Како што ти кажа членот @Томи. Не се секирај за замена - оди во рокот на гаранција и Анхочјаните ќе се погрижат за тоа (тоа е нивна работа и за гаранција - замена со доплата или било што - ќе си дознаеш и договориш со нив)Site gi pominav, i vikaat deka VRAMot e ok, pa ne znam....
edno prasanje za garancii samo, sto ako visem nemaat graficki od ist tip na zaliha? Dali pravat zamena so novi graficki so doplata ili bez ili kako raboti toa? Ili obezbeduvaat da imaat na zaliha u tekot na ova 2 godini garancija?
Znam ama mislam deka e dzabe ako ne mozam da go repliciram problemot ili barem da go pokazam, zatoa se nadevam (ili ne se nadevam?) deka ako se vlosi poveke da zemam dokaz I togas, da ne mislat deka si igram majtap I sakam nova graficka ili nestoДо сега требаше да си ојден анхоч да знаеш на што си, на форумов може да си тераме муабети и теории до недоглед))))
Znam ama mislam deka e dzabe ako ne mozam da go repliciram problemot ili barem da go pokazam, zatoa se nadevam (ili ne se nadevam?) deka ako se vlosi poveke da zemam dokaz I togas, da ne mislat deka si igram majtap I sakam nova graficka ili nesto
kako I da e imam uste god na garancija, pa se nadevam deka do togas sum osiguran
Znam ama mislam deka e dzabe ako ne mozam da go repliciram problemot ili barem da go pokazam, zatoa se nadevam (ili ne se nadevam?) deka ako se vlosi poveke da zemam dokaz I togas, da ne mislat deka si igram majtap I sakam nova graficka ili nesto
kako I da e imam uste god na garancija, pa se nadevam deka do togas sum osiguran
Koga ke ima artifakting epizoda kako so Genshin sto postirav preeska, ne se gubi do restart, se kaam sto ne snimav togas, ama od togas pa nemalo takva epizoda pak, obicno samo na nekolku saati ili pak 1-2 dena ke trepne nekoj random del od ektanot so nekoj artifakt za sekunda I se gubi I raboti ok posle toa, ako pak ima nesto takvo so podolgo vreme def ke snimamПретпоставувам кога ќе се случи проблемот, не се губи се додека не рестарираш, барем од тоа што прочитав до сега?
Не прочитав никаде, како се движат температурите на графичката?
Проба реинсталирање на драјвер со DDU во safe-mode, па ставање на најновиот?
Ако се случи пак, најдобро е да си направиш видео доказ, ма да знаат дури и тогаш да не го признавет, се додека не го репродуцираат проблемот во сервис, ама добра почетна точка би било тоа.
Пробај да инсталираш и кирилична поддршка.Koga ke ima artifakting epizoda kako so Genshin sto postirav preeska, ne se gubi do restart, se kaam sto ne snimav togas, ama od togas pa nemalo takva epizoda pak, obicno samo na nekolku saati ili pak 1-2 dena ke trepne nekoj random del od ektanot so nekoj artifakt za sekunda I se gubi I raboti ok posle toa, ako pak ima nesto takvo so podolgo vreme def ke snimam
Имам, ме мрзи, особено ако сум на телефон и МК тастатура ми ги прави копчињата многу помали на SwiftKeyПробај да инсталираш и кирилична поддршка.
Не тврдам од прва рака дека сигурно ќе ти помогни, ама па...никогаш не се знае![]()
Не е до тоа, и кога ја затворив играта цел десктоп беше со артифакти, и на CoD некад има... Само многу мали чудни проблеми што до сега сум немал на мн поевтини PC од оваможе ти е до играта ако у таа Џеншин само ти го јавува, некаков баг.
Имам, ме мрзи, особено ако сум на телефон и МК тастатура ми ги прави копчињата многу помали на SwiftKey
Не е до тоа, и кога ја затворив играта цел десктоп беше со артифакти, и на CoD некад има... Само многу мали чудни проблеми што до сега сум немал на мн поевтини PC од ова
Тоа, фала за одговорите, заборавив да спомнам дека има и друг чуден проблем, некад знае скрос рандом да се исклучи одеднаш екранот да отиде црн (но не 100% мртов, сеуште е активен мониторот), и да титнува неколку пати ама преку слушалки, не преку матична, и така е се дур не го рестартирам PC-то, и тоа е проблем уште од пред година откако го составив, самошто многу ретко се случува па не се замараз за тоа, не знам дали е релевантно со артифактирањето и тоа...носи ја на сервис тогаш што се мислиш, направи фотки што ти јавува и покажи им таму.
Како што опишуваш - ништо чудно да има некоја мала нестабилност во твојот систем (дали драјвер(остатоци од драјвер нешто глича) , дали меморија нестабилни тајминзи нешто не се подесиле како треба или XMP ако имаш вклучено не функционира како што треба (некои нови стикови меморија ставаат па не им работи под XMP - па мора напон да дигаат - да разлабавуваат тајминзи итн) .Тоа, фала за одговорите, заборавив да спомнам дека има и друг чуден проблем, некад знае скрос рандом да се исклучи одеднаш екранот да отиде црн (но не 100% мртов, сеуште е активен мониторот), и да титнува неколку пати ама преку слушалки, не преку матична, и така е се дур не го рестартирам PC-то, и тоа е проблем уште од пред година откако го составив, самошто многу ретко се случува па не се замараз за тоа, не знам дали е релевантно со артифактирањето и тоа...
Причината зошто мислам дека е 3070ката е дека во игри тие артифакти неам слушнато да прави нешто освен графичка, ама како што имам спомнато пред да, малку е притиснат процесорот со овој RAM, баш сега ќе пробам ај да заменам десен и лев стик, и да, 2 и 4 се се разбираКако што опишуваш - ништо чудно да има некоја мала нестабилност во твојот систем (дали драјвер(остатоци од драјвер нешто глича) , дали меморија нестабилни тајминзи нешто не се подесиле како треба или XMP ако имаш вклучено не функционира како што треба (некои нови стикови меморија ставаат па не им работи под XMP - па мора напон да дигаат - да разлабавуваат тајминзи итн) .
Пробај прештекај ги мемориите (левиот стик десно десниот лево) - се надевам во правите слотови ти се вклучени - (од процесорот кога броиш 2 и 4 слот) - можеби тоа ќе среди нешто.
Важно од Се што наведе - не може да се заклучи дека БАШ 3070ката ти е фалична.
Eeerrrrm...искрено, очекував нешто поќе попуст.![]()
Ајде од утре да ги видиме тие реални цени, се надевам дека нема исто како Сетек да е.
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден