Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која игра ја плешаш во моментов?

dantemkd

hello world
21 јули 2020
185
104
Дечки, дај препорачајте некоја/и игрица во стилот на Варкрафт и некоја во стилот на Ејч оф импајрс..
Generals command and conquer, Northgard,Lord of the rings, Shogun Total war, Knights of Honor 1 и 2 ,Crusader kings 2/3( Кецот не ми е игран незнам дали би ти го препорачал) Civilization 6

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Ако се наслонуваш на стратегии во живо време како тие што ги наведе, моите предлози се следни:
Доба на империи 1,2,3,4 (привте две се симетрични стратегии додека другите две се асиметрични).
Доба на митологии(не ја играј таа што излезе во 2014 зошто е крш со проблеми, ако те интересира повеќе можам на приватна порака да ти пишам).
Заповеди и освои (Тибарова зора, Тибарово сонце, Тибарови војни) со експанзиите.
Црвена тревога 1,2,3.
Дина 2000, Император: Битка за Дината.
„Starcraft“ 1,2.
Козаци 1(со експанзиите), 3.
Госпордар на прстените: Битка за средната земја 1,2(со експанзијата).
Земјината империја 1,2(прескокни ги експанзиите, не се добри).
Сиво Гу
Дејство на агресија
Тврдина 1,2,Легенди,Крстоносец,Крстоносец 2(не ја играј 3-ката).
0 пне.
Борбени царства-Battle realms.
Подем на нации, (со експанзијата).
Подем на легенди.
Империи одалечени(бесплатна игра ама само Византиците можеш да ги играш зошто другите нации се наплаќаат).
Александар
Војски на Ексиго
Врховен комдант 1(со експанзијата), 2.
Домашен свет: Пустина на Харак.
...

Ако сакаш стратегии каде стратешкиот дел се поедноставува во кој побрзо и подобро ги позиционира неговите единици и нема менаџмент на ресурси и нема (или има многу малку) градење на база, препораките се следни:
Чета на херои 1,2 (за 3 почекај да стане стабилна и полна со содржина).
Наследство на предците.
Железна жетва.
Ненајден удар 1,2,3,4.
Тотална војна (многу се, пробај една)
Зора на војната 1,2(прескокни ја 3), „Warhammer“ франшиза.
Воена игра: Ескалација во Европа, Воздушни битки, Црвен змеј(со експанзиите)
Железна дивизија 1,2.

Ако сакаш грандиозни стратегии, членот погоре ги наведи попознатите, топла препорака до Викторија, Срце на железото, „Europa Unversalis“.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.767
4.486
Неготино
giphy.gif

• жал ми е
Реакции: thrw

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io
Добра е? На времето играв на еден веб сајт што се викаше Gamezer, од тогаш немам најдено добра билјард игра

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Уф.. Како не е добра ? Повремено си играм кога си чилам така си играм кариера турнири - можеш ниво на тежина да си одбереш (ти дава подолг нишан и помала шанса на грешка) - иначе многу интуитивно се учи снукер - треба со одредена јачина да удриш , со одредена „фалца„ за да има што да играш понатаму.. Задржува внимание едно 2 саати ко ништо.
Мана - само 62 фрејма дозволува без разлика дали 4090ка имаш ама одлично изгледа - рефлексии и графика супер..

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Уф.. Како не е добра ? Повремено си играм кога си чилам така си играм кариера турнири - можеш ниво на тежина да си одбереш (ти дава подолг нишан и помала шанса на грешка) - иначе многу интуитивно се учи снукер - треба со одредена јачина да удриш , со одредена „фалца„ за да има што да играш понатаму.. Задржува внимание едно 2 саати ко ништо.
Мана - само 62 фрејма дозволува без разлика дали 4090ка имаш ама одлично изгледа - рефлексии и графика супер..
Не видов дека си пишал - ќе се проба, фала!

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io
Igra nekoj The Finals? Prejaka e, sveza FPS :)
Без пари дур беше (Бета) ја пробав. Интересна - треба да се учи инаку добро се нишани - песпонзивна брза.. Многу трајхардови играат - бега скока неможеш да ги утепаш..

Едит - Па беспари била сеуште ? Незнаев... Дека старата што ја имав инсталирано не работеше - ја избришав :unsure:

edaRR

read-only
7 мај 2020
42
63
Се откажав од таа дрога пред некоја сезона, чекам двојка да влезам пак
Да те навлечам пак. Хахаха
Оваја сезона е топ!

Со новиот league mechanic нема потреба да вложваш многу во map juicing премногу raw currency паѓат само од фармање на лигата.

Ако беше фан на ултиматум и то го вратија на местото од метаморф.

И мнуго добри билдој ќе има ова лига поради новите trans-gems.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Да те навлечам пак. Хахаха
Оваја сезона е топ!

Со новиот league mechanic нема потреба да вложваш многу во map juicing премногу raw currency паѓат само од фармање на лигата.

Ако беше фан на ултиматум и то го вратија на местото од метаморф.

И мнуго добри билдој ќе има ова лига поради новите trans-gems.
Па со оглед на то шо моето неиграње на ПоЕ не е поврзано со ПоЕ туку со немање bandwidth за играње на такви игри, не ми е битно каква и да е механиката или шо и да има :D За некој месец ќе ми се ослободи време па ќе си бачкам по малце.

edaRR

read-only
7 мај 2020
42
63
Па со оглед на то шо моето неиграње на ПоЕ не е поврзано со ПоЕ туку со немање bandwidth за играње на такви игри, не ми е битно каква и да е механиката или шо и да има :D За некој месец ќе ми се ослободи време па ќе си бачкам по малце.
Абе јас немам ни компјутер како шо треба ниту пак добар интернет. Хахаха

Ама сепак ја сакам играта и грајндам!

Појќе сум FPS играч ама во последно многу рејџам а, и премногу читери има. Па лабаво се игра PoE.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.078
1.378
Моментално една не-толку-позната игра, The Muller Powell Principle. Микс на Half Life и Portal, главно е приказна за направена катастрофа во лабараторија, експлорација и решавање загатки.

OAaayZ7.png

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io
Абе јас немам ни компјутер како шо треба ниту пак добар интернет. Хахаха

Ама сепак ја сакам играта и грајндам!

Појќе сум FPS играч ама во последно многу рејџам а, и премногу читери има. Па лабаво се игра PoE.
Шо играш од ФПС ? Јас Апекс, Варзоун2 (ама сеа Варзон3 ич не ми се свиѓа - скроз на ново чоек треба да се навикнува)..

edaRR

read-only
7 мај 2020
42
63
Шо играш од ФПС ? Јас Апекс, Варзоун2 (ама сеа Варзон3 ич не ми се свиѓа - скроз на ново чоек треба да се навикнува)..
Valorant, CS2, Apex Legends и од време на време COD MW4.

Ама најмногу Valorant моментално, оти CS2 е многу чудна во пукањето а и премногу има читери!

Apex Legends почна да е многу захтевна за комп шо го имам. Па со надеж дека ќе упгрејднам конфигурација и ќе можам да играм нормално.

P.S. Другите постој за графичката и процесорот не се за моја конфигурација туку за другарче. Јас имам r5 1600af и RX 580 8gb :')

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io
При Xbox со платена Game Pass Ultimate претплата, јас играм NFS Most Wanted на PC кракната.
Земи играј Forza Motorsport. Не мора трки онлајн - само купувај разни коли , надградувај ги да бидат побрзи и тјунинг . Интересно е..

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно