Кај мене на Visa ама странска картичка прикажува се. Доколку мислиш на изминати трансакции.Имам повеќе VISA картички од различни банки и на ниту една нема опција “Show Updates”, скоро сум сигурен таква е имплементацијата меѓу VISA & Apple Wallet APIs.
Кај мене само на NLB VISA не покажува изминати трансакции (нормално, направени со apple pay на истиот уред). Патем, VISA картичките кои ги имам во Wallet се Wise, Cypher Wallet и уште една картичка од странска банка.Имам повеќе VISA картички од различни банки и на ниту една нема опција “Show Updates”, скоро сум сигурен таква е имплементацијата меѓу VISA & Apple Wallet APIs.
Halk? Anyone?Јас имам во Wallet Visa од WISE и си покажува минати трансакции.
На темава...другиве банки некако се надевав до сега ќе пуштат супорт ама ги нема![]()
Nema seuste samo sto probav so doblizuvanje na kartickata preku walletHalk? Anyone?
Халк има Google Pay од неодамна (мислам пред 1-2 месеци ја пуштија)Халк е во длабок сон.. кај и да е ќе пуштат и Google Pay и Apple Pay, за година, две, три
битно според мејловите се спремни уште од пред една година "штом Apple го одобри сервисот во Македонија"
thanks for the info. чудно шо нема никаков пејџ/промо, ама можеби им е срам со оглед на то шо е 2025Халк има Google Pay од неодамна (мислам пред 1-2 месеци ја пуштија)
mi stigna na app vo novosti i na viber vo toa business page za google pay. Ajde halk cekame za apple pay vekjethanks for the info. чудно шо нема никаков пејџ/промо, ама можеби им е срам со оглед на то шо е 2025
Не бара. Те автентицира со face id или touch idКога се плаќа со Apple Pay не бара пин? Вчера направив 2 трансакции (со кредитна), со саатот, по околу 4.000 денари, двете поминаа без пин.
не бара пин ни на поголеми, пробано е многу пати, FaceID-то го смета како потврдаКога се плаќа со Apple Pay не бара пин? Вчера направив 2 трансакции (со кредитна), со саатот, по околу 4.000 денари, двете поминаа без пин.
Точно. Не бара пин. Но на два пати ми се случи да побара да вметнам или повлечам картичка. Веројатно терминалите не им се апдејтирани.Не бара. Те автентицира со face id или touch id
Мене Apple Pay ме има 3-4 пати спасено од брукаТочно. Не бара пин. Но на два пати ми се случи да побара да вметнам или повлечам картичка. Веројатно терминалите не им се апдејтирани.
Нормално е, сатот е со друг број на картичка.Погледнете го атачментот 152730
Мислењето е автоматски споено:
Инаку покажува со Мастер Кард трансакции но само со телефонот ако се направени. Со саатот не ги покажува
создавањето на космосот е поврзан со епл пеј, сѐ е поврзано…Извинете шо е малце оф топик ама што се дешава прочитав нешто за комерцијална и oracle и дали има некаква поврзаност со епл пеј
Тоа е за платежните системи, усогласување со исо стандарди и стандарди за сепаИзвинете шо е малце оф топик ама што се дешава прочитав нешто за комерцијална и oracle и дали има некаква поврзаност со епл пеј
Мислам дека и при самото додавање на VISA картичката во Apple Wallet, беше споменато дека трансакциите ќе бидат видливи само во NLB Pay засебната апликација, која се користеше за активација на дигитализираната верзија на картичката, или во извод. Мое разбирање е дека без NLB Pay картичката воопшто не можеше да биде активирана за Apple Pay, иако ја додадов преку „+“ на Apple Wallet (претпоставувам поради зголемена безбедност).Да не доби некој инфо од Нлб зошто трансакциите со Виса картичките не ги прикажува во Wallet?