Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дали 5090 за AI image и видео генрирање драстично би ми ја зголемило сметката за струја?

Статус
Затворена за нови мислења.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Црната хроника во домашните гласила е полна со немили настани каде има и настрадани...@Nikola100 те молам јави се да не те мислиме...Ќе се испусти форумов од секирација ако продолжиш вака да молчиш...

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Note to myself

проверувај како се одвива ситуацијата на темата за 5090 и кој прв ќе се реши да ја купи. Gaming Pall Ollie или Nikola100 и зошто не!

Jas si kupiv dve VFDa za 200 i 100 evra
fuck 5090, podobro ke si zimam VFDa i mini fliperi koga ke izleguvaat sto mi trebaat, uste gi nemam slikano tie so gi zemav sega onaka sliki od random VFDa sto imam pustam za lugje so neznaat so e VFD igra

20250818_155750.mp4_snapshot_00.07.292.png

20250806_195719.mp4_snapshot_00.10.514.png

Последна промена:

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Де сликај ги, баш ме заинтересира овa VFD.

Ednoto uste ne mi e stignato u posta, po EMS mi go pratija pa nema da mi go drzat na carina valjda, port od arkadnata Frisky Tom e:
View: https://youtu.be/4uSMiS6zON8?si=5ZI6zi1Da9pDKNbl

Ova e mnogu ubavi video od japonec napraveno
e sega ova drugovo tuka mi e, toa e ROSY Puck 'n Monster ama sea me mrzi da go snimam i nikoj na youtube spored mene go nema pravilno snimeno
ova e solidno
View: https://www.youtube.com/shorts/_U1cLX6FVT0

jas za VFD igri ke pravam golemo video na kanalot, imam veke 70% snimeno ama prvo cekam leto vtoro sakam use nekoe da dozemam. Ali eve videa sto imam snimano od nekoi od moite

View: https://youtu.be/JD5M0faMA6E?si=kOT6BPalEBkxq4mC

View: https://youtu.be/ie-Dp7kf76g?si=toNC92YGUrNTfW1s

Sakav vo gaming forumot da napravam topic ama ne, dodeka ne go napravam/zavrsam videoto ne pravam

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
518
Битола
Jas si kupiv dve VFDa za 200 i 100 evra
fuck 5090, podobro ke si zimam VFDa i mini fliperi koga ke izleguvaat sto mi trebaat, uste gi nemam slikano tie so gi zemav sega onaka sliki od random VFDa sto imam pustam za lugje so neznaat so e VFD igra

Погледнете го атачментот 158602

Погледнете го атачментот 158603

Од кај ги имаш нарачано овие чудата ... знам дека се ретки денешно време ?

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Од кај ги имаш нарачано овие чудата ... знам дека се ретки денешно време ?

Do 2022-2023 се науѓаа на ebay и не секад скапо повеќето 40-80 повеќето, али сега и тие што тогаш сум ги зимал за тие пари или ич ги нема или многу се скапи.

Пред некој месец успеав Zig Zag Monster од ителија во фенменална состојба да го земам за само 60 евра, 40 евра за играта, околу 20 поштарина инаќе иде премногу таа, некоја рандом ителијанка ја продаваше ама не се ни појавува таа игра често.

Кај мене е специфично што јас ова си играм онака casual во лето, ептен ми е атмосфера.

ZigZag Monster
20251001_183745.mp4_snapshot_01.22.749.png
20251001_183912.mp4_snapshot_00.15.846.png

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.861
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Почна со bleeding edge графичка за AI генерирање, заврши со гемчиња од 80ти, а у меѓувреме имаше барем едно 6-7 различни муабети. Најтема на декадата.

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Почна со bleeding edge графичка за AI генерирање, заврши со гемчиња од 80ти, а у меѓувреме имаше барем едно 6-7 различни муабети. Најтема на декадата.
Барем гемичињата од 80ти уште работат после повеќе од 40 години, 5090 ќе цркне за 3-5 години а може ни толку

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
518
Битола
Се вмеша Alfa-God од форумската Epstain листа - Никучо. Го јаде на искуство, виде не виде чоеко си зеде флипери од 80's era. :coffee:

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
Имам многу психолошки проблеми поврзани со опсесивно импулсивна компулсивност, нема на едно да застанам.

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Ти си среќен човек, јас не можам да замислам како изгледа тоа.
eh jas sekad sum taka za gaming, za sve
lugje mislat kolekcioner sum ova ona ali vrska nema

kaj mene se samo sobiraat raboti deka sum si gi zimal kako sto mi se igralo
mnogu pogresna slika ostava toa deka od koga pocnaa ludilava so retro game collecting i sranja, lugje kako mene sto si bea vo gaming hobi iskreno/obicno dolgo vreme pred site tie pomodarski gluposti gi poistovetuvaa so tie alcnite glupi kolekcioneri.
Mene od moja gledna tocka mi e, si igram samo sto mi se igra, si pravam research za edna igra za druga i ako mozam ja zimam i toa e toa

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Педесе деведесе дан требит???

1770861587517.png

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Добро, ама дали може да се игра Doom на 5090?
Заебанција со други во топиков прифаќам све ама тебе многу те замрзев дека си многу нсасно провокаивен и сакрастичен цело време и едноставно на такви славичи како тебе не им ги играм саркастичните заебантски игри.
Ти мислиш ако со други може да се зајадуваш и јас ќе ти враќам со зајатки? Не бато, ти си ми одвратен и со одвратност ти враќам.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.219
Заебанција со други во топиков прифаќам све ама тебе многу те замрзев дека си многу нсасно провокаивен и сакрастичен цело време и едноставно на такви славичи како тебе не им ги играм саркастичните заебантски игри.
Ти мислиш ако со други може да се зајадуваш и јас ќе ти враќам со зајатки? Не бато, ти си ми одвратен и со одвратност ти враќам.
Држи го нивото на домашно васпитање. Го имаш ли?

Немој со такви ниски удари за да не морам да употребувам вербална артилерија па сето тоа да изгледа како обљуба врз немоќно лице.

Срцка си.

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
139
121
Држи го нивото на домашно васпитање. Го имаш ли?

Немој со такви ниски удари за да не морам да употребувам вербална артилерија па сето тоа да изгледа како обљуба врз немоќно лице.

Срцка си.
Значи вака, не си на интелктуално и емотивно ниво на кое можеш да го разбереш мојот однос.
Моето воспитување е да не бидам пизда.
Да не бидам полтрон.
Да не се улизувам и да не разменувам саркастични досетки него искрено и отворено да си кажам како се осеќам.
Ако ти личи ова на низок удар онда ти неможеш да сфатиш дека од моја гледна точка, твоето константно заебавање и сарказам се знак на слабост, внатрешна фрустрација и мавање по самарот кога неможе по магарето. Епа јас дирекно идам на магарето, не дека магаре би удрил подобро е од било кој човек ама ме сфаќаш то ти кажувам. Дирекно, отворено, не ми се допаѓаш како човек и ти кажувам, што ќе играм глупи игри, од почеток на топиков ви го кажав ова.

А ти како и многу други тука, се лажете и ги лажете другите дека имате кој знае какви воспитувања и сте нонстоп пасивно агресивни и зајадливи, тоа не е воспиување, тоа е само страв од носење на последиците на кажаното па зборите на двоен начин за ако ви дојде јајцето под гз да речете не бе не се зезав јас.

Затоа, тргај си се од мене на страна, јас нема што да те рчкам и готов.
и не не е паметно ни снаодливо да кажеш некоја саркастична фраза, тупаво и прозирно е и буквално е показател на лична слабост на карактер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно