Добри ти се сите тие ако ти е за ладење само.
Јас би ЛГ или Ломо Еко. Лг затоа што има еуровент, грее зошто се форсираат кај нас па може да се начека зделка.
Жалосно што ја утна акцијата за Грее Ломо ЛЦЛХ која беше околу 26000 и беше ептен зделка за вака народ што тешко одвојува пари за клима.
Па што и да е, само да лади солидно и разумна потрошувачка да има. Вентилаторине вода исфрлаат, се надевам дека нема неред да прави.
18ка к е премалку во 80м2 поготово за лето бидејќи имаш екстра извор на топлина од серверите и си во поткровје најтоплиот дел од целата куќа.Дечки, морам да ве прашам за совет. Имам голема просторија околу 80м2/кв. подкровје. Таму ми стои рак со домашен storage сервер, друг сервер за работа и цела мрежна опрема за куќата. Летово имам проблем со горештиниве. Серверите ми се максимално оптеретени бидејки во собата е 50+ . Размислував за повеќе решенија, како на пример портабилна клима која ќе дува директно во нив, но на крај решив да ставам сплит систем клима за целата просторија која ќе работи нон стоп и ќе е свртена кон серверите. И така просторијава ја користам и за други работи, така да убаво ќе биде да можам да ја користам и во лето.
Затоа ми треба клима со следните перформанси:
1. 18,000 BTU
2. Инвертер
3. WIFI - задолжително за кога нема да сум дома да не случајно се изгаси и слично
Е сега Haier Tundra AS18TD2HRA/1U18EE8ERA SMART WIFI ми беше правиот избор ама ја нема веќе на лагер во Сетек. Се јавив прееска да прашам, ја имале резервирано последната за некого.Климата ми беше идеална за мојава потреба, беше доволно ефтина за таванска просторија, 18ка, инвертер и бежична контрола. Никако неможам да најдам друга клима со истиве перформанси. Има тундра 12ка ама слаба ми е.
Ќе ве молам за некој предлог сличен на 18ката Тундра или ако некој знае дали некаде се продава уште?
Благодарам!
18ка к е премалку во 80м2 поготово за лето бидејќи имаш екстра извор на топлина од серверите и си во поткровје најтоплиот дел од целата куќа.
МИН 24000BTU ( 24ка ),
Ако зимно време немаш мака стави ON/OFF ке биде сосема доволно .
Јас лично не би оставил помалку од 20см, ако е можно и повеќе.Колку cm треба да биде оддалечена внатрешната единица на климата од плафонот? Гледам дека кај различни модели се препорачува различна оддалеченост.
...
Дали да бирам клима за која се препорачува минимум простор до плафонот, кој е во рамките на она што е изводливо кај мене, или нема да се зезнам ако бидам послободен?
Кој ПДФ го гледаш ? Бидејќи јас гледам различни компресориСега гледам дека LOMO и LOMO ECO имаат иста тежина и големина на надворешна единица?
GREE LOMO ECO GWH12QB-K3DNC4D по супер цена од 21.990 ден.
GREE LOMO GWH12QC-K3DNB4G по супер цена од 29.990 ден.
29кг и двете. (Внатрешната на ЛОМО е 1кг само потешка)
A гледам во пдф дека изгледа и компресорот е ист!?
Каде се тогаш муабетите за двоен изменувач или незнам ти што!? Каде е тој изменувач!?
Оди им во греемак во буњаковец директ.
Vidi vo tim computers. Jas od niv zedov Gree lomo lclh 12 pred dve nedeli i super zadovolen sumОд каде да се купи Gree? Им пишав на ФБ, иако ми е видена пораката, не ми одговараат..На klimi.mk гледам не се на лагер..
Некој да знае друго место каде ги има Gree на лагер?
Инаку, имаат една функција I-Feel која ми се допаѓа за мојава ситуација. Далечинското мери околна температура и праќа сигнал на клима уредот, а тој лади по потреба на таа температура. Значи го ставам далечинското врз серверот и ќе лади точно колк што му треба![]()
Vidi vo tim computers. Jas od niv zedov Gree lomo lclh 12 pred dve nedeli i super zadovolen sum
Gree lomo GWH12QC-K3DNB4G,Koja potocno ja zema? I za kolku prostor e taa klima?
Да прашам некој дали има искуство со ST климите , gorenje и со gree буџетот е тој.. може плус минус ...Мислење за клими за пример поради цената, не разибрам според квалитет. Повеќе ќе е потребна за ладење. Најдобро ќе биде да предложете. до17к
Скокни ги ST, Neo, Fuego, Favorit и слични брендови.Да прашам некој дали има искуство со ST климите , gorenje и со gree буџетот е тој.. може плус минус ...
Од еуровент се гледа и Лг тргнал да прави слаби 12 ки со пдизајн како 9'ки исто по принципот на вивакс мидеа и Тошиба.Повели Еуровент тест од неа.
![]()
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден