Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

dietpanda03

read-only
31 јули 2025
39
42

Martinovski

lurker
4 октомври 2011
684
273
Martinovski's setup  
Processor & Cooler
i7 7700K @ 5.0GHz // NZXT Kraken X62
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E Gaming
Storage
2x Samsung SM960 EVO 250GB RAID 0 // SSD 850 PRO 256GB // WD Black 2TB
PSU
EVGA SuperNOVA 750 G3
RAM
G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3867MHz
Video card
Asus ROG Strix 1070 8GB OC Edition
Case
NZXT S340 Elite Matte Black
Mouse
Razer Lancehead TE // Steelseries Qck XXL
Keyboard
Razer BlackWidow Chroma v2 TE
Audio
Asus ROG Strix Fusion 300 // Asus Xonar U5
Monitor
Dell S2417DG w/ 165Hz, 1ms & G-Sync
OS
Windows 10 Pro 64-Bit

Majgadi

read-only
1 март 2023
22
25
Ме контактираа по телефон, направија верификација и ми активирааа Apple Pay на Mac-от, за ова со трансакциите не добив одговор, најверојатно и тие не знаат..
И јас им се јавив денес сабајле, само не стигнав да пишам тука. Накратко, девојката од контакт центар ми рече во Wallet App би требало да се гледаат трансакциите и нотификациите да работат - без разлика дали е MC или Visa. Рече дека ќе пријави во “позадинска служба” и дека ќе ми се јават назад.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
И јас им се јавив денес сабајле, само не стигнав да пишам тука. Накратко, девојката од контакт центар ми рече во Wallet App би требало да се гледаат трансакциите и нотификациите да работат - без разлика дали е MC или Visa. Рече дека ќе пријави во “позадинска служба” и дека ќе ми се јават назад.
Во Wallet стои:
Transactions from this issuer are not available in Wallet. For a full account history, check your NLB Banka statement.

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
И мене ми рекоја ќе ми се јават назад. Во вторникот.. spoiler alert: they did not. Ова откако апликацијата ми ја блокира картицата пробувајќи да ја додадам во Apple Watch

Majgadi

read-only
1 март 2023
22
25
Во Wallet стои:
Transactions from this issuer are not available in Wallet. For a full account history, check your NLB Banka statement.
Да да, баш ова и го кажав на девојката, потенцирајќи дека ова е случај само со Visa картиците (за MC, тука на форумов видов дека си ги прикажува регуларно и дека работат и нотификациите).

igorstaro

read-only
27 декември 2009
14
7
Да да, баш ова и го кажав на девојката, потенцирајќи дека ова е случај само со Visa картиците (за MC, тука на форумов видов дека си ги прикажува регуларно и дека работат и нотификациите).
1754067782334.png
Кај мене е Мастер Кард и не покажува, така да, не е со Виза

Majgadi

read-only
1 март 2023
22
25
Погледнете го атачментот 152596
Кај мене е Мастер Кард и не покажува, така да, не е со Виза
Имаше предходни постови со скриншоти од други членови кои имаат Master Card, кај што во Wallet ги прикажуваше трансакциите направни со Apple Pay.

Еве, кај тебе според скриншотов се глеа дека имааш опции “Show history”, “Allow notification” - што воопшто ги нема на VISA

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Како каде!? Па, во App Store, не ни може на друго место.

Имаше ли апдејт вчера?

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Ама, ова не значи дека веќе можеш картичката да ја додаваш, туку дека апликацијата е подготвена да го овозможи тоа штом со сè друго банката е подготвена. Значи еден чекор сме поблизу.
Мислењето е автоматски споено:

Еве и од Ervo поинаку срочено:

Еден од побитните requirements за Apple Pay да добие која било банка е да понуди in-app provisioning, во превод Add to Apple Wallet feature, што значи штом останатите банки ова го имплементираат во нивната апликација значи се наближуваат при крај со имплементација. Ова е некој индикатор до кај се со имплементација.

На пример од Халкбанк:

Погледнете го атачментот 152506

dietpanda03

read-only
31 јули 2025
39
42
Decki ne razbrav dali SEPA ima nekakva vrska so apple pay ili ne? Ova e novost od denes od Halk i nz dali menjava nesto

Атачменти

• 1754408407823.png
    1754408407823.png
    29 KB · Прегледи: 78

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Веќе е елаборирано и заклучено пред месеци, но очигледно мора повторно, а се надевам последен пат - единствената врска помеѓу СЕПА и Apple Pay е во тоа што заради нашето влегување во СЕПА во февруари конечно и целосно се усогласи нашето законодавство во областа со тоа на ЕУ и тоа му даде конечно основа на Apple за старт на услугата. Меѓу другото и на останати финтек компании и услуги.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно