Хм, ново нешто ова? Татко ми користи тарифа од 2011 година (199 денари) и уште никој ништо му нема речено за менувањеНе секогаш, понекогаш кажуваат дека таа стара тарифа веќе не постои.
Хм, ново нешто ова? Татко ми користи тарифа од 2011 година (199 денари) и уште никој ништо му нема речено за менувањеНе секогаш, понекогаш кажуваат дека таа стара тарифа веќе не постои.
Да да мене така ми направија.Хм, ново нешто ова? Татко ми користи тарифа од 2011 година (199 денари) и уште никој ништо му нема речено за менување![]()
Што бидна работата?Бидејќи сум во Србија, фактички во роаминг, денес од досада отворив апликација и гледам два повика кон српски броеви наплатени околу 150 денари за 3 минути разговор. Она што е најинтересно е дека нити сум вртел, нити ми вртеле, ниту во call log од телефонот постои тој број.
Продажна тактика за да те променат на новите тарифи. Најверојатно агентот има корист од таква промена.Да да мене така ми направија.
Ништо сеуште чекам да помине пресметковен период и да видам во детална сметка што пишува, а инаку само еднаш се случи тоа и толку беше за среќа.Што бидна работата?
Да, на VIP Mobile TOTAL M Promo, од 350 поскапија на 450 денари. Но интернетот го зголемија од 512mb на 10гига, ама бонусот од 2000 денари го нема веќе.Можат. Прочитај наназад, на повеќето што бевме на постари тарифни модели ни подигнаа месечни сметки. Еднострано од нив, без потпишување договор.
Па, начелно не можат.Значи неможат еднострано да ти менат тарифа?
Можат. Прочитај наназад, на повеќето што бевме на постари тарифни модели ни подигнаа месечни сметки. Еднострано од нив, без потпишување договор.
Ништо сеуште чекам да помине пресметковен период и да видам во детална сметка што пишува, а инаку само еднаш се случи тоа и толку беше за среќа.
Слично нешто, од 300 на 350 и со нешто повеќе нет... Работата е дека направија претседан и отсега може (и ќе) менуваат кога и како сакаат.Да, на VIP Mobile TOTAL M Promo, од 350 поскапија на 450 денари. Но интернетот го зголемија од 512mb на 10гига, ама бонусот од 2000 денари го нема веќе.
Обично си продолжува со истата тарифа и после договор ...освен ако не е некоја предисториска тарифа, тогаш ќе ти понудат нова и поскапа за 100 ден.Дали после завршен договор може да продолжам на иста тарифа без да потпишам нов?
1234, prasajne br,1 dali ima vo toj paket balkan roaming...Како да проработи на А1 припејд интернет во роаминг во Србија само повици има а уклучено е дата роаминг и апн е точно се тоа. Иначе се работи за тој пакетот од 299 ден
До што може да биде?
А имаш активиран роаминг Балкан пакет?Како да проработи на А1 припејд интернет во роаминг во Србија само повици има а уклучено е дата роаминг и апн е точно се тоа. Иначе се работи за тој пакетот од 299 ден
До што може да биде?
Не е за мене ова за близок е а од тој интернет не следува ли 1 гига или слично во западен балкан итнА имаш активиран роаминг Балкан пакет?
Во мобилната апликација, има забрана за интернет и забрана за интернет роминг, провери да не се штиклирани.Како да проработи на А1 припејд интернет во роаминг во Србија само повици има а уклучено е дата роаминг и апн е точно се тоа. Иначе се работи за тој пакетот од 299 ден
До што може да биде?
Не биле штиклираниВо мобилната апликација, има забрана за интернет и забрана за интернет роминг, провери да не се штиклирани.
Не следува, не ви е ова како Lycamobile, мора прво да активира интернет преку мојот А1 или во салон за да има интернет во роаминг во западен Балкан. Само во постпејд тарифите има вклучено интернет за во Западен Балкан.Не е за мене ова за близок е а од тој интернет не следува ли 1 гига или слично во западен балкан итн
Фала ти да така било мислев ко на Лајкамобајл ќе е дека се припејд па следува интернет но на А1 припејд не било така.Не следува, не ви е ова како Lycamobile, мора прво да активира интернет преку мојот А1 или во салон за да има интернет во роаминг во западен Балкан. Само во постпејд тарифите има вклучено интернет за во Западен Балкан.
Epa ne cinese lycamobile,cinelo na a1 i mtel ...epa corba ...Не следува, не ви е ова како Lycamobile, мора прво да активира интернет преку мојот А1 или во салон за да има интернет во роаминг во западен Балкан. Само во постпејд тарифите има вклучено интернет за во Западен Балкан.
Има без договор, 499 денари со 6Гб интернет и неограничени разговори, имаш на страната на А1 кај постпејд A1 ultra sim. Друго без договор Телекабел со 10GB (сите гигабајти биле достапни и за во Западен Балкан) и неограничени разговори.Фала ти да така било мислев ко на Лајкамобајл ќе е дека се припејд па следува интернет но на А1 припејд не било така.
Мислењето е автоматски споено:
А тие постпејд пакетите без договор ги имаат ли уште ?
На роднинава му треба интернет да има и повици надвор од Македонија
Посебен пакет е за Роаминг: Роаминг пакетиКако да проработи на А1 припејд интернет во роаминг во Србија само повици има а уклучено е дата роаминг и апн е точно се тоа. Иначе се работи за тој пакетот од 299 ден
До што може да биде?