Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Najbrza debitna karticka

Acko93

read-only
26 октомври 2013
28
19
Me interesira vo koja banka ke mi izvadat najbrzo debitna karticka visa ili mastercard?

bxxxn

user
11 март 2011
1.664
1.817
Би требало секаде да е од 5-7 дена. Никаде не ги прават визите во филијали, веројатно ги прават во централите. Од мене препорака Тутунска.

Dace23432

hello world
25 август 2016
208
106
Би требало секаде да е од 5-7 дена. Никаде не ги прават визите во филијали, веројатно ги прават во централите. Од мене препорака Тутунска.
Да толку е на тутунска проверено, мислам зависи како ќе ти се погоди празници, саботи, недели и така.

Fleksi

read-only
31 јануари 2017
29
10
slavgamers.com
Само НЛБ Тутунска банка картичката излегува за 3 до 5 работни дена никогаш не би ги заменил...

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Тутунска беше што ја опљачкаа...тоа за вас е сигурна банка???
Вчера им ги изнесоа парите од трезор...утре може да излезат на виделина податоци од клиенти итн.

За дебитна не е проблем, отвараш сметка и одма ти даваат картичка. Јави се и види која ти одговара највеке, горе доле сите имаат исти услови.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.203
18.882
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Вчера им ги изнесоа парите од трезор...утре може да излезат на виделина податоци од клиенти итн.

На Societe General им украдоа милијарда па ете ги, сеуште се во листата на најголеми банки и најстабилни и сигурни.

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Халк. Ем ќе си добиеш безконтактно плаќање и ке можеш да повлекуваш пари од било кој банкомат без провизија.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје

За дебитна не е проблем, отвараш сметка и одма ти даваат картичка. Јави се и види која ти одговара највеке, горе доле сите имаат исти услови.
Без разлика, тутунска е број 1.

bxxxn

user
11 март 2011
1.664
1.817
Без разлика, тутунска е број 1.

Да дополнам, таа една им е како тегет чорапи. :) Иста е за МК, странство, за купување преку интернет, други банки имаат различни картички за разни намени (секако не сите). Исто немаш провизија ни за домашни, ни за трансакции во странство. Можеш на банкомат да ставиш пари на сметка (виза), секако и да извадиш. Шалтер посетуваш на 3 години, кога ја земаш заменската виза.

Нешто не успеаа да ја оправат работата со интерет банкарство за физички лица, колку што знам бесплатно е само со физички токен (нека пише некој ако има промена, не сум во тек), но ајде да кажеме дека тоа е друга тема.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.267
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Да дополнам, таа една им е како тегет чорапи. :) Иста е за МК, странство, за купување преку интернет, други банки имаат различни картички за разни намени (секако не сите). Исто немаш провизија ни за домашни, ни за трансакции во странство. Можеш на банкомат да ставиш пари на сметка (виза), секако и да извадиш. Шалтер посетуваш на 3 години, кога ја земаш заменската виза.

Нешто не успеаа да ја оправат работата со интерет банкарство за физички лица, колку што знам бесплатно е само со физички токен (нека пише некој ако има промена, не сум во тек), но ајде да кажеме дека тоа е друга тема.
Јас имам бесплатен преглед на состојба, увид во трансакции и плаќање сметки за режиски трошоци без токен.

bobmkd

hello world
18 ноември 2008
362
183
Скопје
NLB mToken Tutunska Banka e-Banking
Мобилна апликација, кошта 300 денари еднократно, се користи како и „физички“ токен.
Глупо е што сепак еднаш мора да отидеш до експозитура и да поднесеш барање за мТокен (дури и ако си регистриран користиш/имаш простап кон електронското банкарство). Според мене можело да направат да се доставува барање преку нивниот систем, кога веќе се најавуваш.

bxxxn

user
11 март 2011
1.664
1.817
NLB mToken Tutunska Banka e-Banking
Мобилна апликација, кошта 300 денари еднократно, се користи како и „физички“ токен.
Глупо е што сепак еднаш мора да отидеш до експозитура и да поднесеш барање за мТокен (дури и ако си регистриран користиш/имаш простап кон електронското банкарство). Според мене можело да направат да се доставува барање преку нивниот систем, кога веќе се најавуваш.

Треба ли да си онлајн за мТокен или генерира токени и офлајн?

bobmkd

hello world
18 ноември 2008
362
183
Скопје
Треба ли да си онлајн за мТокен или генерира токени и офлајн?
Генерира и офлајн.
Од друга страна пак, Халк банка има систем со пуштање на код за потврда на налогот преку СМС, што за мене исто е ОК.

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
+1 за Халк

Но отворање на сметка во банка е индивидуална (лична) работа. Секој од нас има различна потреба. Затоа пишав погоре нек си провери сам што и како нуди секоја банка.
Секој од нас има некое лошо искуство со некоја банка, што не мора да значи дека за некој друг тоа е проблем.
Доколку членот е малолетен или под 21 нека се консултира со родителите.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно