам суб со неа или е картичкава врзана со самата адреса на профилот и billing address би била македонска ?
Потврдувам, пробав и јас ме одби.Пробано ова, не може за жал.
Контактирај ги директно на Live Support, и кај мене беше ист проблемот. Стоел Pending многу долго време, откако ги контактирав ми побара некои основни документи за верификација помина се во 2 дена и еве веќе функционира со години.Здраво,
Имам проблем со Payoneer па доколку имал некој сличен проблем нека ми пише за да ми помогне..
Претходните два месеца имав прилив на средства од еден клинет на сметката на Payoneer и се си беше ок,профилиот ми е верификуван успешно,имам картичка,ги повлеков парите и ок помина се.
Овој месец требаше да ми пристигнат пари од друг клиент но ми стигна маил дека клиентот сака да ми плати пари на сметка но не може да се изврши трансакцијата затоа што треба да го верифицирам Businees profile..
Пополнив таму тоа што бараа за верификација но читам по интернет дека кај некои стоело under review за бизнис профилот и по 10 месеци..
Дали тоа значи дека нема да имам пристап до сите пари што во иднина треба да ми пристигаат на сметка додека не ми се верифицира бизнис профилот и немам искуство баш со Payoneer и ме интересира за што служи тој Бизнис профил ?
Никаде не сум аплицирал за таква опција да имам..
И зашто првите трансакции поминаа ок а сега за оваа ми бараат верификација на Business profile..
Фала однапред,
Поздрав
Здраво, имам едно прашање ве молам за совет. Скоро отворив пејонир сметка и сега за првпат треба да ми пуштат 20 долари на неа. Ми стигна меил дека тој и тој сакам да ми плати 20 долари, но во меилот ми пишува дека за да ги примам треба да верифицирам бизнис профил, а јас немам бизнис туку сакам хонорарно фриленс да работам. Имам personal account. Како можам да ги примам парите?
Не сум 100% сигурен ама имаше некаде во апликацијата requirement, кај шо внесуваш основни податоци во смисла, каков ти е односот со праќачот (која функција ја имаш во неговата компанија, дали е постојано вработување или фриленс договор). Ништо страшно, само базични информации даваш, не го прави твојот акаунт бизнис, туку само им требаат инфо како си поврзан и кои услуги ги даваш на тој шо праќа пари.I јас сум во слична ситуација само што кај мене и картичката (старта) е истечена, не можам да примам пари а не можам да активирам нова картичка без да има минимум 100УСД трансакција... И што е со бизнис сметкиве што ме присилуваат практично да ја отворам - нели можев порано на виртуелната сметка да си примам пари и да ги користам со картичката? Што смениле во скоро време (последнава година)?
Најдобар начин за примање онлајн пари од Балкански држави (да не е paypal) и колкави се таксите?
Имам payoneer но уште не разбирам како може некој да ми прати дирекно пари на него? Кога идам на get paid ова ми дава: "Request a Payment is for getting paid by businesses." и кога идам во receiving accounts ова: "Payments from personal bank accounts will be declined". Има ли опција за брзо и лесно примање пари?Payoneer?
Ај прво објасни тука за која потреба сакаш да го користиш Payoneer, тука убаво ти пишува може да примаш пари од бизниси тоа занчи фирма може да ти префрлни пари но не и приватно лице. Ако имаш потреба приватно лице да ти префрли пари преку Payoneer тогаш ова не е за тебе.Имам payoneer но уште не разбирам како може некој да ми прати дирекно пари на него? Кога идам на get paid ова ми дава: "Request a Payment is for getting paid by businesses." и кога идам во receiving accounts ова: "Payments from personal bank accounts will be declined". Има ли опција за брзо и лесно примање пари?
Да за тоа барам, која е најдобра опција или уопште нема таква опција?Ако имаш потреба приватно лице да ти префрли пари преку Payoneer тогаш ова не е за тебе.
Мене фирма сака да ми префрли пари ама не може, вика дека треба да направам бизнис профил ако сакам да ги примам парите. Исто така и ако сакам да направам request a payment треба да имам бизнис профил, како што напомена дечкото погоре.Да за тоа барам, која е најдобра опција или уопште нема таква опција?
Јас не барам да заобиколам ништо, само скоро отворив Payoneer сметка и за прв пат треба да ми префрлат пари и не знам како да ги примам затоа и прашав бидејќи бара посебни податоци за верификација на бизнис профил кои јас ги немам нормално бидејќи сум фриленсер. Сепак ти благодарам на одвоеното време да одговориш.Сите активни акаунти се верифицирани за бизнис, за тоа се користи Payoneer воглавно. И нема ништо лошо во тоа, мислам стандардно кога ќе почнеш да работиш се прави ова "верификација на бизнис", KYC (Know your customer). Дали си ти фриленсер или фирма нема врска, влагаш во бизнис зделки. Што, да не ти се поклон парите што ти ги праќаат? Ако не сакаш да направиш верификација, не работи, едноставно. Од кај ви доаѓа тој страв од терминов "бизнис"? Наместо тројца или четворица да правите circlejerk и да акате како да се заобиколи, дај фатете нешто работа ова не е никаков проблем ако сте полнолетни...
Одговорено е ова некаде претходно, ако си фриленсер можеш да приложиш само линк до твојот профил на некоја од фриленс платформите (Upwork, Freelancer, Fiverr...) треба да помине верификацијата без проблем.Јас не барам да заобиколам ништо, само скоро отворив Payoneer сметка и за прв пат треба да ми префрлат пари и не знам како да ги примам затоа и прашав бидејќи бара посебни податоци за верификација на бизнис профил кои јас ги немам нормално бидејќи сум фриленсер. Сепак ти благодарам на одвоеното време да одговориш.
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден