Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Има некое генерално правило по колку време ги држат на царина пратките?

Пратив меил на ciposta, со број на пратка скриншот од Али и трансакцисијата од мк банка, се во пдф формат и неколку дена нема никаква промена на статус.

Ова ми е прва пратка од Али што ми ја царинат, веројатно заради тежината од 1 кг им фатила око.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
проверувам на виа пост и гледам 18 пратки мои таму, и иста песна како пошта ги фати болеста 20 дена си одмараат 1713820079573.png

25 ноември 2014
1.532
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Иначе еве ви една кратка “хорор“ приказна, ако некој имал слична ситуација нека каже да знам дали можам нешо да напраам или да се простам.

У принцип нарачав саат од Али Експрес, ај шо го чекав 2 месеца, го чекав.
Стигна у МК пошта. И таму дремеше 1 месец, ајде и тоа пројде.

Го глеам на пошта мк сајтот стои известен за испорака во аеродром поштата. Отидов. Чекав ред.
Диктирам 2 бројчиња, ми ги наоѓаат пратките, ми ги даваат. Не ми бара нишо да потпишам, ни лична ни бутур. Реков ај ок. Диктирам трето бројче (саатот), го наоѓаат у систем, чита тој вработениот таму која бројка е и од кој датум, вработениве стануваат го бараат, и го бараат, и го бараат...и станува јасно дека не може да го најдат.
Вработениов вика ај ако не тргни се на страна почекај да ги услужам овие позади тебе па да го побарам и ја. Ајде почекав. Ги услужи. Бараше и он. Џабе. Ми вика еј дај ми број и дај прочитај го бројчево пак, да го побарам, па ќе ти јавам да дојдеш. Реков е ајде, не сум ни нешо најблиску али ќе го јавнам пак тротинетот ќе стигнам брзо, од дома работам, ок е.

Дома доаѓам и глеам дека сега статусот е “Испорачана“ пошо фраерите од шалтер кога го пребаруваат интерниот број на пакетот во нивниот систем, одма штракаат на “Испорачана“, нашле не нашле...

Тоа беше четвртокот. Не се јави.
Петокот, го нема.
Саботата, исто.
Ко за беља и петок и сабота бев ептен зафатен па не можев да идам да се расправам.

Денес пак отидов. Не беше он на смена. Им објаснив на овие на шалтер, “ама дечко овде вика испорачана“. Пак им објаснувам шо е. Стана таа, глеа у истата кутија од четвртокот, нормално не ја најде пратката. Прашав кога е на смена, рекоа утре.

Сагава е до тука, во мојот ум веќе завршена, утре планирам пак да го барам тој. Нула надеж иам дека ќе ја најдам пратката. Шансата е дека ја дале по грешка на друг (нешто што мене 5-6 пати ми се дешава, да ми даат туѓа пратка, па ја на пола пут да сфатам дека кутијата е помала или поголема од тоа што очекувам па да на своја воља се вратам да им ја оставам зашо некој друг патеник ќе остане без некоја пратка што си ја чека ради мене) и некако иако сум salty, не е тука проблемот. Проблемот е колку се неспособни.

Иронијата е шо не е некој скап саат, буквално 10 евра shitter cartier tank homage, па не е нешо шо ме боли да сум изгубил (пошо буквално 1 недела пред тоа ми имаше стигнато саат од 200 евра преку пошта, и ја наивен...).

Ама тоа дека се неспособни и дека им ебаа мама на пратките и луѓето остануваат и без пратка и без пари и со изгубени месеци у чекање многу ме вади од такт...ја не знам со која сигурност би нарачал веќе било што преку интернет од некаква вредност ако треба да се потпирам дека пошта ќе ми ги достави пратките.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Баш ме зачуди делот/болдираното дека не ти побарале лична карта и да се потпишеш бидејќи до сега никогаш не ми се десило да ми дадат пратка така без потпис и лична карта.Зборам за истата пошта.Побарај си увид во книгата каде што се потпишуваме и внесуваат бр на лична карта па види чија лк стои на твојата пратка/саатот...
Иначе еве ви една кратка “хорор“ приказна, ако некој имал слична ситуација нека каже да знам дали можам нешо да напраам или да се простам.

У принцип нарачав саат од Али Експрес, ај шо го чекав 2 месеца, го чекав.
Стигна у МК пошта. И таму дремеше 1 месец, ајде и тоа пројде.

Го глеам на пошта мк сајтот стои известен за испорака во аеродром поштата. Отидов. Чекав ред.
Диктирам 2 бројчиња, ми ги наоѓаат пратките, ми ги даваат. Не ми бара нишо да потпишам, ни лична ни бутур. Реков ај ок. Диктирам трето бројче (саатот), го наоѓаат у систем, чита тој вработениот таму која бројка е и од кој датум, вработениве стануваат го бараат, и го бараат, и го бараат...и станува јасно дека не може да го најдат.
Вработениов вика ај ако не тргни се на страна почекај да ги услужам овие позади тебе па да го побарам и ја. Ајде почекав. Ги услужи. Бараше и он. Џабе. Ми вика еј дај ми број и дај прочитај го бројчево пак, да го побарам, па ќе ти јавам да дојдеш. Реков е ајде, не сум ни нешо најблиску али ќе го јавнам пак тротинетот ќе стигнам брзо, од дома работам, ок е.

Дома доаѓам и глеам дека сега статусот е “Испорачана“ пошо фраерите од шалтер кога го пребаруваат интерниот број на пакетот во нивниот систем, одма штракаат на “Испорачана“, нашле не нашле...

Тоа беше четвртокот. Не се јави.
Петокот, го нема.
Саботата, исто.
Ко за беља и петок и сабота бев ептен зафатен па не можев да идам да се расправам.

Денес пак отидов. Не беше он на смена. Им објаснив на овие на шалтер, “ама дечко овде вика испорачана“. Пак им објаснувам шо е. Стана таа, глеа у истата кутија од четвртокот, нормално не ја најде пратката. Прашав кога е на смена, рекоа утре.

Сагава е до тука, во мојот ум веќе завршена, утре планирам пак да го барам тој. Нула надеж иам дека ќе ја најдам пратката. Шансата е дека ја дале по грешка на друг (нешто што мене 5-6 пати ми се дешава, да ми даат туѓа пратка, па ја на пола пут да сфатам дека кутијата е помала или поголема од тоа што очекувам па да на своја воља се вратам да им ја оставам зашо некој друг патеник ќе остане без некоја пратка што си ја чека ради мене) и некако иако сум salty, не е тука проблемот. Проблемот е колку се неспособни.

Иронијата е шо не е некој скап саат, буквално 10 евра shitter cartier tank homage, па не е нешо шо ме боли да сум изгубил (пошо буквално 1 недела пред тоа ми имаше стигнато саат од 200 евра преку пошта, и ја наивен...).

Ама тоа дека се неспособни и дека им ебаа мама на пратките и луѓето остануваат и без пратка и без пари и со изгубени месеци у чекање многу ме вади од такт...ја не знам со која сигурност би нарачал веќе било што преку интернет од некаква вредност ако треба да се потпирам дека пошта ќе ми ги достави пратките.

Испратено од M2101K7BNY преку IT.mk форум апликација

25 ноември 2014
1.532
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Баш ме зачуди делот/болдираното дека не ти побарале лична карта и да се потпишеш бидејќи до сега никогаш не ми се десило да ми дадат пратка така без потпис и лична карта.Зборам за истата пошта.Побарај си увид во книгата каде што се потпишуваме и внесуваат бр на лична карта па види чија лк стои на твојата пратка/саатот...

Не е еднаш да не ми побараат лична карта, се дешавало често. Али пошо сум ги добивал пратките и баш ми било гајле. А ќе побарам список да видам ама гарант нема да има некој потпишано. Пошо ти викам, 5-6 пати ми имат погрешна пратка даено, со туѓо име и адреса на тоа стикерот на пратката. У последно време помалце али сеа ми дава прво пратка па ми вика “Ај види шо пишува, твојата е?“. Ја поише сумњам дека тој или не глеа или го мрзи да чита, и уствари кој и да дошол и си ја зел пратката, пошо му дале погрешна (мојата) или исто не му побарале да потпише, а макар и да му побарале, си потпишал он на неговото име у неговиот ред у списокот за неговиот датум. На мојата пратка за списокот под мое име гарантирам потпис нема да има. (исто ко и пратката што ми ја нема :))

Ќе видиме утре I guess. :)

едит: башка не може да има никој потпишано зашо ко прво треба а) некој да ми го знае кодот на пратката б) да знае дека е стигната у пошта в) да се вика исто ко мене по прво име г) да се ќори тие позади шалтер и да не приметат (ок ова е једини могучи поинт) и д) пратката не беше со статус испорачана дур не ја штракна фраерот, а знам експлицитно зашо му ја диктирав директно од отворен пошта мк track trace сајтот. Дома само направив рефреш и сфатив дека со тогашниот денешен датум има нов ред - “Испорачана“

едит2: Утре иам работа да завршам у ЕСМ што е позади поштата па ќе идам да се пробам уште еднаш али нејсе, налет и пратката и се, фала богу не ми е стало до баш таа пратка од 10 евра. Фората е што ај сеа да те видам ризик јак мила душа нарачај нешо што ти е битно или поскапо :) Ај шо пратка нема да видиш, па и со статус испорачана одма е пратено до шипинг сервисот, па иди ти објаснувај се дека всушност не си ја добил и стави си трн у здрава нога.

Последна промена:

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Постариот во Аеродром (ваљда шеф им е?) не бара потписи да. Ист "види дали е твојата" муабет.

А инаку не оти нешто вреди и потписот, туку треба да запишуваат број од лична карта како што прават во сите други пошти.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
• „нејсе, налет и пратката и се“;
• „фала богу не ми е стало до баш таа пратка од 10 евра“;
• „не е нешо шо ме боли да сум изгубил“;
• „сум ги добивал пратките и баш ми било гајле“;

До генот македонски згрешен е, не до кој е вработен во пошта и каде и да е. Истиот „куроболие“ ген е. Само вие чудете се и понатаму на сѐ што нѐ снаоѓа насекаде и секојдневно! ;)

kikomir

hello world
30 јуни 2015
192
220
проверувам на виа пост и гледам 18 пратки мои таму, и иста песна како пошта ги фати болеста 20 дена си одмараат Погледнете го атачментот 136983
И кај мене го забележувам истото (иако во моментов само 3 пратки имам кај нив) дека има пинг понг меѓу статуси "во магацин" па "на достава" итн. како да пратката излегла на достава ама не ме побарале и ја вратиле во магацин и така неколку пати.

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
113
127
UB од декември имам кои не се стигнати

Значи јас сум среќник, денес стигна последната јануарска UB...HU.
А вчера виа пост ми донесе една RR...HU од 25 март, значи виа пост носи и во внатрешноста на МК.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Што направи,беше?
Не е еднаш да не ми побараат лична карта, се дешавало често. Али пошо сум ги добивал пратките и баш ми било гајле. А ќе побарам список да видам ама гарант нема да има некој потпишано. Пошо ти викам, 5-6 пати ми имат погрешна пратка даено, со туѓо име и адреса на тоа стикерот на пратката. У последно време помалце али сеа ми дава прво пратка па ми вика “Ај види шо пишува, твојата е?“. Ја поише сумњам дека тој или не глеа или го мрзи да чита, и уствари кој и да дошол и си ја зел пратката, пошо му дале погрешна (мојата) или исто не му побарале да потпише, а макар и да му побарале, си потпишал он на неговото име у неговиот ред у списокот за неговиот датум. На мојата пратка за списокот под мое име гарантирам потпис нема да има. (исто ко и пратката што ми ја нема :))

Ќе видиме утре I guess. :)

едит: башка не може да има никој потпишано зашо ко прво треба а) некој да ми го знае кодот на пратката б) да знае дека е стигната у пошта в) да се вика исто ко мене по прво име г) да се ќори тие позади шалтер и да не приметат (ок ова е једини могучи поинт) и д) пратката не беше со статус испорачана дур не ја штракна фраерот, а знам експлицитно зашо му ја диктирав директно од отворен пошта мк track trace сајтот. Дома само направив рефреш и сфатив дека со тогашниот денешен датум има нов ред - “Испорачана“

едит2: Утре иам работа да завршам у ЕСМ што е позади поштата па ќе идам да се пробам уште еднаш али нејсе, налет и пратката и се, фала богу не ми е стало до баш таа пратка од 10 евра. Фората е што ај сеа да те видам ризик јак мила душа нарачај нешо што ти е битно или поскапо :) Ај шо пратка нема да видиш, па и со статус испорачана одма е пратено до шипинг сервисот, па иди ти објаснувај се дека всушност не си ја добил и стави си трн у здрава нога.

25 ноември 2014
1.532
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
• „нејсе, налет и пратката и се“;
• „фала богу не ми е стало до баш таа пратка од 10 евра“;
• „не е нешо шо ме боли да сум изгубил“;
• „сум ги добивал пратките и баш ми било гајле“;

До генот македонски згрешен е, не до кој е вработен во пошта и каде и да е. Истиот „куроболие“ ген е. Само вие чудете се и понатаму на сѐ што нѐ снаоѓа насекаде и секојдневно! ;)
Па цитирај ме барем ако твојот ген не е згрешен шо се плашиш.

Следен пат ако иам фрка тебе ќе те викнам да ги истепаш, тоа дефинитивно ќе го реши проблемот. Не, на суд бе, на суд ќе ги носам сто посто ги добивам шотие.

Што направи,беше?

Бев, дечкото порано си отишол :) Среќа завршив работа у ЕСМ иначе ќе беше пропало.

25 ноември 2014
1.532
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Е оти си порано отишол? Не е тоа фирмата на татко му.
Дива лига. Наводно покасно доаѓал накај 11 и си идел таму кај 1 или као ќе му дое.

Иначе ми го тргнаа статусот “Испорачана“ така да refund можам да напраам барем.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Дива лига. Наводно покасно доаѓал накај 11 и си идел таму кај 1 или као ќе му дое.

Иначе ми го тргнаа статусот “Испорачана“ така да refund можам да напраам барем.
Сигурно пратката ти е со RR*HU тракинг и пишува си дека е стигната во мк. Не можеш да добиеш рефунд оти кај нас е пратката заведена знаат кинезите ќе те одбијат со објаснување "go pick up". Биди упорен барај си ја пратката не дозволувај така денеска било пратка од 10 евра утре ќе биде пратка од 1000 евра.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Вчера ми се јави албанец и ми вика дека сум имал пратка од алиекспрес,го прашувам од која пошта е,вика од приватната која е задолжена да ги испорачува пратките од алиекспрес.На сајтот на пошта не дава никакви информации а на алиекспрес и на меѓународен сајт пишува дека е пристигната таму кај што треба да биде. Очигледно е дека само пратките од Кина ќе се доставуваат преку приватната пошта.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
RRxxxxxHU пратка стигната у пошта у Скопје, не преку ВИА.
И тоа брзо, за 18 дена... вчера пристигната у наизменична пошта (влез), и истиот ден со статус дека е у Скопје 1003.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
RRxxxxxHU пратка стигната у пошта у Скопје, не преку ВИА.
И тоа брзо, за 18 дена... вчера пристигната у наизменична пошта (влез), и истиот ден со статус дека е у Скопје 1003.
Кај мене нема ништо....А ни македонска пошта тракинго не работе да проверам....на 2 пратки последен статус и е:
19 Apr 202407:31
Shipment is being prepared for international deliveryNemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Кај мене нема ништо....А ни македонска пошта тракинго не работе да проверам....на 2 пратки последен статус и е:
19 Apr 202407:31
Shipment is being prepared for international deliveryNemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés
Работи тракинг на мк пошта, ама нема ништо ново да има ако на postal ninja ти го пишува горното.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Работи тракинг на мк пошта, ама нема ништо ново да има ако на postal ninja ти го пишува горното.

нинџата зафркава у последно време, зошто на две пратки што ми имаат стигнато у Скопје не ми дава никаков апдејт на нинџа, а еве на тракингот од македонски пошти ги дава дека се у Скопје

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно