Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

adsl - d-link rooter- konekcija paga

djfacemk

read-only
26 јануари 2009
8
0
imam adsl net i isti rooter d-link i mi e podesen mislam kako so treba ama imam problem cesto mi pravi disconect na konekcijata i posle tteshko mi zakacuva pak na net ednostavono pomagajte

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.877
34.178
roka.mk
Може некој слаб контакт...или воопшто да не е до рутерот проблемот,може самиот интернет да не е стабилен

Flash

hello world
22 декември 2008
140
1
И мене ми се дешаваше тоа види да не имаш некој вирус што ти ја обора конекцијата или пак пази да не ти е Д-линкот блиску до кабли со струја тргни го понастрана.

djfacemk

read-only
26 јануари 2009
8
0
mene wireless konekcijata ne mi paga tuku internet snemue adresa niso ne pokazue isto kako disconekt da prave so kabel direkno odma se zakacuva na net

Supporter

lurker
31 август 2008
850
141
Па Телефонот дома да не го имаш далински. Еден мој другар го има телефонот што го носи со себе и кога ќе го крене телефонот тогаш конекцијата паѓа. Ако не ти советувам да се јавш на инфо центарот на Т-Хоме

badxboy

Баниран/a
10 ноември 2008
139
2
Adsl.. Конекцијата највеќе паѓа доколку напонот на струја варира... многу е осетлив модемот... на напонот, пробај со коректор за струја да видиш дали ќе ти помогне тоа... и јас го имамав истиот проблем..Поззз:bravo:

Manche

read-only
20 јануари 2009
25
0
mene wireless konekcijata ne mi paga tuku internet snemue adresa niso ne pokazue isto kako disconekt da prave so kabel direkno odma se zakacuva na net
И јас имам таков D-Link DI-524, и тој нешто се бунтуваше, правеше далги нонекако се среди незнам ни сам како. Битно за конекција си има конекција но не зрачи интернет (конектиран само локално). Тоа е поради тоа што му паѓа DNS , не знам ни јас како да си го објаснам тоа ....
Битно сега се е во ред, межеби и кај тебе ќе се среди

djfacemk

read-only
26 јануари 2009
8
0
abe ono si ima net i naednas paga i vlevam vo rooterot i ne saka da se konektira na net ednostavno ne daelira i na status gleadm nema adresa zemano i posle nekoe vreme pak ke se zakace so adsl-ot

Manche

read-only
20 јануари 2009
25
0
abe ono si ima net i naednas paga i vlevam vo rooterot i ne saka da se konektira na net ednostavno ne daelira i na status gleadm nema adresa zemano i posle nekoe vreme pak ke se zakace so adsl-ot
Епа тоа е бре човек што ти викам јас, тоа најлесно мижеш да го приметиш кога немаш интернет пробај да се логираш на MSN и ќе ти јави грешка после ке одиш на troobleshot и нели таму ги тестира IP, Default Gateway и др глупости меѓу кои и DNS и ке видиш дека имаш проблем со DNS i со Key Ports, барем кај мене тоа беше, и после некое време (15-20 мин) сам си се конектира и се е во ред. И јас го имав истиот проблем но еве веќе некое време ми се нема случено тоа незнам како се средило.

tazeclence

hello world
4 јануари 2009
161
14
Кај мене беше проблем предолгиот кабел до адсл рутерот, го заменив со пократок и не се случи да паѓа или дисконектира.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно