Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Надувани цени на графичките заради mining

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Да? Кој дел од ова што го пишав можеш со едноствано гуглање да го провериш веќе.

Многу ми е гајле за твоето мислење, или споредби, само многу ми е интересно како можете да давате мислење кое не е базирано на ништо. Мене ова ми е професија и сум 24/7 во ова, и многу ми е смешно кога некој ќе искоментира на овој начин :LOL: Абе тоа е, македонче е експерт за се

Со гуглање можам да најдам докази дека земјата е рамна, тоа не значи дека е така.

Околу моето мислење и експертиза, јас професионално работам во ИТ 20 години, имам завршено електро како компјутерски инженер, и веројатно знам повеќе за блокчејн како технологија од тебе.
Тоа што си фатил да копаш етериум последниве 3-4 години, не те праи експерт за технологии. Од 90тите навака глеам вакви напалени момци како тебе што ги ставаат сите јајца во иста табла :)
Не беше забар ти?
Мислењето е автоматски споено:

Алсо, професионален копач на етериум не е професија!

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Со гуглање можам да најдам докази дека земјата е рамна, тоа не значи дека е така.

Околу моето мислење и експертиза, јас професионално работам во ИТ 20 години, имам завршено електро како компјутерски инженер, и веројатно знам повеќе за блокчејн како технологија од тебе.
Тоа што си фатил да копаш етериум последниве 3-4 години, не те праи експерт за технологии. Од 90тите навака глеам вакви напалени момци како тебе што ги ставаат сите јајца во иста табла :)
Не беше забар ти?

Алсо, професионален копач на етериум не е професија!

Се гледа дека не знаеш. Тоа што работиш ти 20 години не значи дека некој друг не може да го постигне за 5 години. Тоа те прави, како да ти кажам а да не те навредам, те гази времето. Тоа што си заглавен во 90тите е твој проблем и не можеш да ја сфатиш реалноста, дека некој тиктокер, инфлуенцер, некој што забар што копа биткоини може да те надмине, а тебе егото не ти го дозволува тоа. Ако ништо друго на толку противење само да фатеше да истражеше за нешто. Па паметен човек во аргумент прво нешто што го прави е да ги провери своите факти, ако ништо друго да го испита своето мислење. Навреди, потценувања и препуцавања, како и тврдо зацементирано мислење од 90тите не те прави паметен, напротив.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Се гледа дека не знаеш. Тоа што работиш ти 20 години не значи дека некој друг не може да го постигне за 5 години. Тоа те прави, како да ти кажам а да не те навредам, те гази времето. Тоа што си заглавен во 90тите е твој проблем и не можеш да ја сфатиш реалноста, дека некој тиктокер, инфлуенцер, некој што забар што копа биткоини може да те надмине, а тебе егото не ти го дозволува тоа. Ако ништо друго на толку противење само да фатеше да истражеше за нешто. Па паметен човек во аргумент прво нешто што го прави е да ги провери своите факти, ако ништо друго да го испита своето мислење. Навреди, потценувања и препуцавања, како и тврдо зацементирано мислење од 90тите не те прави паметен, напротив.

Сакаш да организираме едно пријателско такмичење за пола час до час, имплементација на блокчејн во програмски јазик по желба на codeshare.io и да решиме дали за 5 години си научил повеќе блокчејн од мене?

Sancho Sanchez

hello world
12 октомври 2016
272
294
Oва можеби би профункционирало ако стои позади него држава или некој хеџ-фонд и врвни ИТ стручњаци (се слагам огромна инфраструктура -мора да се поправат сите грешки со време ) - ама никако не ми е јасно кој стои позади овој проект и какава гаранција нуди ?

Хеџ фондови не ни требаат, веќе имаме доволно капитал од токените што ги продаваме.

Држава исто така не знам како ќе ни помогне, изгледа заборави дека работиме на децентрализирани технологии.

А врвни ИТ стручњаци ако знаеш некаде молим пушти ги наваму, тие што вредеа и имаа склоност кон ваква технологија веќе работат тука уште од пред 5 години, други не знаеме веќе кај да бараме, а ни требаат уште многу, молам пушти ни се што имаш на располагање.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.308
5.307
Скопје
hackitfree.github.io
Хеџ фондови не ни требаат, веќе имаме доволно капитал од токените што ги продаваме.

Држава исто така не знам како ќе ни помогне, изгледа заборави дека работиме на децентрализирани технологии.

А врвни ИТ стручњаци ако знаеш некаде молим пушти ги наваму, тие што вредеа и имаа склоност кон ваква технологија веќе работат тука уште од пред 5 години, други не знаеме веќе кај да бараме, а ни требаат уште многу, молам пушти ни се што имаш на располагање.
Не ме разбра . Не дека не ве „бива„ и дека не сте смислиле се 100% ама која гаранција ја нудите - еве јас ке инвестирам во проектот ако имам гаранција дека ако нешто тргне наопаку - нема се да изгубам ?

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Имате доволно да плаќате 60-80Е на саат по човек? Ја ќе ви најдам!

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Имате доволно да плаќате 60-80Е на саат по човек? Ја ќе ви најдам!
мислам дека тоа е почетна или испод почетна плата. Доволно е да владееш солидити и ништо друго

Моментално ни треба ваква позиција, плата околу 500к долари годишно

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
мислам дека тоа е почетна или испод почетна плата. Доволно е да владееш солидити и ништо друго

Буквално ископирав од такви страници :D А ти кај виде дека е под просечна плата? На страницава што ја постира, ни еден постинг нема поставено цена :)

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.760
Скопје
www.facebook.com

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Буквално ископирав од такви страници :D А ти кај виде дека е под просечна плата? На страницава што ја постира, ни еден постинг нема поставено цена :)
Има ставено, треба да побараш, година две исуство почетна годишна е 100-150к долари, како интерн. Повеќе искуство далеку повисока.
Преку 2 години искуство на солидити и користење етх дефи апликации е услов скоро во сите.

Sancho Sanchez

hello world
12 октомври 2016
272
294
Не ме разбра . Не дека не ве „бива„ и дека не сте смислиле се 100% ама која гаранција ја нудите - еве јас ке инвестирам во проектот ако имам гаранција дека ако нешто тргне наопаку - нема се да изгубам ?

А бре дете сите сфаќања ти се обратно од реалноста.
  1. Не сме смислиле се 100% и никогаш нема да имаме 100%. Ако знаевме се 100% онда ќе немаше веќе што да се унапредува веќе.
  2. Никогаш нема да добиеш гаранција против загуба ни од нашата индустрија ни од било која друга индустрија.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
  1. Не сме смислиле се 100% и никогаш нема да имаме 100%. Ако знаевме се 100% онда ќе немаше веќе што да се унапредува веќе.
  2. Никогаш нема да добиеш гаранција против загуба ни од нашата индустрија ни од било која друга индустрија.
Што работиш во крипто ме интересира? водите некој проект, трејдинг фирма или ?

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
  • Pay in sUSD and SNX
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) сериозно и ја најдов да праам муабет со јеховини сведоци...

Моментално ни треба ваква позиција, плата околу 500к долари годишно

Ова вика дека топ 10% добиваат 200.000 УСД годишно. Тоа е 102USD на саат или 87 евра на саат. Тука бев. Дај те молам почни да проверуваш факти пред да викаш на други да го праат тоа.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
  • Pay in sUSD and SNX
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) сериозно и ја најдов да праам муабет со јеховини сведоци...
Знаеш дека во истиот момент кога ќе ги добиеш можеш да ги повлечеш на сметка, дури и поефтино него epayments и остали срања.

• Pay in sUSD and SNX
Знаеш дека во истиот момент кога ќе ги добиеш можеш да ги повлечеш на сметка, дури и поефтино него epayments и остали срања.
И да проверувам бидејќи и тоа работам. Не рачунаш бонуси што ги добиваш и дел од токени гратис. Многу е повеќе од тоа.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Има ставено, треба да побараш, година две исуство почетна годишна е 100-150к долари, како интерн. Повеќе искуство далеку повисока.
Преку 2 години искуство на солидити и користење етх дефи апликации е услов скоро во сите.

Дај ми директ линк до тие те молам.

Фала :) Чувајте си ги.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Дај ми директ линк до тие те молам.

Фала :) Чувајте си ги.
ignorance is bliss. Завршив со реплики кон тебе, оди купувај си капачиња за тастатури

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
ignorance is bliss. Завршив со реплики кон тебе, оди купувај си капачиња за тастатури

Најлесно е да направиш така коа немаш контра реплика другарче. Ги проверив сите линкови, ни еден нема со тие цени што ги пишуваш.
Do you even fact check?

А ќе ви пратам еден батец од понеделник, баш како што барате за 500к. Баш ме интересира дали стварно толку ќе му дадете :)

Sancho Sanchez

hello world
12 октомври 2016
272
294
Што работиш во крипто ме интересира? водите некој проект, трејдинг фирма или ?

Си програмирам разни работи, малку пошироко од крипто, sorry повеќе детали нејќу да давам.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
И да проверувам бидејќи и тоа работам. Не рачунаш бонуси што ги добиваш и дел од токени гратис. Многу е повеќе од тоа.

Лееее па ова ја сеа го глеам!
Дали си ти свесен колку зла крв има во плаќање во токени и во stocks и по „успевање на стартапот“ во последниве 15 години? Па ако најдете инжињер што би се нафатил за такви обеќања, си се заслужувате, и среќно. Ја искрено, не би ги ставал парите на места кај што се вработуваат инженери плаќани во бонови.
Коа реков 60-80Е на саат, не мислев на бонови, токени sUSD, SNX, ETH, BTC, ами Евра. Ако имате да исплатите толку евра, може ќе најдете солидни инжињери. Ако немате, ќе најдете ете такви што мислат дека со 5 години чистење паста од ИТ се станува програмер и ќе кукате коа ќе ви збере некој токените.

Sancho Sanchez

hello world
12 октомври 2016
272
294
Лееее па ова ја сеа го глеам!
Дали си ти свесен колку зла крв има во плаќање во токени и во stocks и по „успевање на стартапот“ во последниве 15 години? Па ако најдете инжињер што би се нафатил за такви обеќања, си се заслужувате, и среќно. Ја искрено, не би ги ставал парите на места кај што се вработуваат инженери плаќани во бонови.
Коа реков 60-80Е на саат, не мислев на бонови, токени sUSD, SNX, ETH, BTC, ами Евра. Ако имате да исплатите толку евра, може ќе најдете солидни инжињери. Ако немате, ќе најдете ете такви што мислат дека со 5 години чистење паста од ИТ се станува програмер и ќе кукате коа ќе ви збере некој токените.

Дефинитивно не си тип што ќе креира нови ground-breaking технологии или проекти.

Сите курсеви за блокчеини да ги изучиш, неможеш да креираш ништо интересно во оваа индустрија. А најверојатно ни во никоја друга техничка индустрија.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.308
5.307
Скопје
hackitfree.github.io
Eпа тоа ме интересира. Знаќи работава Касино! Фала тогаш - не се коцкам !

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Дефинитивно не си тип што ќе креира нови ground-breaking технологии или проекти.

Бог да чува сте жими леб. Од коментар за тоа дека 15 години квази менаџери ги лажат програмерите со плаќање по успех/токени/стокс и преку глава им е, ти дозна дека не сум човек што креира ground breaking технологии и проекти.

Треба и тебе да те повикам на дуел за било која технологија па да ја решиме?
Ако сакаш да процениш дали ме бива, кажи бе пиле, ќе ти пратам ЦВ, ќе ти пратам гитхаб (додуша, моеш да ме изгуглаш, одма ќе ме најдеш и на гитхаб и на линкадинк)

Sancho Sanchez

hello world
12 октомври 2016
272
294
Бог да чува сте жими леб. Од коментар за тоа дека 15 години квази менаџери ги лажат програмерите со плаќање по успех/токени/стокс и преку глава им е, ти дозна дека не сум човек што креира ground breaking технологии и проекти.

Треба и тебе да те повикам на дуел за било која технологија па да ја решиме?
Ако сакаш да процениш дали ме бива, кажи бе пиле, ќе ти пратам ЦВ, ќе ти пратам гитхаб (додуша, моеш да ме изгуглаш, одма ќе ме најдеш и на гитхаб и на линкадинк)

А и лесно потпаѓаш на емоции. Одма со дуел бараш да се докажиш.

Туку ај нека бидат сите дуели твоја победа, имам ептен многу работа, вака ако губам време и јас нема ништо интересно да креирам :cool:.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
А и лесно потпаѓаш на емоции. Одма со дуел бараш да се докажиш.

Туку ај нека бидат сите дуели твоја победа, имам ептен многу работа, вака ако губам време и јас нема ништо интересно да креирам :cool:.

Па еден од вас да ми прифатеше и да ме затнеше бе... Све македонски експертчиња само уста јаки брееееејјјј!

Тоа ептен многу работа што имаш сеа магично, не те спречи да бамбуриш 3 страници наназад :)

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Офтопик

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно