Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Ke si raboti za site dali vibe on ili ne, bankata aktivira apple/google pay i si gi vnesuvas kartickite vo telefon, dali e studentska ili ne nema vrska i studentskata e Visa Student karticka ne e nisto posebna so poseben platen sistem samo ima ogranicuvanja na platezni mesta. Toa e toa.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Треба да им се пише директно и да им се каже за Apple, Google Pay, SEPA…
Ја ги спамам барем еднаш месечно и Пејпел и Револут, и исти одговор добивам дека сеуште немаат информација за нашата држава ама поради зголемен интерес разгледувале опции. Ова е вака не знам, 2 години, 3.

Револут едно време имав она Бета или како и да се викаше, ма имаше мал баг, работеше неколку дена, врзав и картички и сметки ама после отиде све у к... и ми блокираа акаунт. Сеа ми вика на waiting листа сум бил.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.718
12.634
Skopje
www.wemaxa.com
Орвел сега е претворен во динамо, какво следење каков голем брат, ова е натпревар денешно време кој повеќе лични информации ќе волонтира или кој од колку повеќе слободи ќе се одрече.

:)

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Штотуку ја дознав оваа глупост од КБ - не може да се уплаќа готовина на банкомат со Apple Pay!

:oops:

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
Штотуку ја дознав оваа глупост од КБ - не може да се уплаќа готовина на банкомат со Apple Pay!

:oops:
На ниту една банка (банкомат) не може да се уплаќа преку Google/Apple pay.

peero

read-only
3 април 2016
39
83
Не е ни до КБ ни до НЛБ. Во моментов не можеш да уплатиш готовина на банкомат ниту со Apple Pay, ниту со бесконтактна картичка затоа што мора чипот физички да се прочита. Ни ApplePay ни бесконтактен допир на картичка не ги праќа податоците од картичката или корисникот туку само токен за една трансакција. Ниту еден банкомат во светот не поддржува депозити преку contactless во моментов.Така се поставени EMV стандардите сега за сега.

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
Не е ни до КБ ни до НЛБ. Во моментов не можеш да уплатиш готовина на банкомат ниту со Apple Pay, ниту со бесконтактна картичка затоа што мора чипот физички да се прочита. Ни ApplePay ни бесконтактен допир на картичка не ги праќа податоците од картичката или корисникот туку само токен за една трансакција. Ниту еден банкомат во светот не поддржува депозити преку contactless во моментов.Така се поставени EMV стандардите сега за сега.
СТБ може да се уплаќа готовина бесконтактно со картичка

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно