Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Maki_SM

hello world
28 јуни 2012
92
142
Идеата за групна набавка ја прифаќам и доколку дојде до такво нешто сум за , меѓутоа што е и како е , каква база е , потекло , квалитет и итн , сеуште никој ја нема пробано ? Цената кажува и нешто од тоа ама сепак би бил благодарен ако некој што ја пробал веќе напише некој збор :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219
Идеата за групна набавка ја прифаќам и доколку дојде до такво нешто сум за , меѓутоа што е и како е , каква база е , потекло , квалитет и итн , сеуште никој ја нема пробано ? Цената кажува и нешто од тоа ама сепак би бил благодарен ако некој што ја пробал веќе напише некој збор :)

Електронски цигари

Електронски цигари

толку најдов во индекс. Нашиот Чико ја сефтоса.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Добри се и ПГ-то и ВГ-то од Амбрела. Особено обратив внимание на глицеринот, бидејќи ми учествува со најголем процент во течностите (65-80%). После неколку месеци користење уште им немам најдено замерка. Се е тоа убаво, ама ако ги немаат редовно на залиха, тоа е веќе проблем.

Инаку цената не кажува ништо. :)
Глицеринот и гликолот на Molin беа со референтен квалитет, а цените им беа драстично пониски од овие во Амбрела. Но затоа поштарината им беше изгор, па излегуваа поскапо (зборувам за литраши).
Реално овие се евтини производи и не би требало да чинат повеќе од 2 до 3 евра по литар, ама и нашиве и странците си лупаат солидни маржи.

Да се надоврзам на линковите од @gokica, сум пишувал тука и тука за овие бази. Може да се препрочита и целата страна. Има интересна дискусија за базите на Амбрела, ароми од Инавера, а може да се види и ремек делото на @OldSchoolPvP.

Интересно, колегата Шарловски тој ден (07.02) ја направил нарачката од Амбрела, а наредниот ден @gokica сериозно се активира во нашава вејперска дружина. :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219

Maki_SM

hello world
28 јуни 2012
92
142
Фала ти за мислењето и оценката на базата од Умбрела Chicco69 ...
Од досегашното искуство со купување бази од кај нас сум имал само со Хемофарм ( или како се викаа во лептокарија ) , никогаш повеќе од таму , ВГ-то ајде да кажеме културно беше или ок кажано , ама Пг-то :sick:. Споредбата на цената и квалитетот како што некои би го класифицирале сомнително меѓу кои и јас , пошто нели Авориа повеќе од 10 е за литар + транспорт . Пред одприлика 5 месеци од Хрватска добив 3 литра 70/30 база (12е литар ) најдоброто што досега сум го пробал без да рекламирам ( ако му треба на некого името на базата нека пише ) најискрено би сакал за таа цена во Умбрела поштарот да ми зазвони на врата :geek:

Maki_SM

hello world
28 јуни 2012
92
142
Xрватската продавница е МТМ store испораката несватливо за нашиот стандард ;)
Линкот од базата
MTMStore | e-cigarete | Infamous - Premium baza E cigarete | E tekućine
Многу време користам сопствена манѓа ама со оваа база на почетокот мислев дека сум ставил барем 50 посто повеќе арома

VApeVape

read-only
4 април 2018
26
18
Здраво на сите
случајно пребарував кај нас за е-течност и налетав на форумов па решив да се обратам, пред скоро неполн месец нарачав вејпер што мислам дека е ок за стартер кит според ревјуа по нет, китот е Jomotech lite 40w ,решив да пробам да ги баталам цигарињава па да се проба го чекам сетот да стигне па загреан сум сакам да се информирам повеќе околу течностите комбинации сооднос и по некој совет се разбира за стартер (noob)

Фала однапред и поздрав.

28 јануари 2017
2.081
4.787
Ресен
Здраво на сите
случајно пребарував кај нас за е-течност и налетав на форумов па решив да се обратам, пред скоро неполн месец нарачав вејпер што мислам дека е ок за стартер кит според ревјуа по нет, китот е Jomotech lite 40w ,решив да пробам да ги баталам цигарињава па да се проба го чекам сетот да стигне па загреан сум сакам да се информирам повеќе околу течностите комбинации сооднос и по некој совет се разбира за стартер (noob)

Фала однапред и поздрав.

Добре дојде

Се надевам пред да купиш цигара ги разгледа различните начини на користење на истата (ДТЛ и МТЛ), оваа што веќе си ја нарачал е за дирекно.

Во индексот на Метузалем имаш сè и сешто, потроши малку време, разгледај го.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219
Здраво на сите

Фала однапред и поздрав.

Добредојде! Се надеваме ќе успееш во намерата како што повеќето од нас успеавме.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@VApeVape Добре дојде и од мене. Индексот е ова, правен за снаоѓање во темава кога ни беше единствена. Се чита од долу нагоре, односно најновите теми се во последниот пост.

Ова е Џомото (или ова, зависи од капацитетот на батеријата) и како што кажаа е наменет за дробно, можеби ќе ти биде жешко, а и тешко ќе најдеш течност во нашите продавници. Треба да е со висок процент на ВГ (над 50%, најмалку 70%) и низок никотин (околу 3 мг/мл). Можеби да пробаш по огласи.

Инаку Џомото (и моделот и фирмата) спаѓаат во поевтините кинески „брендови“, квалитетот е релативно низок (со сите кинески ствари може да има проблеми, но со овие малку повеќе). Да не кобам, но читам дека често се расипува батеријата по една недела користење. Но често и издржуваат.

Главите за него се овие, можат и да се премотуваат. Но Lite 40W има и со Subtank и со Uwell Crown, ќе треба да се провери кој ќе ти стигне (претпоставувам од Алиекспрес, а таму ништо не е гарантирано). Глава се менува по отприлика месец дена користење секој ден.

Ако ти е намерно земен за дробно, секоја чест, но ако не ти одговара, ова е најдобрата шанса за оставање на цигарите (според мое мислење), а Џомчето да ти биде за резерва или повремено уживање во дробно додека не се навикнеш.

VApeVape

read-only
4 април 2018
26
18
@VApeVape Добре дојде и од мене. Индексот е ова, правен за снаоѓање во темава кога ни беше единствена. Се чита од долу нагоре, односно најновите теми се во последниот пост.

Ова е Џомото (или ова, зависи од капацитетот на батеријата) и како што кажаа е наменет за дробно, можеби ќе ти биде жешко, а и тешко ќе најдеш течност во нашите продавници. Треба да е со висок процент на ВГ (над 50%, најмалку 70%) и низок никотин (околу 3 мг/мл). Можеби да пробаш по огласи.

Инаку Џомото (и моделот и фирмата) спаѓаат во поевтините кинески „брендови“, квалитетот е релативно низок (со сите кинески ствари може да има проблеми, но со овие малку повеќе). Да не кобам, но читам дека често се расипува батеријата по една недела користење. Но често и издржуваат.

Главите за него се овие, можат и да се премотуваат. Но Lite 40W има и со Subtank и со Uwell Crown, ќе треба да се провери кој ќе ти стигне (претпоставувам од Алиекспрес, а таму ништо не е гарантирано). Глава се менува по отприлика месец дена користење секој ден.

Ако ти е намерно земен за дробно, секоја чест, но ако не ти одговара, ова е најдобрата шанса за оставање на цигарите (според мое мислење), а Џомчето да ти биде за резерва или повремено уживање во дробно додека не се навикнеш.

Благодарам на сите за поздравот мило ми е истотака и за подршката од ваша страна.

да точно за дробно или direct inhale како ке му дојде бидејќи имав пробано од umbrella како пенкалца што се течност сооднос незнам каков имаше но искрено не ја ни осетив ко што се вика заушки да фатиш... и случајно на али видов sales и голем број на порачки како high rated 25 usd ме фати па си реков чисто да пробам па макар и заебанција да видам како би идело да влезам во шемата па ке земам нешто посаглам и квалитетно инаку пушам винстон блу прилично јака цигара и навикнат сум сакам да го има тоа жежење со други зборови задоволство барем лично како пушач.Инаку на specs 2200mah е батеријата Screenshot_20180404-185448.png

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.780
6.485
SK
...25 usd ме фати па си реков чисто да пробам па макар и заебанција да видам како би идело да влезам во шемата
Баче, и јас ќе се зезнев да не ме посоветува искусното друштво овде (на чело со ценетиот Професор Метуз). Инаку да, 25 амерички не се големи пари ама па сега за викендов за 28 амерички ја имаше Ендурата од Инокин (исто со 2000mAh ама многу поквалитетна) - која сите ја препорачуваат за почетници. Не дека и редовната цена од 31 долари е премногу.

Она што ми требаше време да го разберам, е дека се што може мене да ми текне, и се што ќе се обидам да го направам различно од советуваното... Скоро се од тоа е веќе пробано и напишано на темава. :D
Не си ни прв ни последен, гледај само да се откачиш од чадовите и катраните, ако нарачаното не го бива - пробај со тоа што се препорачува (така е секогаш најевтино).

28 јануари 2017
2.081
4.787
Ресен
Здраво сакам да купам vape ама не знам какво не пушам цигари и ќе користам безникотинска течност.Најдов едно и очекувам препораки од вас $42.80 (Free Shipping) Authentic Wismec Sinuous SW 3000mAh E-Cigarette Starter Kit (Sinuous SW, 3000mAh, Black) at m.FastTech.com

Ако не пушиш цигари тогаш ти е за “облаци“ така? Во тој случај не ти е лош изборот а можиш да го видиш и ова или ова. Смокот ти е подобра варијанта бидејќи има 5мл танк, истите греачи ги користат.

И добре дојде.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Поздрав, @Nick192 . Немам што да додадам по колегата @Sharlovski, освен дека најважен ќе ти биде изборот на течноста (над 80% ВГ и 0 никотин). И јас да потсетам да не се излажеш да пробаш никотин, затоа што нели, создава зависност.

Овде имаш за читање ако ти се чита. :)

• ми се допаѓа
Реакции: Nik

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Има канго 25мм?(нека штчи)
Ми се чини затнато за дтл. Или има финта? Штимерот што е долу в крај е отворен.

Bla4KRa1n

hello world
15 април 2009
144
147
Скопје
www.igeorgiev.info
Веќе една година го користам Alien 220w Kit со GOVAD RTA од Vandy Vape и незнам зошто имам филинг дека пушам струја. Би сакал некоја препорака за добар мод зошто неможам да се одлучам ги има премногу, сигурно некој ги прати и веќе знае што е најдобро на пазарот, 2-3 модела. :)

28 јануари 2017
2.081
4.787
Ресен
незнам зошто имам филинг дека пушам струја. :)

084.png

Прв пат слушам/читам за пушење струја, молимте образложи :) после ќе се нафатиме за модојте.

Тогаш тебе ти треба дрипер (RDA), се` друго ќе биде слабо за правење “облаци“.

Сите пенкала што ги спомнавме се доволни за стартер облаци и повеќе од то, не му треба РДА, барем не засега.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@krema Не сме веќе 2014, професоре. :hay:

@Bla4KRa1n И мене не ми е јасно, те дрма струја или што?

Nik

hello world
4 април 2018
86
65
Погледнете го атачментот 63480

Прв пат слушам/читам за пушење струја, молимте образложи :) после ќе се нафатиме за модојте.

Сите пенкала што ги спомнавме се доволни за стартер облаци и повеќе од то, не му треба РДА, барем не засега.

Фала ти многу.. или ќе го порачам оној што го пратив или пак smok.. но гледам дека нема течност со нив ќе може ли да ми помогнеш со течност и по можност да е од сајтот за да ги порачам заедно

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно