Не ми отвара од таму.
Кај мене работи совршено.
Не ми отвара од таму.
Иначе еве ви една кратка “хорор“ приказна, ако некој имал слична ситуација нека каже да знам дали можам нешо да напраам или да се простам.
У принцип нарачав саат од Али Експрес, ај шо го чекав 2 месеца, го чекав.
Стигна у МК пошта. И таму дремеше 1 месец, ајде и тоа пројде.
Го глеам на пошта мк сајтот стои известен за испорака во аеродром поштата. Отидов. Чекав ред.
Диктирам 2 бројчиња, ми ги наоѓаат пратките, ми ги даваат. Не ми бара нишо да потпишам, ни лична ни бутур. Реков ај ок. Диктирам трето бројче (саатот), го наоѓаат у систем, чита тој вработениот таму која бројка е и од кој датум, вработениве стануваат го бараат, и го бараат, и го бараат...и станува јасно дека не може да го најдат.
Вработениов вика ај ако не тргни се на страна почекај да ги услужам овие позади тебе па да го побарам и ја. Ајде почекав. Ги услужи. Бараше и он. Џабе. Ми вика еј дај ми број и дај прочитај го бројчево пак, да го побарам, па ќе ти јавам да дојдеш. Реков е ајде, не сум ни нешо најблиску али ќе го јавнам пак тротинетот ќе стигнам брзо, од дома работам, ок е.
Дома доаѓам и глеам дека сега статусот е “Испорачана“ пошо фраерите од шалтер кога го пребаруваат интерниот број на пакетот во нивниот систем, одма штракаат на “Испорачана“, нашле не нашле...
Тоа беше четвртокот. Не се јави.
Петокот, го нема.
Саботата, исто.
Ко за беља и петок и сабота бев ептен зафатен па не можев да идам да се расправам.
Денес пак отидов. Не беше он на смена. Им објаснив на овие на шалтер, “ама дечко овде вика испорачана“. Пак им објаснувам шо е. Стана таа, глеа у истата кутија од четвртокот, нормално не ја најде пратката. Прашав кога е на смена, рекоа утре.
Сагава е до тука, во мојот ум веќе завршена, утре планирам пак да го барам тој. Нула надеж иам дека ќе ја најдам пратката. Шансата е дека ја дале по грешка на друг (нешто што мене 5-6 пати ми се дешава, да ми даат туѓа пратка, па ја на пола пут да сфатам дека кутијата е помала или поголема од тоа што очекувам па да на своја воља се вратам да им ја оставам зашо некој друг патеник ќе остане без некоја пратка што си ја чека ради мене) и некако иако сум salty, не е тука проблемот. Проблемот е колку се неспособни.
Иронијата е шо не е некој скап саат, буквално 10 евра shitter cartier tank homage, па не е нешо шо ме боли да сум изгубил (пошо буквално 1 недела пред тоа ми имаше стигнато саат од 200 евра преку пошта, и ја наивен...).
Ама тоа дека се неспособни и дека им ебаа мама на пратките и луѓето остануваат и без пратка и без пари и со изгубени месеци у чекање многу ме вади од такт...ја не знам со која сигурност би нарачал веќе било што преку интернет од некаква вредност ако треба да се потпирам дека пошта ќе ми ги достави пратките.
Не е еднаш да не ми побараат лична карта, се дешавало често. Али пошо сум ги добивал пратките и баш ми било гајле. А ќе побарам список да видам ама гарант нема да има некој потпишано. Пошо ти викам, 5-6 пати ми имат погрешна пратка даено, со туѓо име и адреса на тоа стикерот на пратката. У последно време помалце али сеа ми дава прво пратка па ми вика “Ај види шо пишува, твојата е?“. Ја поише сумњам дека тој или не глеа или го мрзи да чита, и уствари кој и да дошол и си ја зел пратката, пошо му дале погрешна (мојата) или исто не му побарале да потпише, а макар и да му побарале, си потпишал он на неговото име у неговиот ред у списокот за неговиот датум. На мојата пратка за списокот под мое име гарантирам потпис нема да има. (исто ко и пратката што ми ја немаБаш ме зачуди делот/болдираното дека не ти побарале лична карта и да се потпишеш бидејќи до сега никогаш не ми се десило да ми дадат пратка така без потпис и лична карта.Зборам за истата пошта.Побарај си увид во книгата каде што се потпишуваме и внесуваат бр на лична карта па види чија лк стои на твојата пратка/саатот...
Испратено од M2101K7BNY преку IT.mk форум апликација
И кај мене го забележувам истото (иако во моментов само 3 пратки имам кај нив) дека има пинг понг меѓу статуси "во магацин" па "на достава" итн. како да пратката излегла на достава ама не ме побарале и ја вратиле во магацин и така неколку пати.проверувам на виа пост и гледам 18 пратки мои таму, и иста песна како пошта ги фати болеста 20 дена си одмараат Погледнете го атачментот 136983
UB...HU ако може да се спореди со моите неодамнешни пратки, минимум 2 месеци ќе и треба да стигне.
UB од декември имам кои не се стигнати
На 22.03.2024 порачано , стои уште во е*ана Маѓарска
Track & Trace - Input Tracking Number and Track It Online | Postal Ninja
Не е еднаш да не ми побараат лична карта, се дешавало често. Али пошо сум ги добивал пратките и баш ми било гајле. А ќе побарам список да видам ама гарант нема да има некој потпишано. Пошо ти викам, 5-6 пати ми имат погрешна пратка даено, со туѓо име и адреса на тоа стикерот на пратката. У последно време помалце али сеа ми дава прво пратка па ми вика “Ај види шо пишува, твојата е?“. Ја поише сумњам дека тој или не глеа или го мрзи да чита, и уствари кој и да дошол и си ја зел пратката, пошо му дале погрешна (мојата) или исто не му побарале да потпише, а макар и да му побарале, си потпишал он на неговото име у неговиот ред у списокот за неговиот датум. На мојата пратка за списокот под мое име гарантирам потпис нема да има. (исто ко и пратката што ми ја нема)
Ќе видиме утре I guess.
едит: башка не може да има никој потпишано зашо ко прво треба а) некој да ми го знае кодот на пратката б) да знае дека е стигната у пошта в) да се вика исто ко мене по прво име г) да се ќори тие позади шалтер и да не приметат (ок ова е једини могучи поинт) и д) пратката не беше со статус испорачана дур не ја штракна фраерот, а знам експлицитно зашо му ја диктирав директно од отворен пошта мк track trace сајтот. Дома само направив рефреш и сфатив дека со тогашниот денешен датум има нов ред - “Испорачана“
едит2: Утре иам работа да завршам у ЕСМ што е позади поштата па ќе идам да се пробам уште еднаш али нејсе, налет и пратката и се, фала богу не ми е стало до баш таа пратка од 10 евра. Фората е што ај сеа да те видам ризик јак мила душа нарачај нешо што ти е битно или поскапоАј шо пратка нема да видиш, па и со статус испорачана одма е пратено до шипинг сервисот, па иди ти објаснувај се дека всушност не си ја добил и стави си трн у здрава нога.
Па цитирај ме барем ако твојот ген не е згрешен шо се плашиш.• „нејсе, налет и пратката и се“;
• „фала богу не ми е стало до баш таа пратка од 10 евра“;
• „не е нешо шо ме боли да сум изгубил“;
• „сум ги добивал пратките и баш ми било гајле“;
До генот македонски згрешен е, не до кој е вработен во пошта и каде и да е. Истиот „куроболие“ ген е. Само вие чудете се и понатаму на сѐ што нѐ снаоѓа насекаде и секојдневно!![]()
Бев, дечкото порано си отишол
Е оти си порано отишол? Не е тоа фирмата на татко му.Бев, дечкото порано си отишол![]()
Дива лига. Наводно покасно доаѓал накај 11 и си идел таму кај 1 или као ќе му дое.Е оти си порано отишол? Не е тоа фирмата на татко му.
Сигурно пратката ти е со RR*HU тракинг и пишува си дека е стигната во мк. Не можеш да добиеш рефунд оти кај нас е пратката заведена знаат кинезите ќе те одбијат со објаснување "go pick up". Биди упорен барај си ја пратката не дозволувај така денеска било пратка од 10 евра утре ќе биде пратка од 1000 евра.Дива лига. Наводно покасно доаѓал накај 11 и си идел таму кај 1 или као ќе му дое.
Иначе ми го тргнаа статусот “Испорачана“ така да refund можам да напраам барем.
Кај мене нема ништо....А ни македонска пошта тракинго не работе да проверам....на 2 пратки последен статус и е:RRxxxxxHU пратка стигната у пошта у Скопје, не преку ВИА.
И тоа брзо, за 18 дена... вчера пристигната у наизменична пошта (влез), и истиот ден со статус дека е у Скопје 1003.
Работи тракинг на мк пошта, ама нема ништо ново да има ако на postal ninja ти го пишува горното.Кај мене нема ништо....А ни македонска пошта тракинго не работе да проверам....на 2 пратки последен статус и е:
19 Apr 202407:31
Shipment is being prepared for international deliveryNemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés
Работи тракинг на мк пошта, ама нема ништо ново да има ако на postal ninja ти го пишува горното.
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден