И јас имам таков D-Link DI-524, и тој нешто се бунтуваше, правеше далги нонекако се среди незнам ни сам како. Битно за конекција си има конекција но не зрачи интернет (конектиран само локално). Тоа е поради тоа што му паѓа DNS , не знам ни јас како да си го објаснам тоа ....mene wireless konekcijata ne mi paga tuku internet snemue adresa niso ne pokazue isto kako disconekt da prave so kabel direkno odma se zakacuva na net
Епа тоа е бре човек што ти викам јас, тоа најлесно мижеш да го приметиш кога немаш интернет пробај да се логираш на MSN и ќе ти јави грешка после ке одиш на troobleshot и нели таму ги тестира IP, Default Gateway и др глупости меѓу кои и DNS и ке видиш дека имаш проблем со DNS i со Key Ports, барем кај мене тоа беше, и после некое време (15-20 мин) сам си се конектира и се е во ред. И јас го имав истиот проблем но еве веќе некое време ми се нема случено тоа незнам како се средило.abe ono si ima net i naednas paga i vlevam vo rooterot i ne saka da se konektira na net ednostavno ne daelira i na status gleadm nema adresa zemano i posle nekoe vreme pak ke se zakace so adsl-ot