TouchIT
lurker
- 9 јули 2018
- 901
- 643
Му пратив мејл, штом вратат ќе споделам тукаДечки, дали некој доби информација зошто нема можност да се овозможат нотификации и прикажување трансакции на VISA, а истото работи на Master Card?
Му пратив мејл, штом вратат ќе споделам тукаДечки, дали некој доби информација зошто нема можност да се овозможат нотификации и прикажување трансакции на VISA, а истото работи на Master Card?
Можно да е, во https://www.stb.com.mk/media/4561/рамковен-договор-за-платеzни-услуги-правни-лиcа.pdf се спомнуваат баш таквите услуги.Погледнете го атачментот 152558
Дали е ова поврзано со Apple Pay
ich ne se razbiram so banki ama dali ima nekakva vrska so halkbank vo srbija? zosto taa halk vekje ima apple pay pa ne bi trebalo da bide prilicno brz procesot na aktivacija na apple pay vo mk?![]()
Македонски - Платежна сметка и тарифа
halkbank.mk
Meanwhile Halkbank со недостапни рамковни договори веќе неколку месеци![]()
Рамковниот договор? wutПогледнете го атачментот 152558
Не, не е поврзано со Apple Pay, туку генерално со тарифите на неколку банки, по промените од Народна банка.Погледнете го атачментот 152558
Ме контактираа по телефон, направија верификација и ми активирааа Apple Pay на Mac-от, за ова со трансакциите не добив одговор, најверојатно и тие не знаат..Му пратив мејл, штом вратат ќе споделам тука
И јас им се јавив денес сабајле, само не стигнав да пишам тука. Накратко, девојката од контакт центар ми рече во Wallet App би требало да се гледаат трансакциите и нотификациите да работат - без разлика дали е MC или Visa. Рече дека ќе пријави во “позадинска служба” и дека ќе ми се јават назад.Ме контактираа по телефон, направија верификација и ми активирааа Apple Pay на Mac-от, за ова со трансакциите не добив одговор, најверојатно и тие не знаат..
Во Wallet стои:И јас им се јавив денес сабајле, само не стигнав да пишам тука. Накратко, девојката од контакт центар ми рече во Wallet App би требало да се гледаат трансакциите и нотификациите да работат - без разлика дали е MC или Visa. Рече дека ќе пријави во “позадинска служба” и дека ќе ми се јават назад.
И мене ми рекоја ќе ми се јават назад. Во вторникот.. spoiler alert: they did not. Ова откако апликацијата ми ја блокира картицата пробувајќи да ја додадам во Apple WatchИ јас им се јавив денес сабајле, само не стигнав да пишам тука. Накратко, девојката од контакт центар ми рече во Wallet App би требало да се гледаат трансакциите и нотификациите да работат - без разлика дали е MC или Visa. Рече дека ќе пријави во “позадинска служба” и дека ќе ми се јават назад.
Да да, баш ова и го кажав на девојката, потенцирајќи дека ова е случај само со Visa картиците (за MC, тука на форумов видов дека си ги прикажува регуларно и дека работат и нотификациите).Во Wallet стои:
Transactions from this issuer are not available in Wallet. For a full account history, check your NLB Banka statement.
Имаше предходни постови со скриншоти од други членови кои имаат Master Card, кај што во Wallet ги прикажуваше трансакциите направни со Apple Pay.Погледнете го атачментот 152596
Кај мене е Мастер Кард и не покажува, така да, не е со Виза
Кај го најде ова, кај мене ништо нема
Најдов, подоле било, ама кога одам кај картички нема add to walletКако каде!? Па, во App Store, не ни може на друго место.
Имаше ли апдејт вчера?
Еден од побитните requirements за Apple Pay да добие која било банка е да понуди in-app provisioning, во превод Add to Apple Wallet feature, што значи штом останатите банки ова го имплементираат во нивната апликација значи се наближуваат при крај со имплементација. Ова е некој индикатор до кај се со имплементација.
На пример од Халкбанк:
Погледнете го атачментот 152506
![]()
Halkbank Skopje Mobile App App - App Store
Download Halkbank Skopje Mobile App by Halkbank AD, Skopje on the App Store. See screenshots, ratings and reviews, user tips and more games like Halkbank Skopje…apps.apple.com
Ne, SEPA e za brzi transferi na Eurozona prosto kazano, so mnogu niski/bez provizii. Dobar sistem e, no sepak nema nikakva vrska so Apple Pay.Decki ne razbrav dali SEPA ima nekakva vrska so apple pay ili ne? Ova e novost od denes od Halk i nz dali menjava nesto
Бесплатна достава
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден