Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.778
Се појави SuperSU би требало да е рутиран, е сега како да направам партиција за поголема меморија да има ?
Фала ти за линкот :)
Тоа потешко. Предлагам да го пробаш Link2SD ама сложеничко е. Туку провери со RootChecker дали е рутиран?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Може ли да се провери дали телефонот е кодиран на некоја мрежа без да се стави друга картица? Се работи за Нексус 4.

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.778
Препорака за добар сервисер? IPhone паднат у вода, исушен, не наоѓа мрежа, моментално заглавен на јаболкото

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Препорака за добар сервисер? IPhone паднат у вода, исушен, не наоѓа мрежа, моментално заглавен на јаболкото
Си ттебал веднаш да пикнеш во купче ориз за неколку часа околу 5-6часа за да впива влага во ајванот и потоа на сервис кај АлфаМобил крстосница накај воденска.
Патем не го вклучувај ајванот се дури да се исуши во оризот.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Ајванот се познати како нежни, битно е дека си пикнал во ориз нека стои да се исуши и потоа не го вклучувај ајванот туку директно кон сервис АлфаМобил баш самата крстосница што води кон државна болница поточно крстосницата гледај наоколу и нема промашиш.

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.778
Ајванот се познати како нежни, битно е дека си пикнал во ориз нека стои да се исуши и потоа не го вклучувај ајванот туку директно кон сервис АлфаМобил баш самата крстосница што води кон државна болница поточно крстосницата гледај наоколу и нема промашиш.
Не го примаат... Оставен у Зиз па ќе видиме. :-S

Sylvester

hello world
24 март 2009
499
74
Скопје
Помош имам HTC Desire HD му имам ставено кастм ром JellyTime R11 и не ми работи GPS-от, поточно не наоѓа никаков сателит за да се закачи ?! Имам сменето RADIO и пак џабе ?
Дали некој имал сличен проблем или може да ме советува што да направам?

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Помош имам HTC Desire HD му имам ставено кастм ром JellyTime R11 и не ми работи GPS-от, поточно не наоѓа никаков сателит за да се закачи ?! Имам сменето RADIO и пак џабе ?
Дали некој имал сличен проблем или може да ме советува што да направам?
Мислам дека во XDA Forum го има решение додавајќи некои плагин за гпс не ми текнува ,таму има решение инаку радиото нема врска со гпс туку тоа е друга приказна.

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Вака, може некој да ми каже кои фајлови од ромот се важни за светлото на дисплеот, вајфај, и фаќање мрежа?
Значи користам зте кис лите кој работи на 2.3.6, но кога ќе го флешнам андроид 4.0.4 за него, екранот нонстоп трепери, а кога е на усб приклучен, помалку трепери, а нити мрежа фаќа, нити вај фај, Кои фајлови да ги заменам па да се реше овој пробле? Стварно ме нервира.
А кога ќе си се вратам на 2.3.6 се си а нормален, само четворкава зафркава.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Вака, може некој да ми каже кои фајлови од ромот се важни за светлото на дисплеот, вајфај, и фаќање мрежа?
Значи користам зте кис лите кој работи на 2.3.6, но кога ќе го флешнам андроид 4.0.4 за него, екранот нонстоп трепери, а кога е на усб приклучен, помалку трепери, а нити мрежа фаќа, нити вај фај, Кои фајлови да ги заменам па да се реше овој пробле? Стварно ме нервира.
А кога ќе си се вратам на 2.3.6 се си а нормален, само четворкава зафркава.

Тоа што е за вајфај и фаќање мрежа ти е битен модемот а тоа за светло на дисплејот мислам дека е до кернелот

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Тоа што е за вајфај и фаќање мрежа ти е битен модемот а тоа за светло на дисплејот мислам дека е до кернелот

Направив вај фај да ми работи од фајрфок с ос кој што е портиран на мојот телефон.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Има апликација на Play Store не достапна за Македонија, како да го заобиколам тоа?. Ја нема нигде на друго место, барав.

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD