Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Лаптоп до 40,000 купувам,предлог

ilakis

read-only
11 декември 2008
31
9
Скопје
Здраво,сакам да купам лаптоп до 40.000 денари,ми треба за работа ,графика,програмирање.Дилемата ми е дали да земам поскап лаптоп со I5 или да земам I7,дајте некој предлог

E

emet_

Гостин
мој предлог е да си земеш со i5 процесор, а разликата до i7 да ја искористиш за ssd диск... така би осетил најголема разлика во работата во секој поглед.

друга работа, што подразбираш под работа со графика? со кои програми треба да работиш?

инаку како модели на лаптопи јас ги преферирам на Dell од Макпетрол пошо се добива гаранција која многу лесно ја прифаќаат во странство без дополнителен превод на истата за да го започнат за сервисирање. не знам како е со другите брендови, но моето искуство со Dell во странство е многу позитивно! во случај ако патуваш добро е да се има ваква гаранција. ;)

ilakis

read-only
11 декември 2008
31
9
Скопје
Фала на предлогот, сакав и тоа да прашам која марка да земам.Ке работам со АutoCad,Sketchup,3dsmax

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.185
16.293
Во таа ценовна класа било кој да го земеш добро ќе те служи. Бидејќи ќе работиш со графика обрни внимание на мат екран или IPS. За Аутокад и скечап не ти треба многу јак процесор ама за 3Д студио ќе ти треба.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.185
16.293
Башка внимавај, i7 има и дуал кор и квад кор. Ако одиш на i7 оди на квад кор, во спротивно добро ќе ти е и со i5. Исто така внимавај, немој да земаш процесор со буквата U зад бројката, на пример i5 4200U немој да земаш. U значи процесор со намалена фрекфенција и потрошувачка на струја. Барај со буквата М, побрзи се.,

ilakis

read-only
11 декември 2008
31
9
Скопје
Уште не сум земал ништо,јас се мислам околу маркиве да е Тoshiba ili Аsus ,ги фалат асусите како добри модели,а за Toshiba ми викаат да не земам дека премногу загревале.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно