Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

TELCO (виртуелен интернет оператор) - генерална дискусија

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Da na 24 meseci
Мислењето е автоматски споено:

Ima dogovor nazalost jas toa nemozam da go promenam, prilepska firma e Telco i za toa si odlucuvaat gazdite i kako i odi dogovorot so Telekabel.
Jas voopsto ne gi znam niv privatno osven ovaka sluzbeno sto komuniciram.
So dogovor,nisto jbg, terajte si Tk,bez dogovor,Lyca bez doovor,a koga ke pominat dogovorite so a1 ke se tera bez dog.!
So dogovori za nikakva usluga povejke ne.!

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.768
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
So dogovor,nisto jbg, terajte si Tk,bez dogovor,Lyca bez doovor,a koga ke pominat dogovorite so a1 ke se tera bez dog.!
So dogovori za nikakva usluga povejke ne.!
И пак ќе прашам: зашо некој би направил договор со телко кога истото го добива на телекабел без договор? Глумење лудило хахахха

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.691
3.330
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Добро, нели овие нови “оператори“ треба да понудат конкурентни цени? Што е ова картелска соработка со останатите оператори? Дали државава или АЕК може ова да го срепчи? Реално не гледам некој да се префрли на овие кога не нудат ништо подобро од постоечките оператори.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Јас сакам да има конкуренција на македонскиот пазар, сакам и да си инвестирам понатаму да направам договор за проширување на оптичка мрежа со некој од операторите и тие да ми плаќаат рента за секој еден нивни приклучен корисник. Се поврзувам со нивните главни оптички кабли и после им ја проширувам нивната мрежа и им земам рента. Ова ќе ми дојди доколку во иднина би правел инвестиции таму каде нема оптички интернет. Еве сакам да инвестирам во прилепско, надвор од Прилеп нема оптика и тоа би ми било одлична заработка.
Супер е и вака што започнале и вие ако користите веќе Телекабел останете така со свој рутери и опрема, а земете само MOVE TV за 400 денари/24 месеци договор.
Добро па ќе речите за 100 денари поскапо некој рутер ќе има, ама то си е договор што си го направиле со Роби.
За оптика треба: Да се видат понудите за perring, да се нарача цела оптичка опрема за градба, кабли, разделници, кутии и рутери и после со дозволи во секоја општина се започнува со градење на оптичка мрежа. Јас би одбрал нешто поефтино од опрема, ама пак кај главната база ќе инвестирам повеќе и ќе земам поголема набавка на модеми, а рутери ќе давам како што прват Теленор во Србија дополнителна набавка на некој wifi рутери по најповолни цени.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Добро, нели овие нови “оператори“ треба да понудат конкурентни цени? Што е ова картелска соработка со останатите оператори? Дали државава или АЕК може ова да го срепчи? Реално не гледам некој да се префрли на овие кога не нудат ништо подобро од постоечките оператори.
Samo poradi vakvi biznis/zdelki nema konkurencija,i poradi toa im smeta LycaMobile na site i poradi toa sakaat Mtel da go vmetnat kako so najnapumpani ceni ...
I vaka ke se molknat so copy paste ponudi ...

darkdevil

read-only
8 јуни 2022
6
3
Дали некој го има Мове ТВ пакетот тука, не е битно дали е купен од телко или мтел, ми треба инфо дали има македонски преводи на каналите, пошто ни од мтел ни од телко незнат да кажат, продаваат нешто незнат шо продаваат. Во тие продажните салони можи и по 1 телевизор да клајте и еден бох и да си проверат луѓето се што му треба и дали ги бендисва мове тв пакетот или не. Фала

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
569
389
Дали некој го има Мове ТВ пакетот тука, не е битно дали е купен од телко или мтел, ми треба инфо дали има македонски преводи на каналите, пошто ни од мтел ни од телко незнат да кажат, продаваат нешто незнат шо продаваат. Во тие продажните салони можи и по 1 телевизор да клајте и еден бох и да си проверат луѓето се што му треба и дали ги бендисва мове тв пакетот или не. Фала
Ke se opremat site saloni so move sledniov period, inaku ima prevod na srpski na site

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.787
5.507
Ke se opremat site saloni so move sledniov period, inaku ima prevod na srpski na site
Е браво со српскиот. Гарант у Србија на македонски има превод. Инаку човекот праша за македоски превод?

Sent by ME using Tapatalk

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
  • ми се допаѓа
Реакции: marv

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.768
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Нели имаше закон што викаше дека мора сите да имаат македонски преводи? Канали, тв-ја...

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Pa da ama i na drugite operatori nemaat site mkd tamu kade nema mkd srpski ili nema voopsto, i na msat naprimer na povekjeto ima mkd no ima nekoi kade ima samo srpski
Телеком 90проценти имаат Македонски превод на тв каналите.
Освен што нема превод на „Светските news тв канали“
Дури заприметив и на (N) телевизија некоја си српска или хрватска незнам каква е, има Македонски превод и на неа.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно