Користите застарен прелистувач. Тој можеби не ја прикажува оваа или други интернет страници како што треба. Би требало да го надградите или да користите алтернативен прелистувач.
Незнам баш дали прашањево е за во оваа категорија, но сепак.
Сакам да знам како да препознаам дали системот е преинсталиран или е вратен од restore point?
Значи, прва работа: прашањето не ти е на место, пошто не можеш да "вратиш" цел windows од restore point, ако мислиш на restore point-от во самиот windows,
и втора работа: гаси го тој system restore. Стварно е useless, а и плус сите денешни вируси што ги прават браќата, прво оставаат трагови таму..
Moja preporaka e da go ugasis System Restore i namesto nego da si instaliras Acronis True Image Home dokolku sakas da go vrakas windowsot vo prvobitna sostojba bezbroj pati iscisten bez virusi za samo 5 minuti.
Не се работи за мој PC,и прашањето ми беше дали постои нешто по што јас можам да препознаам друг PC дали е преинсталиран или е вратен во некоја претходна состојба со Acronis или било кој друг програм.
Но.. Ако на пример двоумењето ти е дали некој друг ти го реинсталирал Os-от, или само го вратил ( ситуација: не си сигурен дали на сервис ти го форматирале иако си им рекол, или само само ти го вратиле Windows-от назад ), тогаш ќе можеш да заклучиш според датата кога е инсталирана свежа копија од Windows.
Влези во Command Prompt ( Start --> Run --> Cmd ) и внеси
Код:
systeminfo
Ќе забележиш линија : “Original Install Date:“.
Тоа е датата кога е инсталиран последен пат Windows-от.
Спореди ги датумите и ќе откриеш.
А.. Во спротивно нема да можеш да утврдиш моментално дали некогаш предходно Windowsot е вратен или не.
Da da fuUuUzZzZy баш на таква ситуација мислев и сега го пробав тоа Command Prompt ( Start --> Run --> Cmd ) и внеs systeminfo,и на два PC ми ја покажува истата дата,а едниот од нив е преинсталиран минатата недела,а во Original Install Date покажува дека е некој датум од 2005 :S
Неможе да е преинсталиран минатата недела ако ти пишува 2005.
Ако тоа ти го направил сервисер, тогаш тој успеал единствено да ти го врати назад.. Ако си го форматираше ти, тогаш не е возможно.
При формат, се бришат сите информации околу Windows-от, т.е при следното инсталирање датата се абдејтира. Неможе да има повеќе дати. Секогаш ќе биде покажана само последната.
Така да.. Доколку ти лично не присуствуваше при форматирањето, па свежото инсталирање, биди сигурен дека компјутерот навистина не ти е правилно форматиран толку долго време.
Друга причина е, измешувањето на времето.
При инсталирање на Windows-от имаш можност за конфигурирање дата.
Доколку таа дата ја наместиш неточно, во регистрите тоа ќе си го запише како првично инсталирана свежа копија на Windows.
Така да, ова сметај го како друга опција.