Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Како да препознаам

?????

read-only
25 октомври 2009
15
0
Незнам баш дали прашањево е за во оваа категорија, но сепак.
Сакам да знам како да препознаам дали системот е преинсталиран или е вратен од restore point?

mitash

hello world
8 мај 2007
120
6
Гевгелија
mitash's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 1600 six-core
Motherboard
MSI Tomahawk B350
Storage
SanDisk 240GB SSD Plus
PSU
Cooler Master Real Power 550W
RAM
16GB DDR4 2400MHz
Video card
Sapphire RX580 4GB
OS
Windows 10 x64
Значи, прва работа: прашањето не ти е на место, пошто не можеш да "вратиш" цел windows од restore point, ако мислиш на restore point-от во самиот windows,
и втора работа: гаси го тој system restore. Стварно е useless, а и плус сите денешни вируси што ги прават браќата, прво оставаат трагови таму..

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Moja preporaka e da go ugasis System Restore i namesto nego da si instaliras Acronis True Image Home dokolku sakas da go vrakas windowsot vo prvobitna sostojba bezbroj pati iscisten bez virusi za samo 5 minuti.

?????

read-only
25 октомври 2009
15
0
Не се работи за мој PC,и прашањето ми беше дали постои нешто по што јас можам да препознаам друг PC дали е преинсталиран или е вратен во некоја претходна состојба со Acronis или било кој друг програм.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Директен показател мислам дека нема.

Но.. Ако на пример двоумењето ти е дали некој друг ти го реинсталирал Os-от, или само го вратил ( ситуација: не си сигурен дали на сервис ти го форматирале иако си им рекол, или само само ти го вратиле Windows-от назад ), тогаш ќе можеш да заклучиш според датата кога е инсталирана свежа копија од Windows.

Влези во Command Prompt ( Start --> Run --> Cmd ) и внеси
Код:
systeminfo
Ќе забележиш линија : “Original Install Date:“.
Тоа е датата кога е инсталиран последен пат Windows-от.

Спореди ги датумите и ќе откриеш.

А.. Во спротивно нема да можеш да утврдиш моментално дали некогаш предходно Windowsot е вратен или не.

?????

read-only
25 октомври 2009
15
0
Da da fuUuUzZzZy баш на таква ситуација мислев и сега го пробав тоа Command Prompt ( Start --> Run --> Cmd ) и внеs systeminfo,и на два PC ми ја покажува истата дата,а едниот од нив е преинсталиран минатата недела,а во Original Install Date покажува дека е некој датум од 2005 :S

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Неможе да е преинсталиран минатата недела ако ти пишува 2005.
Ако тоа ти го направил сервисер, тогаш тој успеал единствено да ти го врати назад.. Ако си го форматираше ти, тогаш не е возможно.

При формат, се бришат сите информации околу Windows-от, т.е при следното инсталирање датата се абдејтира. Неможе да има повеќе дати. Секогаш ќе биде покажана само последната.

Така да.. Доколку ти лично не присуствуваше при форматирањето, па свежото инсталирање, биди сигурен дека компјутерот навистина не ти е правилно форматиран толку долго време.

Друга причина е, измешувањето на времето.

При инсталирање на Windows-от имаш можност за конфигурирање дата.
Доколку таа дата ја наместиш неточно, во регистрите тоа ќе си го запише како првично инсталирана свежа копија на Windows.
Така да, ова сметај го како друга опција.

?????

read-only
25 октомври 2009
15
0
Највероватно се работи за изместување на времето затоа што јас го преинсталирав PC,a не сеќавам дали ја наместив точно датата.
Фала

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно