Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

error koj ne se tgra....

Street h4ck3r

hello world
11 мај 2009
181
8
Еден другар по инсталирање на Microsoft office 2007 profesional му се рестартирал пц-то . Кога му се подигнал windowsot му се појавило еррор овој на сликата.
errorptp.jpg

Errorot неможе никако да го тргне,не помага ни ОК ни Cancel .Ке се тгрне и после 2 секунди пак се појавува... Ако знае некој како да се реши овој проблем нека пише. Иначе се работи за windows XP .

iq1

hello world
20 јануари 2010
173
4
Пробај со бришење на офисот. Може ке се поправи. Според моите познавања може и да претставува некаков си вирус и некогаш единствано решение е формат на ОС. Поправете ме ако грешам.
поздрав

stefan_tm

read-only
26 јануари 2009
31
2
Нема веројатно да се лутите што проблемов го вметнав во оваа тема. Ми се појавува со стартување на калкулаторот и на некои други апликации а Crome никако да го инсталирам.

Атачменти

• 464313.jpg
    464313.jpg
    98,1 KB · Прегледи: 31

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Ми мириса на тежок вирус. Преку safe mode инсталирај најнов Аваст free edition и остави го да скенира. Ако најди нешто одма бриши ако не најди (ако е вирус сигурно ќе го најди) земи направи си back up од се што ти треба и преинсалирај го windowsот.

stefan_tm

read-only
26 јануари 2009
31
2
Го инсталирав Avast во Safe Mode како што кажа ама не успеав никако да го подесам за boot скенирање т.е. кога го стартувам компјутерот.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
За таа намена ке си најдеш LIve CD во кои што има најмалки 5 антивирусни решенија. Едно такви е Hirens Boot CD кои што можеш да го спуштиш од нивната официјална страна: клик , потоа ке си го наснимаш на CD и подоцна ќе го бутираш исто како што го бутираш цд-то при инсталација на Windows.
Позз па пиши што си направил!!!

stefan_tm

read-only
26 јануари 2009
31
2
Ја најдов опцијата за boot скенирање и не најдов ништо.

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Епа преинсталирај Windows оти ќе си имаш многу маки со вирусот.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Епа преинсталирај Windows оти ќе си имаш многу маки со вирусот.

Најлесно е да кажеш преинсталирај го компјутерот.Инаку до сега имам поминато низ ист ваков проблем,ги наоѓам вирусите ги бришам ама компјутерот некако не е како порано поради тоа што тие веќе имаат направено измени во системските фајлови на виндоусот.Незнам што др.да ти кажам........

fic123

hello world
7 октомври 2009
63
15
1. Го стартуваш во Safe mode
2. Одиш на Start -> Run
3. Пишуваш services.msc по што ти се отвара конзолата со сервисите.
4. Го наоѓаш сервисот Automatic Updates па десен клик на него и Properties
5. На табот General за опцијата Startup Type одбираш Disabled а потоа под него кликнуваш на Stop.
6. Кликнуваш на Apply па OK.
7. Го рестартираш PC-то.

Со ова го стопираш сервисот за апдејтирање (wuauclt е апдејт агентот). Ова може да се искористи за да не ве замара windows со апдејти (за тие кои не апдејтираат).
Доколку не се снајдеш ќе ти направам упатство со screenshots.

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Најлесно е да кажеш преинсталирај го компјутерот.Инаку до сега имам поминато низ ист ваков проблем,ги наоѓам вирусите ги бришам ама компјутерот некако не е како порано поради тоа што тие веќе имаат направено измени во системските фајлови на виндоусот.Незнам што др.да ти кажам........

Да те прашан нешто. Одкако ќе форматираш хард диск и инсталираш нов Windows старите системски фајлови уште ќе седат ? НЕ! Се заменуваат со нови од ЦДто. :muahaha:

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно