Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
28 јануари 2017
2.066
4.728
Ресен
Него има ли некој искуство со Eleaf iStick Power 2 80W 5000mAh?
Кецот уште го возам, но во недостаток на батерии може овој да улета како џокер.
Чинам дека за овој модел нема лисица.
Или има подобра алтернатива од овој мод?
tnx
По фенси, УСБ Ц, на два нарачани копчето подзаглавува на секое 10-20 влечење што знае страшно да нервира и да гори греачи ако не го имаш на мукает.

@filipkir ако не ти се чека јас би го зел Крома З по предлогот на @xhktw, по солен али Инокин е една од по стабилните фирми на пазаров, греачите им се супер (0.8 и 1.6 оми)

Ако не ти се даваат толку пари за проба, имам моментално Go Z како поевтина варијанта, немаш никакво подесување (освен отвор за воздух), пали вози, батеријата трае цел ден комотно.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.191
1.907
Скопје
По фенси, УСБ Ц, на два нарачани копчето подзаглавува на секое 10-20 влечење што знае страшно да нервира и да гори греачи ако не го имаш на мукает.

@filipkir ако не ти се чека јас би го зел Крома З по предлогот на @xhktw, по солен али Инокин е една од по стабилните фирми на пазаров, греачите им се супер (0.8 и 1.6 оми)

Ако не ти се даваат толку пари за проба, имам моментално Go Z како поевтина варијанта, немаш никакво подесување (освен отвор за воздух), пали вози, батеријата трае цел ден комотно.
Откако ги прочитав сите ваши мислења се одлучив за Инокин Крома 3. Гледам и во umbrella имаат Z coil греачи на лагер што за мене е доста важно.

Уште нешто што заборавив да спомнам е, ако во иднина престанат да се продаваат овие греачи во МК, ќе може да купам од некој од членовите на овој форум (ако имаат некоја резервичка на греачи) или да нарачаме заедно? Ќе ви бидам многу благодарен ако се нафатите да ми помогнете.

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Откако ги прочитав сите ваши мислења се одлучив за Инокин Крома 3. Гледам и во umbrella имаат Z coil греачи на лагер што за мене е доста важно.

Уште нешто што заборавив да спомнам е, ако во иднина престанат да се продаваат овие греачи во МК, ќе може да купам од некој од членовите на овој форум (ако имаат некоја резервичка на греачи) или да нарачаме заедно? Ќе ви бидам многу благодарен ако се нафатите да ми помогнете.
Тешко дека некад би ги снемало овие греачи кај нас, а и да се деси тоа сигурно ќе помогне некој од нас :)

Барај го сега @Sharlovski да ти понуди асортиманот од течности и среќно вејпање!

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.276
Скопје
hackitfree.github.io

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@filipkir Истите глави (грејачи) се како за Адептот, наведени во овој пост. Бидејќи неколку (многу?) луѓе кај нас користат Адепт, може ќе се најде некој.

Но не знам зошто не можеш да нарачуваш од странство, ем е мнооогу поевтино, најчесто дупло, ем не зависиш од хировите/политиката на Умрела (носат роба од Србија на неколку месеци и секогаш има чекања, застои...).

Со комллетот добиваш два грејачи што ти се доволни за месец-два. За сигурност ќе си купиш уште еден-два грејачи од Умрела и ќе удриш на вејпање, ќе ги пробуваш различните грејачи и течности. По неколку дена/недели ќе утврдиш што ти одговара и ќе ги нарачаш тие од Али. Истите се, Инокин е кинеска фирма (како и повеќето производители на модови/подови од оваа категорија, да не речам сите). Во цел свет истите ќе ги најдеш. Умрела едно време ги криеше оригиналните имиња на производите и им даваше свои имиња, веќе не толку. Им прави нарачка на Кинезите да речеме 3000 парчиња и Кинезите ги брендираат со што сакаш, како Кварт што беше на АМЦ или оние на Сетек, заборавив како се викаа (СТ?).

Треба само малку планирање, а ако подлабоко навлезеш во овој „спорт“ секогаш ќе ти треба резерва на резервата. Паднало, се скршило, се изгубило, се испразнило, се расипало.. Ќе видиш дека цената на „хардверот“ е занемарувачки мала во однос на „горивото“ (течноста), како и во однос на тоа што би го дал за аналогни, по кои нема да ти остане ништо (стално го викам ова).

filipkir

user
17 јуни 2009
1.191
1.907
Скопје
@filipkir Истите глави (грејачи) се како за Адептот, наведени во овој пост. Бидејќи неколку (многу?) луѓе кај нас користат Адепт, може ќе се најде некој.

Но не знам зошто не можеш да нарачуваш од странство, ем е мнооогу поевтино, најчесто дупло, ем не зависиш од хировите/политиката на Умрела (носат роба од Србија на неколку месеци и секогаш има чекања, застои...).

Со комллетот добиваш два грејачи што ти се доволни за месец-два. За сигурност ќе си купиш уште еден-два грејачи од Умрела и ќе удриш на вејпање, ќе ги пробуваш различните грејачи и течности. По неколку дена/недели ќе утврдиш што ти одговара и ќе ги нарачаш тие од Али. Истите се, Инокин е кинеска фирма (како и повеќето производители на модови/подови од оваа категорија, да не речам сите). Во цел свет истите ќе ги најдеш. Умрела едно време ги криеше оригиналните имиња на производите и им даваше свои имиња, веќе не толку. Им прави нарачка на Кинезите да речеме 3000 парчиња и Кинезите ги брендираат со што сакаш, како Кварт што беше на АМЦ или оние на Сетек, заборавив како се викаа (СТ?).

Треба само малку планирање, а ако подлабоко навлезеш во овој „спорт“ секогаш ќе ти треба резерва на резервата. Паднало, се скршило, се изгубило, се испразнило, се расипало.. Ќе видиш дека цената на „хардверот“ е занемарувачки мала во однос на „горивото“ (течноста), како и во однос на тоа што би го дал за аналогни, по кои нема да ти остане ништо (стално го викам ова).
Немам скоро никакво искуство со нарачување од странство па затоа барам некој човек што ќе ми помогне во тоа.
Јас на времето кога колекционирав стари мобилни телефони и кога требаше да се порачаат од ebay, стално замолував некој друг да ми ги нарача.
Иначе, јас сум лајт смокер/вејпер па греачиве би требало да ми траат подолго, па затоа ако заглавам со нив (ги снема во МК) се надевам дека нема да му биде на некој проблем ако ми продаде 1-2 од неговата резервичка :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не би требало да ги снема уште долго време, прогнозирам дека пред тоа или ќе се откажеш или ќе преминеш на нешто подобро. :)

До тебе и до сите почетници: сметајте ги овие уреди за лулиња, не за цигари или пури. Треба малку одржување, чистење, како и полнење со гориво, но кој сериозно ќе се зафати со таа уживанција, ретко завршува само на едно. :cool:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.276
Скопје
hackitfree.github.io
Ај веќе кога сум овде - мал апдејт - По неуспешниот обид да ги оставам цигарите и да заменам со вејп - се обидев повторно минатата недела. Два дена (умерено вејпање - Се правилно - не влечев силно па да се изгорам или нешто) - и пак ми излезе нешто на устата како херпес како афта - раничка ... Најверојатно нешто сум алергичен на ПГ или ВГ масло :( (да нагласам дека без разлика која течност ја користам дали од @Sharlovski или купена од Амбрела)
Штета затоа што навистина шемата фунционира ( три недели оставив цигари без проблем) и го засакав вкусот и можноста да „вејпнеш„ буквално кога сакаш и каде сакаш .
Зимово трет обид ќе направам па ќе видиме.

Поздрав до лепо друштво вејпери !

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Nikola100 Пак со тоа дробното? Џабе е да влечеш полека низ него. ;) Додека не земеш прописен МТЛ уред, џабе пробуваш. Плус, дали го чистиш дрип-типот (усникот)? Бутни го у судопер.

И нема никакво масло во течностите. ;)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Ај веќе кога сум овде - мал апдејт - По неуспешниот обид да ги оставам цигарите и да заменам со вејп - се обидев повторно минатата недела. Два дена (умерено вејпање - Се правилно - не влечев силно па да се изгорам или нешто) - и пак ми излезе нешто на устата како херпес како афта - раничка ... Најверојатно нешто сум алергичен на ПГ или ВГ масло :( (да нагласам дека без разлика која течност ја користам дали од @Sharlovski или купена од Амбрела)
Штета затоа што навистина шемата фунционира ( три недели оставив цигари без проблем) и го засакав вкусот и можноста да „вејпнеш„ буквално кога сакаш и каде сакаш .
Зимово трет обид ќе направам па ќе видиме.

Поздрав до лепо друштво вејпери !

Каков дрип тип имаш? Да не е некоја кинеска легура па од нејзе афти да ти се појавуваат? Јас користам стриктно пластични. Мене тие највеќе ми одговараат.

Секој ден сабајле додека мијам заби го вадам и дрипот и со сапун го мијам. А внатре со стапче за уши, се што е собира.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.276
Скопје
hackitfree.github.io

Не знаев дека треба да се мие. Од минатата година како беше - така го залапав...:oops:
Имате право - значи да внимавам на тоа (y)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
@filipkir ќе научиш до тогаш сам да моташ греачи. А и греачот после некое време навоите ќе се разлабават, па ќе го фрлиш, ништо не е вечно. Али тоа ќе дадеш ~1000че на неколку години. Така да не му ја мисли многу.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.191
1.907
Скопје
@filipkir ќе научиш до тогаш сам да моташ греачи. А и греачот после некое време навоите ќе се разлабават, па ќе го фрлиш, ништо не е вечно. Али тоа ќе дадеш ~1000че на неколку години. Така да не му ја мисли многу.
Можно е на z coil греачите да се замени памукот? Ми изгледаат по прилично комплицирани за да може лесно да се замени памукот во нив, ама ако е возможно убаво ќе е да научам како се прави тоа. Како што сега све поскапе треба да се внимава за секој денар како и каде се троши.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ништо не е невозможно, но толку е пипаво што најчесто не се исплати за времето и нервите.

Полека, прво научи да одиш, подоцна ќе трчаш. :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Можно е на z coil греачите да се замени памукот? Ми изгледаат по прилично комплицирани за да може лесно да се замени памукот во нив, ама ако е возможно убаво ќе е да научам како се прави тоа. Како што сега све поскапе треба да се внимава за секој денар како и каде се троши.
ќе земиш греач што е наменет да се премотува и да се мења памук, памук и жица, тоа оди лесно брзо и е исплатливо. За било кој атомизер да се одлучиш има еден куп видеа како се премотува и како се менува памук, првите 2-3 пати ќе ти одземе време и нерви, псоле ќе ти одзема 15 минути, а техниката е иста за 90% од атомизерите, така да кога ќе научиш за 1, ќе знаеш скоро за сите. кајфунот порано беше препорака за усно (mtl), мене и сирената ми беше доста добра. Чисто да имаш ориентација еве едно видео, на темава има многу многу пишувано за викување ( фитилување, менување на памук ).

crazzyy84

hello world
26 април 2017
291
195
Голем поздрав до групава и благодарам за сите совети досега,18 год активен пушач последно пред 5 месеци 2кутии цигарчиња малку ми беа а моментално благодарејќи на сите вас уживам со Ендурава и скроз ги баталив цигарите за некој ден 6 месеци без запалена цигара пс: до новите не откажувајтесе

Атачменти

• IMG_20221012_130652.jpg
    IMG_20221012_130652.jpg
    1,6 MB · Прегледи: 35

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
За колку време стигнуваат нарачките од Инавера отприлика ? Или од кај од друго место, има најефтин шипинг за ароми до кај нас ?

filipkir

user
17 јуни 2009
1.191
1.907
Скопје
После долго време пушење електронски цигари за една употреба конечно се подновив со Innokin Kroma Z. Задоволен сум од уредов бидејки е едноставен за употреба и менито е преедноставно. Едино од кое што не сум задоволен се течностиве што ги земав. Некако слаба ми се на вкус. Дали јас нешто грешам или едноставно такви се течностиве?
IMG_0026.JPG

filipkir

user
17 јуни 2009
1.191
1.907
Скопје
Оле се ниска класа, да земеше Flavour Art подруг муабет. Него гледам 0 ник се овие, така ти сакаш или?
Да, јас сакав без никотин. За да почнам со нешто полесно, па после планирам да купам со 4-6 mg никотин.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.276
Скопје
hackitfree.github.io
После долго време пушење електронски цигари за една употреба конечно се подновив со Innokin Kroma Z. Задоволен сум од уредов бидејки е едноставен за употреба и менито е преедноставно. Едино од кое што не сум задоволен се течностиве што ги земав. Некако слаба ми се на вкус. Дали јас нешто грешам или едноставно такви се течностиве?
Погледнете го атачментот 117944
Па ѓубре се ОЛЕ течности. Пробај порачај од шефот @Sharlovski - можда и семпл бесплатен да добиеш. Далеку подобри од било кои од Амбрела - или дојди у центар кај мене - јас семпл од негова течност ќе ти дадам(y)
(едит - само со 5% никотин се)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
(едит - само со 5% никотин се)

Процедурално, 5% никотин е отприлика најјако нешто што човек може да издржи, тоа е 50 мг/мл.

Твоите веројатно се 0,5% никотин.

Милиграми и милилитри се илјадити делови, процент е стоти дел. Оттаму е разликата во децималата.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно