Steff_Maja
poweruser
- 30 мај 2010
- 4.174
- 1.710
Што BlueScreen е ова ?
Стави Windows 7 Starter.При обид за инсталација на Windows XP SP3 преку УСБ (нормално сетирано за бутирање), почнува инсталацијата по неколку секунди (околу 20-30) ми се појавува BSOD и повеќе не продолжува понатаму, пробував милион пати.
Ерор кодот е: Stop 0x00000050, пробав и со инсталација на Виста 32-бит, меѓутоа таа воопшто и не подигна, само се појави онаа молата црта која трепка на црн екран. И сега чаре?
Ќе пробам, но се сомневам дека конфигурацијата на лаптопот ќе го поддржи овој систем. Инаку причина за формат е постојано рестартирање додека се лоадира XP, исто се случува и при обид да влезам во SAFEMODE.Стави Windows 7 Starter.
Ќе работи одлично, верувај ми. Тој оперативен е најбрзото што можеш да го инсталираш на послаба конфигурација. Windows XP е преполн проблеми со компатибилност. Vista не си ги знае апетититеЌе пробам, но се сомневам дека конфигурацијата на лаптопот ќе го поддржи овој систем. Инаку причина за формат е постојано рестартирање додека се лоадира XP, исто се случува и при обид да влезам во SAFEMODE.
Можно е да рамот. Провери го со memtest86+Дечки денес ми се појави BLUE SCREEN. Знае некој до што може да е?
Еве ви слика:
Погледнете го атачментот 23843
Може ли линк да ми пратиш и да ми објасниш како што со програмава. Најдов на официјалната страна линк ама имаше многу па не знам кое да го симнам.Можно е да рамот. Провери го со memtest86+
таа функционира под DOS. Каква верзија најде?Нема потреба се снајдов. Ја симнав програма сега да видам што ќе каже.![]()
Проверив со друг начин и не најде проблем. Проверив исто таха и хард диск. Нема проблем. Не знам до што ќе дае.таа функционира под DOS. Каква верзија најде?
Освен верзијата на memtest86+ под DOS, јас лично незнам за друг ефикасен начин да откријам дефектна меморија. На кој начин успеа ти?Проверив со друг начин и не најде проблем. Проверив исто таха и хард диск. Нема проблем. Не знам до што ќе дае.![]()
Гледан на јутуб едно видео. Во Run пишав mdsched.exe, ми се рестартира компјутерот и почна да се тестира. После тестирањето ми се оклучи и ми се појави долу порака дека нема проблем.Освен верзијата на memtest86+ под DOS, јас лично незнам за друг ефикасен начин да откријам дефектна меморија. На кој начин успеа ти?
Може да ми објасниш малку повеќе?
Аха значи до тоа ќе дае. Можам ли јас некако да го решам или на сервис ќе мора?Кликни на линкот што значи таа бројка на BSOD-от. 124, ја памтам од времето кога оверклокував. Ако не си оверклокувал, може да е стварно рамот, а може да биде и напојувањето, или пак компјутерот да си бара чистење.
Ако ми прави вака повеќе пати ќе го носам на сервис. Сега нека е така. До пред некој месец имав блу скрин со графиката. Ја исчистив па сега не ми прави проблем.Штом прашуваш, подобро остави му го на некој поискусен. И секако, не мора да значи дека е некоја од тие работи, вака дијагностика на далечина е тешка работа, ако не и невозможна. (на крајот ќе излезе дека е нешто сосема десетто).
Јас како што видов перката на напојувањото многу бавно се врте и е бучен компјутерот кога го оклучувам. После со работа престанува да се слуша толку. Да не е до тоа нешто?Прво види дали некој од кулерите на пц-то престанува со работа и со тоа доаѓа до загревање и пц -то се гаси односно излегвит bluescreen. П.с Имав ваков проблем со графичката и го решив со купување на нов кулер.