Не знам, најверојатно се. Прашањето беше што ако (кога) ќе стигне? Тоа значи не е изгубена.мислиш дека пратките не им се осигурани од губење?
Освен ако не ја украдат, нема шанси да остане некаде изгубена.Не знам, најверојатно се. Прашањето беше што ако (кога) ќе стигне? Тоа значи не е изгубена.
Уште малце побрзо ќе биде да одиме до чајна и лично да си ги земеме работите..побрзо ќе биде ахахахДенес бев до пошта. си зедов три пратки, вчера поштарот ми оставил картонче.
Просек на чекање нешто над 75 дена, накај 80![]()
Грото пратки ми дремат во унгарија од ноември... автоматска потврда од алиекспрес за повеќето... 15 дена минаа (од потврда) за едната. Абер нема од стигање.Имам пратка која е на 28-ми ноември стигната во Унгарија (нарачана 11-ти ноември).. Ќе стигне ли што мислите?
Кога е се така како што велиш, а ете работиш во Пошта.Луѓе не ставајте Refund на пратки. Гарантирам дека ќе ви стигнат, само тоа ќе биде малку поспоро. Оставете тоа што имате уште 3 дена до Рефундација.
Проблем има со Унгарија, каде еден дел воопшто не им работи и затоа оди поспоро од вообичаено.
Незнам што раса на луѓе ќе бевме. Постојатно едно исто се збори, дека е успорено, и пак луѓе ни доаѓаат на шалтер и не обвинуваат дека им ги криеме пратките.
Да фатиш со еден стап и сите по ред.
Денес еден го отерав у 300 лепе материне, откако претходно sвонеше 10 пати на телефон, па на крај дојде и да се расправа во пошта.
Он: Ме прашува дрско и со повишен тон, како можела пратка да патува 70 дена? Порано пристигале за 20 дена. Не сме работеле во пошта и сме ги криеле пратките.
Јас: Да викам, можно е да доцни и што сега. Дали треба по 10 пати на телефон да замараш и да викаш.
Он: Му било ептен хитно.
Јас: Па ако ти е хитно имаш DHL и слични.
Он: Ама тие биле скапи, преваранти биле итн.
Јас: Батко не ме млати. Ако ти било хитно прво немало да одиш со таков шипинг.
Јас: Второ ако ние сме преваранти, тогaш и DHL ли се? Сите ли нечинат?
Едноставно со free shiping т.н али баба шипинг, никогаш никој не може да ви гарантира кога ќе стигне пратката. Се става некој преоден датум бидејќи според законот за пошти мора да има краен датум на достава.
Второ DHL Еxpress и сличните пошти постојат баш за таа намена. Прва намена на оние што им се брза и второ за оние што се нетрпеливи и со слаби живци.
Сакам да упатам апел до сите да малку имаме едно ниво на однесување. Ако имаме држава и култура треба малку да ја видиме и другата страна. А не да се однесуваме како животони.
Не ставајте Refund на пратките. Имаме неколку дописи дека поштата од Кина сака да ја блокира Македонија.
И веќе ова е веќе второ предупредување од нив.
Следното ќе значи дека веќе комплетно се забранува испорака до нашата држава.
Не плачете за 2-3 долари па и 20 долари. навистина е срамота, кога знаете дека пратката ќе ви стигне.
Луѓе не ставајте Refund на пратки. Гарантирам дека ќе ви стигнат, само тоа ќе биде малку поспоро. Оставете тоа што имате уште 3 дена до Рефундација. Само оставете и не чепкајте ништо.
Проблем има со Унгарија, каде еден дел воопшто не им работи и затоа оди поспоро од вообичаено.
Незнам што раса на луѓе ќе бевме. Постојатно едно исто се збори, дека е успорено, и пак луѓе ни доаѓаат на шалтер и не обвинуваат дека им ги криеме пратките.
Денес еден го отерав у 300 лепе материне, откако претходно sвонеше 10 пати на телефон, па на крај дојде и да се расправа во пошта. Кај му била пратката
Он: Ме прашува дрско и со повишен тон, како можела пратка да патува 70 дена? Порано пристигале за 20 дена. Не сме работеле во пошта и сме ги криеле пратките.
Јас: Да викам, можно е да доцни и што сега. Дали треба по 10 пати на телефон да замараш и да викаш.
Едноставно со free shiping т.н али баба шипинг, никогаш никој не може да ви гарантира кога ќе стигне пратката. Кога нарачувајте имајте го тоа во предвид.
Тоа што Се става некој преоден датум е бидејќи според законот за пошти, мора да има краен датум на достава.
Второ DHL Еxpress и сличните пошти постојат баш за таа намена. Прва намена на оние што им се брза и второ за оние што се нетрпеливи и со слаби живци.
Сакам да упатам апел до сите да малку имаме едно ниво на однесување. Ако имаме држава и култура треба малку да ја видиме и другата страна. А не да се однесуваме како животни.
Не ставајте Refund на пратките. Имаме неколку дописи дека поштата од Кина сака да ја блокира Македонија.
Не плачете за 2-3 долари па и 20 долари. навистина е срамота, кога знаете дека пратката ќе ви стигне.
Не пробувајте да го изиграте кинезот, зашто сите ќе бидеме изиграни.
www.ecsc-logistics.com
Точно, баш сега сакав да го пишам тоа.Nyitólap - ECSC
www.ecsc-logistics.com
Они се логистика од унгарија до македонија. 100% точен извор.
Работиш во пошта, претпоставувам партиски си вработен од оваа или онаа партија на државна цицка, кога ви се работи работите, кога не ви се работи не работите (независно од тоа што пишува на листот за работно време), па згора на тоа се фалиш дека си отерал у 300 лепе материне изреволтиран клиент што дошол и претпоставувал дека вината е во А.Д. Пошта на Северна Македонија, знаејќи дека меѓу населението тука не ве бие баш добар глас и не сте општопознати по работливост и чесност.Луѓе не ставајте Refund на пратки. Гарантирам дека ќе ви стигнат, само тоа ќе биде малку поспоро. Оставете тоа што имате уште 3 дена до Рефундација. Само оставете и не чепкајте ништо.
Денес еден го отерав у 300 лепе материне, откако претходно sвонеше 10 пати на телефон, па на крај дојде и да се расправа во пошта. Кај му била пратката
Едноставно со free shiping т.н али баба шипинг, никогаш никој не може да ви гарантира кога ќе стигне пратката. Кога нарачувајте имајте го тоа во предвид.
Тоа што Се става некој преоден датум е бидејќи според законот за пошти, мора да има краен датум на достава.
Сакам да упатам апел до сите да малку имаме едно ниво на однесување. Ако имаме држава и култура треба малку да ја видиме и другата страна. А не да се однесуваме како животни.
Не пробувајте да го изиграте кинезот, зашто сите ќе бидеме изиграни.
KeepCalm?Работиш во пошта, претпоставувам партиски си вработен од оваа или онаа партија на државна цицка, кога ви се работи работите, кога не ви се работи не работите (независно од тоа што пишува на листот за работно време), па згора на тоа се фалиш дека си отерал у 300 лепе материне изреволтиран клиент што дошол и претпоставувал дека вината е во А.Д. Пошта на Северна Македонија, знаејќи дека меѓу населението тука не ве бие баш добар глас и не сте општопознати по работливост и чесност.
Јас верувам дека пратките не се заостанати овде туку во Унгарија, ама ете повеќето од луѓето не веруваат. Зошто поштата не направи едно официјално соопштение каде со докази ќе се огради од обвинувањата дека пратките стојат во магацини? Зашто никому не му е ни битно, да помине денот и шалтеруши и шефови си тераат и ич кур не ги боли.
Од 2013 година нарачувам онлајн, не можам ни да опишам колку нервози и заебанции сум имал со поштата во којашто работиш, дали со вакви ко тебе на шалтер, дали со неписмени поштари што фрлаат кршливи пратки како ќе им текне. А за ДХЛ Експрес, нарачај си ти нешто преку нив па ќе збориме после кој е прав кој крив, дали ДХЛ се преваранти или не, ко ќе квичиш за давачки 100 еур што треба да платиш на пратка од 200 еур.
Дека проблеми со доставата има - има. Не можеш ти мене да ми кажуваш дека јас треба да чекам пратка од 50/100/200/400 евра по 90 дена и да ќутам. Значи, не зборам за пратки од 1 евро со бесплатна достава. Да ги плаќаш ти пратките на луѓето па да кажуваш што да прават за сопствените пари. И онака за ништо не ја бива државава, одамна требаше да сме блокирани од сите e commerce сајтови. За крај, се пишува не знам, а не незнам.
Кај шуто, па и боде.
Е па ајде да ги бомбардираме нив со мејлови!Nyitólap - ECSC
www.ecsc-logistics.com
Они се логистика од унгарија до македонија. 100% точен извор.
Сум Калм додека некој не се избаци и ми бркне у нерв.KeepCalm?
БидиСмирен.
Испратено од телефоно
Пробај д аги следиш пратките прекусајтот за следење пратки на ад пошта моментално не работи истотака комуникацијата со алиекспресс е невозможна, иако со китајците продавачи претходно сме договорени да почекаме со продолжен рок на испорака,дури при купување производи неможе никакво инфо да побараме.така да.....то бе контиуед
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
Бесплатна достава
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден