Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Молба, како до новите така и до старите членови на форумот

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Мое лично обраќање и молба до сите членови на форумот:

1. Ке ве замолам пред да постирате било што на било каква тема на форумот да го разгледате детално следниот линк и да ги прочитате правилата:

http://it.com.mk/forum/showthread.php?t=8784

2. Ке ги замолам сите оние кои сакаат да дадат одговор на било какво прашање, истото да не го прават доколку се членовите мрзливи да го дефинираат својот проблем. Ако насловот не соодветствува, нема да добијат ни одговор. Ако некој има време да одвои да даде соодветен одговор, верувам дека тој некој што има проблем има и 5 минути време барем да го постави прашањето онака како што доликува.

Искрено ми се смачи веќе да ги читам насловите на темите „помош“, „хелп“, „плиз“, „хитно ми е“ итн....
Ми се смачи веќе да ги читам и последователните 5 поста во рок од пола саат со содржина „некој друг“, „да имам“, „нека пише некој многууууу ми е хитно“ итн.... Додека ги пишува овие глупости може конкретно да го опише проблемот и маката кој ги има, и нормално да добие соодветен одговор...За време од пола саат ако не е способен да го дефинира проблемот, по мене мислам дека не е доследен ни да добие одговор.
Ми се смачи да го читам објаснувањето на проблемот: „компјутерот не ми пали. што да правам“, „мониторот не ми дава слика. помош“, „нешто ми кочи, хелп помагајте луѓе“ итн...

Со овој пост не сакам никого да навредам и омаловажам, но сакам да укажам како не треба нешто да изгледа...Тоа по мене е одраз на тотална необразуваност, некултура и неписменост.
Членовите кои ке се пронајдат во моите зборови е нивна лична работа :D.

Темите и содржината на погоре наведените примери, јас лично ке ги игнорирам или пак ке ги користам како повод за разонода и рекреација, но дефинитивно од мене нема да добијат никаков конкретен, точен и поучен оговор.

Убав ден и пријатна работна недела :bravo:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.805
33.946
roka.mk
Брате секојдневно во просек по 10 теми ги преименуваме....Али тоа не секој е доволно образован да напише наслов како што доликува,сепак е јавен форум.
Иначе убава забелешка.

Fiasco

poweruser
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
Mala shala Sale ama dokolku site gi pocituvaat tockite sto gi navede, ostanavme nie bez rabota. :D

Diskutiravme za problemot okolu naslovite, i treba clenovite treba poveke da vnimavaat kako go opisuvaat problemot.
"Pomosh" ne opisuva ama bas nisto.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Повторувањето е мајка на знаењето :bravo:
Што повеќе пати една иста работа се повтори, ке влезе во глава, и после инстинктивно ке знаеш што треба да направиш :bravo:

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Konechno! Iskreno mi e zdosadeno da gi otvoram takvite temi i ne gi otvoram.. :bravo: Da se nadevame deka clenovite kje go svatat ova dobronamerno!

krema

OG
24 јуни 2009
15.745
15.837
youtu.be
Потполно се согласувам со Сале :bravo::bravo::bravo:, така да понекогаш се мислам дали да дадам свое мислење на некое прашање. Во секој случај модераторите нека бидат малку построги во наредниот период околу поставените теми кои немаат никаква логика.

поздрав

Alexandar

poweruser
21 мај 2007
2.514
90
Добар пост.

BTW, модераторите не се во можност да ја уредуваат и прегледуваат секоја тема. Модерираме колку што сме во можност, но секој од нас има приватни обврски ( и offline живот :) ), секој од нас е вработен и добро би било доколку и самите членови се свесни за изгледот на темата/постот со што би ни ја олесниле работата и заедно би го подобриле форумот.

anti-spam

hello world
9 септември 2010
200
10
Некаде во универзумот
и јас се согласувам во потполност со сале, зашто веќе смачено ми е од отворање на такви теми.
стварно не ми е јасно како не сфаќаат некои членови кога ќе им се рече да наведат детаљи од тој проблем што го имаат, или да наведат подетално што не им е јасно кога прашуваат разно разни работи.
@fiasco добра шала ама и така е друже, не познавам никој што на форум ги почитува сите правила и не прави грешки, сепак луѓе сме и никој не е совршен.:))
туку ај да не го дрвам многу јас сале еден реп+ добиваш и се надевам дека некој ќе го почитува ова. поздрав

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.076
3.535
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Искрено ми се смачи веќе да ги читам насловите на темите „помош“, „хелп“, „плиз“, „хитно ми е“ итн....
тоа ^

ps.
модераторите може да си земат обврска за секој таков пост да му пишат културна приватна порака на грешникот и да му го објаснат проблемот што го прави. По тоа би следело он сам да предложи подобар наслов на пр. па модераторот да го смени.
М? може?

Nakolce

lurker
18 септември 2009
941
86
ps.
модераторите може да си земат обврска за секој таков пост да му пишат културна приватна порака на грешникот и да му го објаснат проблемот што го прави. По тоа би следело он сам да предложи подобар наслов на пр. па модераторот да го смени.
М? може?
Тоа би можело кога секој модератор би седел по 8 саати на форумот дневно. но бидејки модераторите имаат нормално нивен приватен живот мој предлог е на таква тема првиот одговор да биде линк од правилата и линк од оваа тема.. па откако тој сам ке го објасни проблемот (нормално ако свати за што станува збор) ке побара од некој модератор да го смени името на темата и тој како второ мислење да напише се поопширно во врска со она што го пишува.
BTW сале се сложувам со тебе 100%.
До неодамна ги отварав тие теми но повеќе не ги отварам затоа што неможам јас да обмислам некој проблем како зошто би можело тоа да биде кога тој ми дал 2 реченици објаснување околу тоа.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно