Кај имаш проблем? Во која игра?Картата е ужасна, едвај 20 FPS, има проблем со меморијата... не дека е 3.5 GB него е 512 MB графичка...))
Абе не е до играта, со 3DMark ја тестирав, на момент имаше 10FPS,Кај имаш проблем? Во која игра?
Не ти го сфаќам ова, картата има хардверски проблем или видот е да не ти знам оверклокува па 512мб ич не те разбирам.Абе не е до играта, со 3DMark ја тестирав, на момент имаше 10FPS,
Проблемот со картата е дека се оверклокува одма и намсто на 3.5 GB да работи она работи на споредната меморија 512, многу смешно изглеа
Сега работи од телефон бев.не ти работи линкот
Не ти го сфаќам ова, картата има хардверски проблем или видот е да не ти знам оверклокува па 512мб ич не те разбирам.
Повеке фурните од АМД ги нема кај нас, барем јас долго време не сум сретнал референтна, све се нереферентни. АМД 290 tri-X на 1100мхз со ауто фан макс 75 степени и не се ни слуша. Така да не се плашите околу тоа, нема повеке АМД карти кој грејат( за тие што греењето им е проблем).Со 970, или 980, нема подобра карта, фурната од амд не би ти препорачал.
Не те разбирам, додека не ги наполниш тие 3,5гб рам не треба проблем да имаш, а доколку имаш нешто друго ти е проблемот. Картата до 3,5гб Врам искористеност е Екстра брза, нема подобра за тие пари.Абе не е до играта, со 3DMark ја тестирав, на момент имаше 10FPS,
Проблемот со картата е дека се оверклокува одма и намсто на 3.5 GB да работи она работи на споредната меморија 512, многу смешно изглеа
Не си разбрал добро, нема везе тоа, картата работи со толку Врам колку што бара играта а во моменти кога ке се исполне 3,5гб Врам( што е премногу ретко) тогаш станува едно 40% побавна поради останатиот Врам кој е со многу побавен проток поради начинот на кој е поставен, во моментот кога играта ке намали на искористеност на Врам, односно користи помалку од 3,5гб пак ке си работи нормално. А во 3Д марк и други работи не треба мака да има, а доколку имаш имаш друг проблем. Пробај реинсталирај драјвери и направи повеке тестови и постирај тука.Еве ваква е работата, од тоа што читав по форуми и луѓе што кукаат, (ова не е со сите 970ки)
Nvida GeForce 970 има 4gb рам од кои, 3.5 се активен рам, a 512 MB е пасивен или ако треба се активира за да помогне, е сеа што се случува...
Ја уклучуваш играта и картата сама се форсира и го бута цел 3.5 GB рам у играта, со што се активира 512та... Тој 3.5 GB рам, станува пасивен и карата работи на 512 MB...
Ова е од форуми на Nvidia и PcWorld... смешно делува али тоа е, картата едноставно нема никакви перформанси, од Nvidia одобруваат замена, али е тешко малтретирање
Од кај ти е земена картава ? и колку време ја имаш ?Еве ваква е работата, од тоа што читав по форуми и луѓе што кукаат, (ова не е со сите 970ки)
Nvida GeForce 970 има 4gb рам од кои, 3.5 се активен рам, a 512 MB е пасивен или ако треба се активира за да помогне, е сеа што се случува...
Ја уклучуваш играта и картата сама се форсира и го бута цел 3.5 GB рам у играта, со што се активира 512та... Тој 3.5 GB рам, станува пасивен и карата работи на 512 MB...
Ова е од форуми на Nvidia и PcWorld... смешно делува али тоа е, картата едноставно нема никакви перформанси, од Nvidia одобруваат замена, али е тешко малтретирање
Еве едно видео направено од мене..
Од Anhoch, веќе 10 денаОд кај ти е земена картава ? и колку време ја имаш ?
Замени ја за друга 970 и тестирај одново.. може некој дефект е картата како што гледаш кај мене нема такви проблеми.Од Anhoch, веќе 10 дена
Сакаш да кажеш дела јас не сум инфектед во случајов или ?
Да ова е мноогу дискутирано кај нас на темата за нвидиа графички, и ни е јасна ситуацијата дека тие 512 мв работат на поспора брзина и се различно поставени.Еве ваква е работата, од тоа што читав по форуми и луѓе што кукаат, (ова не е со сите 970ки)
Да ова е мноогу дискутирано кај нас на темата за нвидиа графички, и ни е јасна ситуацијата дека тие 512 мв работат на поспора брзина и се различно поставени.
Но 3.5 гб на 1080п е повеќе од доволно за игри и се. Она што ме интересира зашо картата сама се форсира да искористи 3.5 гб ако реално не и треба и да премине во 512 мб дел.
Маани бенчови на инигин хеван кажи во игри дали и како се понаша.
Ако ги рипа тие 3.5 гб и иде во 512 мб значи дека не ти е подесено нешто или имаш оштетена хардверски графичка.
Што драјвери имаш инсталирано? Инсталирај ги оргиналните од цд па види дали ке има проблем
A што му се деси на ПЦто што е на поправка? Да не не тролаш малку?Најновите ги имав, сеа више PC-то е на оправка
Земи си 970 пак, нема да имаш проблем, мани 290 иако ја имам и иако @dejan_str вели дека 75 на три иксот е нормална, сепак се мноогу топли чипови, до 95 без проблем идат. И плус го опишав проблемот со амд картите коа додадеш друг монитор о меморијата не паѓа под 1250 и тогаш 75 ќе ти биде ајдл температураНајверооватно е фабричка грешка... али кај нас у Мкд секоја 5 е фабричка, да го ебам, до сеа 5-6 производи иам вратено за тие говнарии
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO PWM PST CO 400-2500 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00316A
840,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD RED Plus NAS 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD120EFGX
34.320,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден